marekkowalak napisał(a):wiolek_lp - tak mi teraz wpadło do głowy...
Jeśli ma być ciekawie i na cały dzień z Szybenika, to może zajść do portu i popłynąć w rejs na Kornaty?
Oj aż tak mnożyć kosztów nie będę, bo to miała być wycieczka budżetowa
Już i tak popłynęłam 3 stówki za bilety na samolot, bo aplikacje pokazywały zerowe szanse na spadek cen, a ja się napaliłam i za szybko kupiłam, app też biorę nie najtańsze, więc zaraz to nie będzie tak tanio jak miało być
maslinka napisał(a):Wiola, bez auta chyba zrobiłabym tak. Rano popłynęłabym z Szybenika na Zlarin, a stamtąd jeszcze (np. koło 14:00 jest prom) na Prvić i wieczorem powrót do Szybenika
...
Kurcze mam nawet wydrukowany rozkład rejsów, ale muszę zagłębić się w temat, bo nie mam pojęcia o tych wysepkach, nigdy ich nie widziałam ani nie czytałam - chyba
Jakoś jak pomysł ich mi wpadł do głowy, tak samo szybko wypadł, a może to faktycznie dobra opcja
edit. Już sobie posprawdzałam i no niestety w niedzielę pływają tylko 2-3 promy
Dwa z Szybenika, trzy do. Więc nie ma opcji przemieszczenia się z wyspy na wyspę czy dalej, bo już pomyślałam o Prvić, a potem faktycznie dopłynąć do Vodic, przejść się do Tribunji i busem do Szybenika, ale nie da się
Chyba żeby tylko opcja od 9 płynąć do Prvić, albo Zlarin i o ok 15 wracać
marekkowalak napisał(a):A niby kto popełnił 2 rewelacyjne relacje na forum? Jedna z Pagu+Brać, druga Hvar+Korčula? Jedne z lepszych tu na forum
No niestety, ale ja konsekwentnie omijam facebooki, instagramy i inne tego typu ścieki, nie mam tam kont i nie zamierzam, więc zdecydowanie wolałbym poczytać (i pooglądać) tu na forum.
Oj kiedy to było
Ale dziękuję, bardzo mi miło
Niestety w moim aktualnym życiu od kilku lat nie ma szans na czasochłonne pisanie relacji, szukanie zdjęć z tysięcy, zmniejszanie ich, wgrywanie itp... A szkoda bo czasem chciałabym coś pokazać, przez co wcinam się ze zdjęciami do czyiś relacji
Ale zwykle forum czytam na telefonie, podczas innych czynności, aktualne tempo życia jest straszne
Może kiedyś...