Pauline napisał(a):Proszę pomóżcie bo od 2 miesiecy szukam, czytam, studiiuje mmapy google i dalej nic nie mam.
Chcemy zwiedzić Dubrovnik i szukamy noclegu max do 2 godzin Drogi od niego. Od makarskiej w dół.
Szukamy miasteczka gdzie bedzie mozna wieczorem pospacerowac i ewentualnie cos zobaczyc. Nie wioska zabita dechami ale tez nie tlum. Podróżujemy z malymi dziecmi wiec marzy nam sie fajna czysta plaża w pobliżu.
Jakie miejsce mozecie mi polecić?
empire13 napisał(a):Makarska to już powyżej 2h
costa01 napisał(a):1. Riwiera Makarska - tutaj albo Zivogosce -Blato albo Promajna
costa01 napisał(a):do plaży przystępnej dla dzieci (w miarę długa płycizna, łatwe zejście
costa01 napisał(a):Witam,
dotychczas w Cro byłem tylko w Rogoznicy i na Murterze (jako, że to było 1 raz to obie miejscowki super). Teraz jednak pomysł pojechać dalej i dwie opcje:
1. Riwiera Makarska - tutaj albo Zivogosce -Blato albo Promajna
2. Wyspa Brac
Co do oczekiwań - to główny punkt to lokalizacja blisko (bez dojeżdżania autem) do plaży przystępnej dla dzieci (w miarę długa płycizna, łatwe zejście i tu mam upatrzone na Brac - Vela Luka, w Blato - plaża Blato, w Promajnie - publiczna plaża ), druga kwestia to ładne widoczki na góry i klimat miejscowości oraz, żeby to nie była totalna dziura, ale żeby wieczorami było gdzie pospacerować, coś pooglądać. Wyjazd we wrześniu.
Prośba do doświadcoznych cromaniaców o sugestie.
empire13 napisał(a):Nie pomogę bo mam trochę inne preferencje a najbliżej Dubrovnika stacjonowałem w Makarskiej i na Korculi. Jeśli kiedyś pojadę w okolice Dubrownika to najprawdopodobniej noclegu będę szukać w okolicy Cavtat.
Może jak podbiję temat (bo spadł dość nisko) to ktoś pomoże.
Jeśli nie to poszukaj relacji z Peljesaca, Riwiery Makarskiej i z okolic Dubrownika.
Zobacz może najpierw w tych relacjach:
Z piekła do nieba, czyli Pelješac i Korčula 2021 od Corriny,
Kajakowy Pelješac i Šipan z Przeklętym finałem od Maslinki,
Perełki z górnej półki od Pomorzanki Zachodniej.
intense napisał(a):Gdzie byście mi polecili pojechać? Myślę o jakiejś miejscowości w pasie Baska Voda, Makarska itd.
Janusz Bajcer napisał(a):intense napisał(a):Gdzie byście mi polecili pojechać? Myślę o jakiejś miejscowości w pasie Baska Voda, Makarska itd.
To może Promajna, Bratuš ... lub Tučepi.
intense napisał(a):Witam forumowiczów po długiej nieobecności na tym forum.
Na początku września zamierzam z rodzinką pojechać autem do Chorwacji.
Byłem już tam kilka razy na przełomie 15 lat.
Miejsca jakie odwiedziłem to praktycznie cała Makarska Riviera, Dubrovnik, Trogir, Ciovo, Hvar, Brac, Korcula.
Zastanawiam się gdzie pojechać w tym roku.
Mam rodzinkę 2+2 Dzieci w wieku 3,5 roku i niemowlę 3 miesięczne.
Wyjazd z Kołobrzegu także mam kawałek.
Gdzie byście mi polecili pojechać? Myślę o jakiejś miejscowości w pasie Baska Voda, Makarska itd.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne