Co polecilibyście parze, która już odwiedziła jedno z piękniejszych miejsc w Chorwacji, półwysep Peljesac, ale ma ochotę na eksplorację bardziej północnych części (szybszy dojazd z Krakowa) i... wciąż pragnie pięknych widoków?
Mam na myśli duuużo palm (haha wiem, chore wymaganie), ścieżki do spacerowania, najlepiej tereny górzyste, gdzie będzie można pogapić się z góry na morze
. Oczywiście przyjemne, kamieniste plaże to również wymóg konieczny. Nie chcemy piasku jak w Ninie, choć piękna okolica, to jesteśmy zdecydowanie team kamyczki.Pozdrawiam wszystkich!
PS. Byłam już kilka razy w Chorwacji, ale nigdy nie zastanawiałam się jak jest tam z pomocą medyczną. Fajnie by było, gdyby w tych miejscach było dostępne jakieś pogotowie, albo coś w stylu naszej polskiej opieki świątecznej (niestety coś tam mi się choruje i słabo wykończyć się na Chorwacji gdyby do czegoś doszło
).
.png)
.png)
.png)
.png)
. Wyspa Krk to też fajna baza wypadowa do północnych terenów i chyba pozostanie wyborem tegorocznych wakacji, zwłaszcza, że region Kvarneru jeszcze nie jest mi znany..png)
.png)
.png)