Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 24.04.2022 17:14

Istria i Hvar to dobre propozycje. Dodałbym jeszcze do rozważenia Pag i Korčula.
toniq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toniq » 28.04.2022 11:52

Witam serdecznie,
Który rejon polecacie na pierwszy wyjazd z 4 dzieci? Od maluchów po nastolatków (4-13 lat). Najbardziej zależy nam na plaży, oraz braku tłumów. Człowiek jednak chce wieczorem chwilę odpocząć. Dobrze, aby plaża była jednak odrobinę szersza i nie zatłoczona. Oczywiście wszelkie betony i strome wejścia do wody odpadają.
p_majer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) p_majer » 28.04.2022 11:58

toniq napisał(a):Witam serdecznie,
Który rejon polecacie na pierwszy wyjazd z 4 dzieci? Od maluchów po nastolatków (4-13 lat). Najbardziej zależy nam na plaży, oraz braku tłumów. Człowiek jednak chce wieczorem chwilę odpocząć. Dobrze, aby plaża była jednak odrobinę szersza i nie zatłoczona. Oczywiście wszelkie betony i strome wejścia do wody odpadają.

Wydaje mi się, że ciekawą opcją dla Ciebie mogą być okolice Zadaru - np. Pakostane.
W sezonie raczej nie jest tam pusto, ale do przeżycia, dużo ciekawych opcji na pobyt, plaża płaska, częściowo nawet wysypana piachem, dużo ciekawych miejsc w zasięgu 20 - 60km do zwiedzania, możliwość odbycia całodniowego rejsu na Kornaty.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.04.2022 12:13

Pakostane - wg mnie ma jedną z brzydszych plaż w Chorwacji. W samym miasteczku nic nie przyciąga oka. Jedyny plus to położenie do zwiedzania.
A podczas 14 wyjazdów trochę widziałam.
toniq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toniq » 28.04.2022 12:32

piekara114 napisał(a):Pakostane - wg mnie ma jedną z brzydszych plaż w Chorwacji. W samym miasteczku nic nie przyciąga oka. Jedyny plus to położenie do zwiedzania.
A podczas 14 wyjazdów trochę widziałam.

Hmm... ok, czyli co polecasz? Nie chciałbym się zrazić podczas pierwszego wyjazdu..., z drugiej strony dotychczas był Bałtyk.
Wolałbym uniknąć miejsc z niezliczoną liczbą straganów i innych tego typu atrakcji. Zależy mi na ciszy i spokoju z niezatłoczoną plażą. Może masz w swoich zasobach jakąś miejscówkę godną polecenia?
Ostatnio edytowano 28.04.2022 13:31 przez toniq, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2022 13:07

toniq napisał(a): Nie chciałbym się zrazić podczas pierwszego wyjazdu..., z drugiej strony dotychczas był Bałtyk.
Wolałbym uniknąć miejsc z niezliczoną liczbą straganów i innych tego typu atrakcji. Zależy mi na ciszy i spokoju z niezatłoczoną plażą. Może masz w swoich zasobach jakąś miejscówkę godną polecenia?

Plaże w Pakostane
Pooglądaj zdjęcia, ocenisz czy spełniają Twoje wymagania.
Można popłynąć mały statkiem na sąsiednią wyspę na całodzienne plażowanie na piasku.

W/g mnie pierwsze wakacje w Pakostane z czwórką dzieci będą udane.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 28.04.2022 13:28

toniq napisał(a):Wolałbym uniknąć miejsc z niezliczoną liczbą straganów i innych tego typu atrakcji. Zależy mi na ciszy i spokoju z niezatłoczoną plażą. Może masz w swoich zasobach jakąś miejscówkę godną polecenia?

Niezatłoczone plaże to prędzej gdzieś na wyspach. Może małe miejscówki Riwiery Omis: Lokva Rogoznica, Mimice, Marusici, Pisak lub Riwiery Makarskiej np. Promajna.
toniq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toniq » 28.04.2022 13:36

OK, dzięki serdeczne. W takim razie zabieram się za przeglądanie i szukanie noclegu w którejś z zaproponowanych miejscówek. Chyba, że ktoś z Was ma namiar na sprawdzoną kwaterę?
Ps. chyba nie spotkałem jeszcze tak sprawnie działającego forum :)
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 28.04.2022 14:36

Trajgul napisał(a):
toniq napisał(a):Wolałbym uniknąć miejsc z niezliczoną liczbą straganów i innych tego typu atrakcji. Zależy mi na ciszy i spokoju z niezatłoczoną plażą. Może masz w swoich zasobach jakąś miejscówkę godną polecenia?

Niezatłoczone plaże to prędzej gdzieś na wyspach. Może małe miejscówki Riwiery Omis: Lokva Rogoznica, Mimice, Marusici, Pisak lub Riwiery Makarskiej np. Promajna.

Promajna niezatłoczona? miałem okazję dwa razy bywać - początek lipca i koniec sierpnia i ludzi dużo, przynajmniej na plaży
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 28.04.2022 14:41

Trajgul napisał(a):

Mogę polecić Lokve....byłem 5 razy w tym samym miejscu .. jak dla mnie bomba... trochę pod górkę miejscówka ale za to widoki i cisza ... plaże małe kameralne i nie zatłoczone a byłem w sezonie. Tylko zejście do plaży takie sobie... jak to w Dalmacji...
Jak coś mogę podesłać namiary na PW..
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.04.2022 15:54

Może nie cicho, ale Podgora i część Caklie, Igrane. Z mniejszych Gradac i Zivogoste. Coś na Murter (wyspa ale z mostem).
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 28.04.2022 16:41

Też na pewno polecam Podgorę i Lokvę Rogoznicę. Podgora 2x i zawsze bombastycznie
toniq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) toniq » 28.04.2022 17:53

A Povljana? Plaża Povljana niby piaszczysta, ale jakoś, przynajmniej ze zdjęć nie zachwyca. Może ktoś był i widział na żywo?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2022 18:03

toniq napisał(a):A Povljana? Plaża Povljana niby piaszczysta, ale jakoś, przynajmniej ze zdjęć nie zachwyca. Może ktoś był i widział na żywo?

Miłośnicy wyspy Pag pewnie byli...

klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028.html

... ale Pag albo się kocha, albo nienawidzi. :mrgreen:
Zbigniew74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbigniew74 » 28.04.2022 18:27

toniq napisał(a):Witam serdecznie,

Na pierwszy raz w Chorwacji wybrałbym Makarską Rivierę, te połączeniu wysokich gór wchodzących do morza robi niesamowite wrażenie :) Oczywiście oprócz samej miejscowości Makarska, jak nie lubisz tłumów to polecam Igrane, Drasnice czy Zivogosci tam byłem, w tym roku Promajna też podobno fajna :)
Dwie miejscówki mogę polecić Draśnice 0 metrów do morza :) Apartament na plaży, super właściciel.
https://apartmani-mir.com/pl/
Igrane druga linia, ale ceny OK i super apartamenty
https://igrane.com/jurko/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 98
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone