Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.
napisał(a) wiolek_lp » 28.04.2024 14:16
buter napisał(a):Witam serdecznie,
W tym roku totalnie nietypowe pytanie. Byliśmy już 2x w Tucepi, 2x w Promajnie, ostatniego roku w Klek.
Wszytko super, ale sytuacja zmieniła się diametralnie. Dzieciaki podrosły, złapaliśmy mocno zajawkę na rowery.
Makarska i okolice + rowery raczej słabo wypada
Czy jestem w stanie znaleźć rejon gdzie spokojnie poplażujemy i jednocześnie będzie w miarę płasko, aby poruszać się bezproblemowo na rowerach?
Co do rejonu totalnie się nie znam, bo nigdy nie patrzyłam pod tym kątem, rowerować lubimy rekreacyjnie weekendowo tylko po kilkanaście km, nie więcej, ale ważna kwestia kiedy chcecie jechać...Jeśli w sezonie to nie wiem jakie temperatury preferujecie, ja przy 35 i lampie w życiu nie wsiadłbym na rower
Zeszłego roku trafiły się nam tak strasznie gorące 2 tygodnie lipca, w dzień 36-39 w nocy spadało do 30, marzył się nam dzień załamania pogody, który nie nastąpił...
Nie zwiedzaliśmy nic, było tylko pływanie, aż nawet moi młodzi mówili, że znudziło się im morze i poszli by gdzieś pochodzić, ale temperatura nie pozwalała, jakiekolwiek zwiedzanie to była udręka
W takim przypadku myślę, że i z rowerami było by ciężko