Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.
napisał(a) wiolek_lp » 19.04.2024 15:33
piekara114 napisał(a):To że Hvar mnie nie zachwycił (no cóż byle zatoczka z czystą wodą to dla mnie za mało, miliony takich na świecie) nie znaczy, że nie widziałam tego, że na Hvarze jest tłoczno. Przynajmniej dla mnie.
Dla mnie to co na poniższych zdjęciach to już jest tłoczno...
Dla mnie na tych zdjęciach też jest tłoczno... Tylko zauważ, że wybrałaś 2 najbardziej popularne plaże na Hvarze ( na Dubovicy nigdy nie byłam i nigdy nie będę, chyba że totalnie poza sezonem) a teraz weźmy najbardziej popularną plaże w Baśce jakiekolwiek zdjęcie z neta, albo choćby z relacji gusi-a, bo akurat tą relacje pamiętam. Jest lekka różnica
Na szczęście moje plaże jak wcześniej pisałam były puste
I myślę, że możemy się licytować kto jakie miał doświadczenia , na Korčuli Habanero miał tylko dla siebie Plavine czy Ćaviča Luke, a gdy ja tam pojechałam z 2 czy 3 tyg później, to był dramat z ilością osób.
Ja podtrzymuje, że Hvar po 6 pobytach jest mniej ludny niż inne, może wpływ na to ma to, że jest co raz droższy
maslinka napisał(a):Vis stoi plażami! Jednak, żeby dopłynąć do tych najfajniejszych, trzeba mieć jakieś "pływadło", np. kajak.
A no właśnie, a jak się mają plaże dostępne tylko od lądu, jak ktoś nie ma pływadła ?
Czy wtedy też w twoim odczuciu równałoby się do zatok Brača czy Hvaru ?
My w tym roku dorobimy się w końcu może supa
Inne pływadła to chyba jak już będziemy kiedyś bez dzieci, albo najwyżej z jednym