Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
qra69
Croentuzjasta
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 08.08.2023 12:02

liczę na Waszą pomoc :) jako że już po moich tegorocznych wakacjach a i już niedługo połowa sierpnia zaczynam powoli szukać miejsca na przyszły rok. Kilka lat temu odkryłem swój raj na ziemi płynąc z Ploce - Trpanj, cud, miód, malina, ogólnie Peljesac to moja bajka:) jednak po kilku pobytach chcemy (a właściwie nasza 18-letnia córka chce) zmienić miejsce na wakacje. Co mnie urzekło w Trpanj - przede wszystkim mało turystów (szczególnie po otwarciu mostu pusty trajekt), piękne plaże (w samym miasteczku aż 3 - nie trzeba jeździć samochodem) oraz dużo miejsc do spacerów wśród zieleni. Do tej pory byliśmy na riwierze Makarskiej, trochę lizneliśmy Brac i Hvar ale to raczej tak przejezdnie, Korcula tylko stare miasto. Napewno interesuje nas Dalmacja, może być wyspa. Priorytet - nie dużo turystów i wybór plaż na miejscu bez poruszania się codziennie samochodem aby poplażować, odpoczywam również oczami więc jak najbardziej piękne widoki wskazane :coool:
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 14.08.2023 11:02

Czy ktoś zna fajną plażę na Murter ?
Patrzę po google maps i wszystko raczej mocno słabe.. (przynajmniej w porównaniu np. z Primosten) ale być może źle szukam ?
sowanna
Autostopowicz
Poszukuję fajnej miejscowości (okolice Zadaru/Splitu)

Nieprzeczytany postnapisał(a) sowanna » 27.08.2023 14:23

Hej, a właściwie bok!

Poszukuję fajnej miejscowości na tygodniowy urlop. Lecę z partnerem do Zadaru. Ja w HR byłam kilkukrotnie, on pierwszy raz. Nie znam niestety Chorwacji jakoś super - niemniej jednak poszukuję fajnej miejscówki na urlop. Myślałam bliżej Zadaru, ale okolice Trogiru są bardziej interesujące cenowo. To na czym nam zależy to - cena (jasne), nie musi to być duże miasto (jesli juz to gdzieś na obrzeżach), fajne zatoczki i plaże, taki chorwacki chillout. Kiedyś byłam na Cres, czy Mali Losinj, ale te wyspy są zbyt daleko.
Jeśli ktos ma też namiar na fajny: camping/apartament, czy hotel - to byłoby super :)
Pozz iz Norveske ;)
coco jumbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) coco jumbo » 27.08.2023 17:05

Cześć! Znowu mam dylemat i pytanie do aktywnych rowerowo. W sobotę zaczynam trochę urlopu i chcę się wybrać z rowerami do cro ale nie mam pomysłu gdzie. W czerwcu zjeździłam Korcule, było super ale czasem te górki mnie niszczyły. Jaki rejon byście polecili żeby było gdzie pojeździć pozwiedzać miasteczka w interiorze poleżeć na plaży i fajnie odpocząć? Nie wiem czy Riviera Makarska rowerowo ma sens? Byłam w Tucepi ale nie kojarze zeby tam gdzieś się dało jeździć rowerem. Hvar chyba też północny jak już bo na południowej stronie chyba gorzyscie z tego co pamiętam nie? Może byście polecili jakiś fajny rejon bo czasu do namysłu nie za wiele Nie mam elektryka ale coś tam siły jeszcze w nogach mam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.08.2023 17:11

Okolice Pakostane, tam było dużo ścieżek rowerowych.
Znajomy teraz po raz kolejny był z rowerami na Peljesacu.

Popatrz też na ten wątek czy-warto-brac-rower-do-miejscowosci-supetar-t56819.html?hilit=Gdzie%20z%20rowerami
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.08.2023 19:16

coco jumbo napisał(a):Cześć! Znowu mam dylemat i pytanie do aktywnych rowerowo. W sobotę zaczynam trochę urlopu i chcę się wybrać z rowerami do cro ale nie mam pomysłu gdzie. W czerwcu zjeździłam Korcule, było super ale czasem te górki mnie niszczyły. Jaki rejon byście polecili żeby było gdzie pojeździć pozwiedzać miasteczka w interiorze poleżeć na plaży i fajnie odpocząć? Nie wiem czy Riviera Makarska rowerowo ma sens? Byłam w Tucepi ale nie kojarze zeby tam gdzieś się dało jeździć rowerem. Hvar chyba też północny jak już bo na południowej stronie chyba gorzyscie z tego co pamiętam nie? Może byście polecili jakiś fajny rejon bo czasu do namysłu nie za wiele Nie mam elektryka ale coś tam siły jeszcze w nogach mam.

Na Brač jest sporo wyznaczonych szlaków rowerowych, ale niestety górki raczej większe niż na Korčuli ;)
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 16.09.2023 15:24

Mawia się, że "dobrze nie idzie w parze z tanio" ale może jednak....nie wiem gdzie jechać w przyszłym roku, ale mam jakieś warunki, które destynacja musi spełniać. Musi być płasko, maksymalnie kilka schodków, musi być sklep i restauracja w promieniu 200 m powiedzmy i chciałbym, żeby ceny w tej restauracji były raczej z tych niższych. W zeszłym roku byliśmy w Klek i tam ceny w konobie Kozina były po prostu niewiarygodne. Sprawdziłem z ciekawości jak w tym roku i podobnie. Czegoś podobnego życzyłbym sobie w przyszłym roku, niekoniecznie w Klek

Obrazek
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.09.2023 15:26

A nie dostałeś przez żonę przegłosowany i inny kraj miał być :co:
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 16.09.2023 15:28

piekara114 napisał(a):A nie dostałeś przez żonę przegłosowany i inny kraj miał być :co:

Zostałem :) szukam argumentów, żeby zmieniły dziewczyny zdanie :) ....tonący brzytwy się chwyta ;) .
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.09.2023 19:20

:lol: :lol:

A wiesz że z kobietami się nie dyskutuje? I że to szyja, a bez niej głową nic nie zrobi?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.09.2023 19:29

SebastianM napisał(a):
piekara114 napisał(a):A nie dostałeś przez żonę przegłosowany i inny kraj miał być :co:

Zostałem :) szukam argumentów, żeby zmieniły dziewczyny zdanie :) ....tonący brzytwy się chwyta ;) .

A mnie się w tym roku udało żonę namówić na jesienna Chorwację zamiast corocznego Pobierowa :verryhappy:
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 16.09.2023 19:42

dids76 napisał(a):
SebastianM napisał(a):

A mnie się w tym roku udało żonę namówić na jesienna Chorwację zamiast corocznego Pobierowa :verryhappy:

Ok.....a ja właśnie szukam inspiracji na pierwszy tydzień października, gdzie tu jechać na kilka dni :roll: :roll: :roll: . Ty z Raciborza to w sumie na Jadran rzut beretem. Ja mógłbym z Gdańska do Pobierowa jechać ale...nie dziękuję, kilka razy w lecie robiliśmy tam robotę w przeszłości.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 16.09.2023 20:11

W październiku i na tydzień to bym raczej poleciał na Cypr, do Izraela, ew. na Kanary.

Zresztą zależy w jakim celu. Czy na plażowanie, czy na zwiedzanie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.09.2023 22:06

Kierunki i bliski lot to jest sporo więcej opcji, tylko kasa inna....
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 17.09.2023 07:25

Coś w Polsce, dosłownie na 4-5 dni, Czorsztyn sobie myślę. Ostatnio byłem tam, jak jeszcze tama byla w budowie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone