monka812 napisał(a):Witam, proszę o podpowiedź, gdzie można się wybrać na długi weekend czerwcowy , z 15letnim chłopcem? Pozdrawiam
naszastruga napisał(a):Tylko ile można spacerować z 15latkiem po promenadach, które mają 100-200 metrów przy dobrych wiatrach, w miejscowościach gdzie atrakcji dla nastolatków praktycznie nie ma? Albo chodzić z taką młodzieżą po sklepach? Przecież takie "atrakcje"to dla nich jak kara.
Długi weekend czerwcowy wypada w tym roku dośc późno, więc jeśli już roczej plażowanie i sporty wodne.
monka812 napisał(a):naszastruga napisał(a):Tylko ile można spacerować z 15latkiem po promenadach, które mają 100-200 metrów przy dobrych wiatrach, w miejscowościach gdzie atrakcji dla nastolatków praktycznie nie ma? Albo chodzić z taką młodzieżą po sklepach? Przecież takie "atrakcje"to dla nich jak kara.
Długi weekend czerwcowy wypada w tym roku dośc późno, więc jeśli już roczej plażowanie i sporty wodne.
Czyli w Pag będzie nudno? Tylko Pag jest od strony lądu, więc tu pewnie będzie cieplej i woda cieplejsza niż w Novalja?Mam kilka ofert na oku i tu i tu , ale cały czas się waham...
monka812 napisał(a): Czyli w Pag będzie nudno?
gosciuwa napisał(a):Jestem z Katowic.
Chcę jechać kolejny raz do Chorwacji, ale nie wytrzymam podróży na dół tyle czasu.
Jaką miejscowość polecacie, tak do 10h w Chorwacji? Na odpoczynek, jedna doba.
madeleiness napisał(a):Witam wszystkich W czerwcu planujemy wybrać się do Chorwacji autem (2pary). Byłam już kiedyś na wyspie Hvar, w 2005r. i wspominam ten wyjazd wspaniale!
Teraz chciałabym udać się w okolice Szybeniku. Poczytałam Wasze opinie i wstępnie nastawiłam się na Primosten. Czy jest to dobra decyzja? Pozostałe 3 osoby, z którymi jadę nigdy nie były w Chorwacji, chciałabym żeby dobrze ją wspominali. Zależy mi na bliskości ładnych plaż i starówki, żeby miejsce było punktem wypadowym na wycieczki do Trogiru/Splitu, wodospadów Krka.
Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony apartament w Primosten? Z góry dziękuję
bidziaq napisał(a):Dzień dobry,
szukam miejscowości w stylu Małej Duby. Kilkadziesiąt domów, jedna restauracja, jeden sklepik, mały targ z owocami. Cisza i spokój.
byliśmy w Małej Dubie w 2013 i 2014r.
Nasze ostatnie 3 wyjazdy to miejscowość Jadranovo - niby wieś, ale w porównaniu do Duby to mega wielka wieś
p_majer napisał(a):bidziaq napisał(a):Dzień dobry,
szukam miejscowości w stylu Małej Duby. Kilkadziesiąt domów, jedna restauracja, jeden sklepik, mały targ z owocami. Cisza i spokój.
byliśmy w Małej Dubie w 2013 i 2014r.
Nasze ostatnie 3 wyjazdy to miejscowość Jadranovo - niby wieś, ale w porównaniu do Duby to mega wielka wieś
Polecam Pisak na Riwierze Omiskiej.
Spełnia Twoje kryteria - cicha i spokojna miejscowość, jeden minimarket, jedna piekarnia, jedna - dwie restauracje, bankomat, warzywniak.
Dodatkowo - super widoki, dobra lokalizacja do zwiedzania Splitu, Trogiru, BiH, Dubrownika. Omisu, itp., bardzo fajne, kameralne plaże - megawidokowe.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne