RiCooo napisał(a):Witam wszystkich.
Wraz z grupą znajomych szukamy fajnego miejsca na spędzenie tegorocznych wakacji.
Chyba najmilej wspominam Makarską, ale może dlatego, że byłem tam w tamtym roku. Jedyny minus - droga z plaży do domu, cały czas pod górę
Szukam czegoś podobnego, czyli miasta, gdzie nie będę się nudził wieczorami, a w czasie dnia odpoczywał na plaży.
Szczytem preferencji było by miasto z dużą ilością barów/knajp, niedużą starówką i portem do wieczornych spacerów oraz w miarę dużą najlepiej żwirową plażą miejską. W bardziej dzikie miejsca zawsze mogę dojechać samochodem.
Macie dla mnie jakieś propozycje?
vibeke napisał(a):To ja wracam z ponownym zapytaniem po wysłaniu tysiąca maili z pytaniem o apartament, przeczytaniu setek ątków na forum i obejrzeniu zdjęć
Mamy do wyboru apartamenty:
Baska na Krk na ul. Zarok
Pakostane na ul. Bana Josipa Jelačića
Cirkvenica na ul. Pavla Radića
Dla przypomnienia podróż w drugiej połowie lipca z dziećmi lat prawie 5. Tak wiem, że wszedzie tam będą na plaży tłumy
shrek napisał(a):Wraz z rodziną i znajomymi ( w tym 4 dzieci ) byliśmy w Tucepi, Podgora, Brela
Wszystkie miejscowości bardzo nam się podobały i teraz szukamy czegoś podobnego, z deptakiem wzdłuż plaży, sklepikami, straganami, knajpkami.
Tak aby wieczorami spacerować i coś zjeść.
shrek napisał(a):Wraz z rodziną i znajomymi ( w tym 4 dzieci ) byliśmy w Tucepi, Podgora, Brela
Wszystkie miejscowości bardzo nam się podobały i teraz szukamy czegoś podobnego, z deptakiem wzdłuż plaży, sklepikami, straganami, knajpkami.
magda-lena309 napisał(a):kochani jakie miasteczko polecicie dla rodziny z dwójką dzieci? (6 lat i 2 lata), zależy mi na ładnej plaży żwirkowej, w miarę łagodne zejście....
w zeszłym roku byliśmy z Crikvenicy, bardzo nam się podobało, duża zaleta to w miarę blisko (od nas zaledwie 850km) a dla nas to ważne bo młodszy troche niecierpliwi się siedząc długo w miejscu:) zakładamy opcję pojechania w to samo miejsce, ale może znacie jakies równie ładne miejsca raczej w części północnej Chorwacji- Kwarner, Istria itd.... ?? może warto byłoby zobaczyć coś innego:)
arek_sosnowiec napisał(a):shrek napisał(a):Wraz z rodziną i znajomymi ( w tym 4 dzieci ) byliśmy w Tucepi, Podgora, Brela
No to do kompletu została Wam Baska Voda
sneer napisał(a):shrek napisał(a):Wraz z rodziną i znajomymi ( w tym 4 dzieci ) byliśmy w Tucepi, Podgora, Brela
Primosten
cromaniaczek napisał(a):Witam
Planujemy wybrać się grupą 6 osobową w okolice Trogiru lub Splitu w Lipcu. Będzie to grupa studentów dlatego tez dobrze aby było jakieś połączenie w ważniejszymi atrakcjami/miastami w okolicy.
Jaką miejscowość polecacie za dobrą bazę wypadowa dla młodych ?
Jeśli miał by ktoś tez jakieś ciekawe tanie apartamenty w wyżej wymienionych lokalizacjach to mile widziane linki
Z góry bardzo dziękuje za pomoc
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne