mafaj2022 napisał(a):Drodzy Urlopowicze, mam do Was prośbę.
Chciałam pojechać w tym roku (koniec czerwca) pierwszy raz autem z rodziną 2+2 (11 i 15 lat) do Chorwacji. Nigdy tam nie byliśmy. Nie znamy języka (syn zna trochę angielski) i dlatego jak ma to zorganizować? w sensie jaką drogę wybrać najlepiej, gdzie można zatrzymać się po drodze, gdzie w Medjugorie i w innej miejscowości, żeby się pokąpać. Może ktoś z Was taką trasę dobrze zna. pomóżcie mi albo coś podpowiedzcie.
Z góry dziękuję.
croktoś napisał(a):
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Pakostane jest bardzo ok dla rodzin z dziećmi. Kilka uliczek na krzyż.
Jest płasko,jest gdzie spacerować,są dobre knajpki,plaże jak na chorwackie standardy dość
szerokie,pewnie w szczycie sezonu jest tłok,ale wrzesień jest ok.
Byłam w Cro wiele,wiele razy,ponad 20,a do Pakostane wróciłam chętnie.
Vrgada jest na pewno atrakcją-tani statek kilka razy dziennie ( ja korzystałam z własnego pływadła),
Kornaty,Vransko Jezero...
Są też urocze zaułki z winem,serem,rybkami
Koleżanka ma jakiś uraz chyba,że tak jedzie po tej mieścinie przy każdej okazji
(nie mam wprawy w zmiejszaniu i wklejaniu zdjęć,więc nie wiem co wyjdzie)
Tośka napisał(a):Witam serdecznie
To będzie nasza już ósma podróż do Chorwacji, ale po raz pierwszy chcielibyśmy wybrać się na PAG. Czytałam wiele wątków, ale proszę o Wasze opinie. Co polecacie, nie za tłoczno, nie za wietrznie, ale też z bliskim dostępem do restauracji i sklepów.
Z góry serdecznie Wam dziękuję
buter napisał(a):U mnie w tym roku straszna zagwozdka...
Byliśmy w 2019 roku w Promajnie. W 2020 w Tucepi i w 2021 roku wróciliśmy do Promajny.
Dla nas super miejscowości - nie za małe, nie za duże. Najważniejsze, że gastronomii i budek z lodami było blisko z plaży
W tym roku chcemy spróbować czegoś innego, ale nie mam pojęcia co spełni skromne wymagania:
- brak dużej ilości schodów przy dojściu do plaży
- gastronomia przy plaży (lody + coś do jedzenia)
Lubimy się rozłożyć na cały dzień na plaży i tylko wyskoczyć na moment po spożywkę
Pauline napisał(a):Proszę pomóżcie bo od 2 miesiecy szukam, czytam, studiiuje mmapy google i dalej nic nie mam.
Chcemy zwiedzić Dubrovnik i szukamy noclegu max do 2 godzin Drogi od niego. Od makarskiej w dół.
Szukamy miasteczka gdzie bedzie mozna wieczorem pospacerowac i ewentualnie cos zobaczyc. Nie wioska zabita dechami ale tez nie tlum. Podróżujemy z malymi dziecmi wiec marzy nam sie fajna czysta plaża w pobliżu.
Jakie miejsce mozecie mi polecić?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne