Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.
napisał(a) mati55 » 06.08.2023 20:13
Hej, jedziemy do Chorwacji na początku września (1.09-10.09) z 9 miesięcznym dzieckiem.
Mając już doświadczenie z poprzednich pobytów w Cro (Trogir&Ciovo, Omis, Baska Voda) wybieramy się w południowe rejony.
Rozważam w tym roku półwysep Peljesac, na który nie udało nam się dotychczas dojechać (najdalej przepiękna Podgora). Im więcej nagrań i zdjęć z Peljesacu - Orebicia oglądam to mam wrażenie, że to nie jest miejsce dla mnie.
Z racji, że jedziemy po raz pierwszy z małym dzieckiem (ciągle w wózku) to rozważałem nocować w Orebić - promenada więc fajnie dla spacerów z wózkiem, knajpy pod nosem..niestety plaże (oprócz Trstenica), które są na miejscu w żaden sposób mnie nie zachęcają. Zależy mi na płaskiej plaży z łagodnym zejściem do wody, najlepiej z cieniem drzew - taką z tego co widzę oferuje tylko plaża Trstenica.
Teraz do brzegu.. nie chcę rezygnować z planów wyjazdu na Peljesac, czy powinienem rozważyć inną miejscowość na Peljesacu, czy rzeczywiście moja ocena ma sens i może wybrać się w rejon Breli/Podgory? A może jeszcze inny rejon?