Dziękuję, mam ciągle otwarty ten dział Waszego forum
No to jutro jadę! Mam nadzieję się zakochać tak jak tu wszyscy!
Przemasss napisał(a):Witam.
Jakie miejsce polecacie dla dwóch osób na podróż poślubną na początek września na wybrzeżu od Zadaru do Makarskiej? Chcielibyśmy trochę spokoju, trochę ustronnego miejsca, żeby był dostęp w niedalekiej odległości do wielu różnego rodzaju restauracji, sklepów, może jakaś dyskoteka i w miarę dobre miejsce wypadowe na wycieczki.
Janusz Bajcer napisał(a):Przemasss napisał(a):Witam.
Jakie miejsce polecacie dla dwóch osób na podróż poślubną na początek września na wybrzeżu od Zadaru do Makarskiej? Chcielibyśmy trochę spokoju, trochę ustronnego miejsca, żeby był dostęp w niedalekiej odległości do wielu różnego rodzaju restauracji, sklepów, może jakaś dyskoteka i w miarę dobre miejsce wypadowe na wycieczki.
Primošten.
Jest urokliwa starówka na romantyczne spacery.
Sklepy i restauracje są.
Jest w pobliżu dyskoteka w Klubie Aurora.
Można zrobić wycieczki do Parku Krka, Trogiru, Splitu ....
sain1 napisał(a): czy starówka primostenu jes też tak urokliwa, jak chociażby w Rovinj?
sain1 napisał(a):Jakie są najciekawsze plaże w bliskiej odległości od Primosten albo w samym Primosten, zatoczki gdzie mozna dojśc/dojechac rowerem i poplażować? czy starówka primostenu jes też tak urokliwa, jak chociażby w Rovinj?
Janusz Bajcer napisał(a):sain1 napisał(a):Jakie są najciekawsze plaże w bliskiej odległości od Primosten albo w samym Primosten, zatoczki gdzie mozna dojśc/dojechac rowerem i poplażować? czy starówka primostenu jes też tak urokliwa, jak chociażby w Rovinj?
maggiethepuff napisał(a):Hej! My też wyjeżdżamy. Tylko we dwójkę, w sobotę 13.08. Pytalam kilku osób ktore jeżdżą do Chorwacji i odradzily mi rezerwowanie noclegu tylko szukanie na miejscu. Zupełnie jeszcze nie wiemy, gdzie jechać, to jest nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji. Znajomy polecił mi jazdę wzdłuż wybrzeża, w stronę Środkowej Dalmacji, Makarskiej, coś takiego. Co myślicie, gdzie i na ile się zatrzymać? Czy pierwszy tydzień przemieszczać się, a drugi gdzieś osiąść? Opinii gdzie jest najładniej, fajniej itd. jest całe mnóstwo i ciężko się zorientować... Może podpowiecie coś? Dobrze by było też zobaczyć chociaż Krka
Pozdrawiam
ps. Tak wiem, że późno, ale to jest spontan. Na urlop nie mieliśmy wcześniej szans, więc próbujemy wykorzystać okazję
maggiethepuff napisał(a):Środkowa Dalmacja, Makarska, jakoś tam pojeździć...
maggiethepuff napisał(a):To w takim razie chyba lepiej odpuścić Krka i lecieć wzdłuż wybrzeża?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne