Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 24.11.2024 21:38

Michał0404 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Teoretycznie na południu. Pelješac, Dubrovnik gdzie było za gorąco. Czy teoria okaże się praktyką to nie wiadomo. No i kwestia dojazdu. Byłeś w Orebiću to wiesz ile się jedzie. Może warto pojechać tam gdzie dojedzie się na raz. Chyba że avionem lecisz.

Trafna rada.
Co sadzicie o Pula.
Jest tam co zwiedzać w styczniu.
Nadmieniam ze jadę sam. Reszta pracuję :P :P :P

Wiadomo, że główną atrakcją jeśli chodzi o zabytki jest amfiteatr. Są także inne zabytki jak choćby katedra czy tunele. Jest akwarium morskie jeśli kogoś to interesuje. I będzie w miarę normalne życie a nie pustki w lokalnych zadupiach żyjące od maja do października. Niedaleko jest Brijuni ale to chyba nie na tę porę roku.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.11.2024 07:40

Michał0404 napisał(a):Super w styczniu mam 7 dni wolnego. Trzeba jechać do CRO
Chodzi mi głównie o zwiedzanie i podziwianie widoków.
Proszę mi powiedzieć w który rejon się udać by pogoda była znośna.
I na jaką pogodę mogę liczyć

W tym roku w styczniu było do 15st na Istrii, najcieplej w Prematurze i na Kamjenaku.
Możesz zajrzeć do mojej relacji. Miłe spacery po zupełnie pustych starówkach. A Kamjenak tylko dla Ciebie będzie.
Pulę tym razem minęliśmy bokiem.
Epepa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 25.11.2024 09:41

Na mnie Pula nie zrobiła jakiegoś mega wrażenia. Zdecydowanie wolę Rovinj.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 25.11.2024 11:24

Epepa napisał(a):Na mnie Pula nie zrobiła jakiegoś mega wrażenia. Zdecydowanie wolę Rovinj.

Dokładnie, warte zobaczenia w kolejności ich atrakcyjności to:
1. Rovinj
2. Poreć
3. Labin
4. Motovun
5. Buzet+Hum
6. Vrsar
7. Pula
Ostatnia pozycja jako najmniej atrakcyjna. zwykłe normalne miasto portowe, jedna ulica z klimatem, fort i amfiteatr (płatne) w rekonstrukcji, występują ograniczenia w dostępności.
Ciekawostka, na Istrii nazwy ulic są dwujęzyczne, włosko/chorwackie a starsi mieszkańcy doskonale mówią po włosku.
Dla tych co jadą zima są Istarskie Toplice.
Epepa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Epepa » 25.11.2024 11:55

Ja jeszcze do tej listy dopiszę Kamenjak, Bale i Vodnjan. Można te miejsca odwiedzić podczas jednej wycieczki z Rovinja i przy okazji zahaczyć też o Pulę.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone