cygan1989 napisał(a):Witam,
Planujemy urlop w Chorwacji w tym roku. I tak się zastanawiamy gdzie się wybrać.
Kolega polecał Makarską, jednakże to prawie 1200 km od nas a najgorsze jest to, że tam podobno plaża jak i dno może kamieniste Więc proszę stałych bywalców o pomoc. Jakie miejsce możecie pomieścić. Chodzi o region. Nie będę ukrywał, że duże znaczenie w naszym przypadku ma również kasa. Szukamy nie drogich noclegów więc może również macie jakieś sprawdzone nie drogie miejsca. Najważniejsze jeszcze ile dla kogo jest nie drogo. Dla nas są to noclegi do 80 zł/os. Bardzo proszę o pomoc.
cygan1989 napisał(a):Witam,
Planujemy urlop w Chorwacji w tym roku. I tak się zastanawiamy gdzie się wybrać.
Kolega polecał Makarską, jednakże to prawie 1200 km od nas a najgorsze jest to, że tam podobno plaża jak i dno może kamieniste Więc proszę stałych bywalców o pomoc. Jakie miejsce możecie pomieścić. Chodzi o region. Nie będę ukrywał, że duże znaczenie w naszym przypadku ma również kasa. Szukamy nie drogich noclegów więc może również macie jakieś sprawdzone nie drogie miejsca. Najważniejsze jeszcze ile dla kogo jest nie drogo. Dla nas są to noclegi do 80 zł/os. Bardzo proszę o pomoc.
Slavko1974 napisał(a):To ja się dorzucę do pytania.
Można by powiedzieć, że jestem już średniozaawansowanym eksploratorem Chorwacji (mam na koncie 6 wyjazdów) ale teraz to już zgłupiałem co wybrać na tegoroczne wakacje.
Generalnie chciałbym coś wybrać pomiędzy Zadar a Primosten, z niewielkimi odchyleniami.
Po tym co jest na forum, to skłaniam się do: (kolejność losowa) Pakostane, Biograd na Moru, wyspa Murter, Primosten.
Slavko1974 napisał(a):Krótko i konkretnie.
Dziękuję Janusz
Biorę się za szukanie kwater
Ps. Szkoda tylko, że w Twoich relacjach z Pakostane nie ma już fotek :/
sneer napisał(a):piekara114 napisał(a):Akurat to jest proste. Otwierasz mapę i patrzysz jakie miasto jest duże i ewentualnie wielkością porównujesz do Makarskiej, a po tym o tym mieście czytasz.
I w ten sposób nasz pytający trafi na wakacje do Zagrzebia
shrek napisał(a):raf189 napisał(a):Hejka.
Szukam jakiejś miejscowości na trzecie wakacje w Chorwacji.
Pierwszy raz byliśmy w Poljicy (zalety: cisza, spokój, super plaża)(wady: brak sklepu, bodajże tylko 1 czy 2 knajpki)
W zeszłym roku Tucepi. (tutaj same zalety: plaża na całej długości miasteczka, wzdłuż plaży ciągnąca się promenada z knajpkami, sklepami, straganami itd.) Można było fajnie pospacerować wzdłuż morza.
Teraz chcemy zwiedzić nowe miejsce tylko z tego co patrze na różne miejscowości to jest problem z plażą i odległością do niej.
Nasze wymagania to:
- płaska plaża z łagodnym zejściem do morza (dziecko 7 lat)
najlepiej coć na wzór Tucepi żeby plaża ciągła się przez całe miasteczko żeby było max 300 metrów z różnych apartamentów
- minimum te 4 knajpki + przynajmniej jeden market typu studenac czy konzum
Co polecicie?
Namiary na jakiś fajny apartament 2+2 też mile widziany
Polecam Podgorę i Baśka Voda
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne