rychu1619. napisał(a):Może polecicie fajne plaże w Postirze? Pierwszy raz będziemy na wyspie, jedziemy na początku sierpnia i boję się, że będzie tłoczno, a lubujemy się w plażach bez ludzi...
empire13 napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,
Taka lokalizacja ma wiele zalet. Ale plaż takich unikam
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
599 napisał(a):empire13 napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
nie bardzo rozumiem jakich plaż unikasz,
plaża w Tucepi to bodaj najdłuższa plazą w CRO,
każdy znajdzie miejsce dla swojego recznika,
a we wrześniu to i wielki koc można rozłożyć,
tak czy owak udanego urlopu,
Marlowe1994 napisał(a):rychu1619. napisał(a):Może polecicie fajne plaże w Postirze? Pierwszy raz będziemy na wyspie, jedziemy na początku sierpnia i boję się, że będzie tłoczno, a lubujemy się w plażach bez ludzi...
Na wysokości put Piska trzeba zejść nad morze i w lewo. Do ogólnej plaży z barem. Minąć to miejsce i zaczynają sie dzikie plaże. W kierunku na Splitska.
rychu1619. napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):rychu1619. napisał(a):Może polecicie fajne plaże w Postirze? Pierwszy raz będziemy na wyspie, jedziemy na początku sierpnia i boję się, że będzie tłoczno, a lubujemy się w plażach bez ludzi...
Na wysokości put Piska trzeba zejść nad morze i w lewo. Do ogólnej plaży z barem. Minąć to miejsce i zaczynają sie dzikie plaże. W kierunku na Splitska.
Dzięki wielkie, tak właśnie podejrzewałem, ogólnie trochę się martwię, że się rozczarujemy Postirą i wyspą Brać, zobaczymy co to będzie
qra69 napisał(a):Michał0404 napisał(a):Jeszcze jedno.Warto ze sobą zabrać rowary? Choć kondycja powiedzmy mocno srednia. Jazda tylko po płaskim i do sklepu po bułki
Pewnie,że warto rowery. Do piekarni będziesz miał ok. 1km z apartamentu więc rowerem dużo szybciej po drugie półwysep idealny na rower, są fajne trasy
Marlowe1994 napisał(a):rychu1619. napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):rychu1619. napisał(a):Może polecicie fajne plaże w Postirze? Pierwszy raz będziemy na wyspie, jedziemy na początku sierpnia i boję się, że będzie tłoczno, a lubujemy się w plażach bez ludzi...
Dzięki wielkie, tak właśnie podejrzewałem, ogólnie trochę się martwię, że się rozczarujemy Postirą i wyspą Brać, zobaczymy co to będzie
W żadnym przypadku sie nie rozczarujecie bo i Postira i cały Brač jest ok. W Postirze dobre knajpki i spółdzielnia gdzie można kupić dobrą oliwę. Fajna droga spacerowa do Splitska. Na kawę czy dla sportu.
rychu1619. napisał(a):
Będziemy mieszkać w domu producenta oliwy, więc o oliwe jestem spokojny...Do morza mamy kawałek, bo nasza chatka jest niedaleko SARDINY i na g maps nie widać, czy można na szage zejść w dół jakimiś ścieżkami w linii prostej. Pare lat przerwy i człowiek zapomniał, jak to wszystko ogarnąć.
empire13 napisał(a):599 napisał(a):empire13 napisał(a):A masz jakieś fotki poglądowe, które możesz udostępnić, z promenady i z plaż?
empire13 napisał(a):599 napisał(a):empire13 napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
nie bardzo rozumiem jakich plaż unikasz,
plaża w Tucepi to bodaj najdłuższa plazą w CRO,
każdy znajdzie miejsce dla swojego recznika,
a we wrześniu to i wielki koc można rozłożyć,
tak czy owak udanego urlopu,
Takich
Raczej szukam spokojniejszych miejsc. Zdala od deptaków i apartamentów.
ma_ko napisał(a):A ja mam pytanko nie wiem czy dobry dział ale spytam. Jedziemy w okolice miejscowości Nin w tym roku i chciałem jechać od Rijeki drogą cały czas przy wodzie i potem promem Prizna na Pag i dalej przejechać wyspę i mostem do Ninu. Jest też wyjście nie promowe cały czas lądem i w okolicach miasteczka Rovanjska zakręcić w stronę Ninu. Czytałem że może się zdarzyć że prom nie będzie pływał w ten dzień a wtedy kiepsko. Miał ktoś może podobny dylemat?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne