Użyj wyszukiwarki w tym wątku, były pytania o Fazane.
I skoro już wybrałeś Istrie to lepiej pytać choćby w tym wątku klub-milosnikow-polwyspu-istria-t53130.html
mateo10 napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. W pierwszym tygodniu września planuję wybrać się z żoną i 2 letnim dzieckiem po raz pierwszy do Chorwacji. Z waszych relacji najbardziej urzekły mnie wyspy i południe kraju. Jednak ze względu na małe dziecko ograniczymy się do Istrii. Zależy mi na ładnej zwirkowej plaży, placu zabaw i klimatycznej starówce. Chcemy też pozwiedzać inne miasta. Czy Fazana spełni moje oczekiwania? Zauważyłem w ogłoszeniach, że w tym mieście ciężko o kwatery z widokiem morze. Czy to prawda? Pozdrawiam
mateo10 napisał(a):Urzekły mnie najbardziej ale Istria też wygląda pięknie. Dziecko dosyć niecierpliwe i szybko nudzi ją jazda samochodem. Myślę zacząć od Istrii a ewentualnie w kolejnych latach przesuwać się na południe
mateo10 napisał(a):Urzekły mnie najbardziej ale Istria też wygląda pięknie. Dziecko dosyć niecierpliwe i szybko nudzi ją jazda samochodem. Myślę zacząć od Istrii a ewentualnie w kolejnych latach przesuwać się na południe
marecky81 napisał(a):Co rozumiesz przez "kurort" w Egipcie?
15k z 2 tygodnie na Karaibach/Tajlandii to za jedną osobę?
piekara114 napisał(a):Jeśli pasuje Ci pierwsza połowa września i Cro i coś nowego to może Murter? Plaże już wtedy mniej ludne, ale nie całkiem puste.
No i wrzesień do pora deszczowa na Dominikanie czy Tajladii, tam najlepiej lecieć w okresie listopad - marzec, pewna pogoda.
We Włoszech polecę Sycylię
W Grecji wrzesień i październik to idealny czas na Kretę, Rodos (loty nawet z Radomia), Kos, choć snurkowanie słabsze niż w Cro, bardziej otwarte morze. No i ciepły, wręcz jeszcze we wrześniu upalny
marecky81 napisał(a):Marsa Alam to rozbabrane miasteczko, które dało nazwę regionowi. Na pewno nie kurort. Same hotele leżą co parę km na długości kilkudziesięciu km od Al-Quseir do Marsa Alam. To nie Szarm albo Hurghada.
15k za dwie osoby może kiedyś, teraz same bilety np. do Kenii to 7k. Zimą za 10 dni w Emiratach i Omanie zapłaciliśmy więcej niż 15 k. Wyjazd organizowany samodzielnie.
To najlepiej relacje Marzeny i Agi-Myszy.empire13 napisał(a):Nawet się nad Sycylią zastanawiałem. Trzeba poczytać relacje i zaopatrzyć się w jakiś przewodnik.piekara114 napisał(a):We Włoszech polecę Sycylię
Kreta jest i to jesienią: czyli-jesien-na-krecie-t53395.html?hilit=jesie%C5%84%20na%20Krecie , Rodos, Kos przeze mnie nie pisane, ale kto wie... A zwiedzać jest co, choć oczywiście w różnym zakresie i na różnym poziomie są zbytki... Co do surkowania to najlepiej z moich greckich doświadczeń wypada Grecja kontynentalna północna, na tych wyspach było dla mnie dość słabo... człowiek jakieś oczekiwania ma po Chorwacji...empire13 napisał(a):piekara114 napisał(a):W Grecji wrzesień i październik to idealny czas na Kretę, Rodos (loty nawet z Radomia), Kos, choć snurkowanie słabsze niż w Cro, bardziej otwarte morze. No i ciepły, wręcz jeszcze we wrześniu upalny
Brzmi i tak dobrze. Słabiej nie znaczy że do bani. Też muszę zerknąć w relacje. Pewnie jakieś popełniłaś. Coś tam pewnie jest do zwiedzania
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne