Spędziłem w Razanj urlop w sierpniu 2018 roku. Bodajże było to 10 dni, miły dom z dość fajnym basenem, tuz przy ulicy prowadzącej do plaży. Sama plaża dla mnie w sumie fajna, bo kameralna, nie było tłumów, bez problemów można było się rozłożyć. Wysypana kamyczkiem, ale już wejście do wody to dużo większe kamienie, co mniejszym dzieciom nie przypadnie do gustu a i dorosłym również. Na tej małej plaży była wtedy dosłownie jedna budka z lodami i chyba jakimiś, napojami, przekąsek niestety żadnych. Ulica do tej plaży dość lekko opada w dół więc droga powrotna lekko pod górkę. Wszystkie dostępne knajpy w Razanj znajdują się niestety w tzw. drugim końcu tej miejscowości (poza jedną w pobliżu plaży, ale dziwnie pustą...). Te pozostałe 3 czy 4 knajpy plus jeden, nazwijmy to drink bar, w ścisłym "centrum" tej mieściny przy głównym placu/skrzyżowaniu. W porcie była jeszcze budka z burgerami i malutka winiarnia. Nie ma tam deptaka, ale jest trochę wąskich uliczek, które jak dla mnie na spacery są może nawet i lepsze, jak gwarne promenady. Z Razanj pływają regularnie łódeczki do Rogoznicy. Blisko jest do Trogiru, Primosten, czy nawet Splitu. Czyli baza wypadowa dobra w obu kierunkach. Mnie się tam podobało, ale żonie i córce niekoniecznie. One z tych, co lubią wieczorkiem iść na miasto. Jak to mówią - co kto lubi.artur100g napisał(a):Znalazłem apartament w Razanj. Czy to taka wieś jak piszą czy da się tam coś zobaczyć i poplażować z dzieciakami?
StaryMarek napisał(a):Sorry, ale tym stwierdzeniem to naprawdę mnie rozbawiłeś
Faktycznie, z Warszawy zrobić 1200 km najbliżej na Istrie a do Splitu 1450 km to olbrzymia różnica.
Dzieci wytrzymają bez problemu 1200 k m ale już kolejne 200-300 km to już tragedia.
Jeszcze raz sorry, w tym nie ma nic złośliwego, ale trudno się nie zaśmiać.
przepol napisał(a):Ja w pełni rozumiem jazdę blisko.
Mimo braków tak ładnych widoków wolę dla rodzinnego wyjazdu krk od Makarskiej cz wyspy Brać.
Napisz może jaki rodzaj wypoczynku Cię interesuje bo Krk dużo oferuje.
Na Krk mam mniej niż 1000 km... Prawie jak nad polskie morze.
marekkowalak napisał(a):Jedna uwaga - Baška i Baška Voda to dwie kompletnie różne miejscowości w zupełnie innych rejonach Chorwacji.
Bo ja już sam się pogubiłem, o której wy tu dyskutujecie....
przepol napisał(a):Samo Baśko polie jest specyficzne. Fajna promenada, spokój choć zdarzają się głośne noce, blisko do Pronajmy która jest napewno spokojniejsza niż Baśka.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne