Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
naszastruga
Croentuzjasta
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 13.05.2021 18:11

lukasz22i napisał(a):Witajcie :papa:

Tak sobie upatrzyłem dwie wioski na Pelješac i nie wiem którą wybrać, ktoś pomoże? A konkretniej chodzi o Źuliane i Trstenik. Chyba że wielkiej różnicy nie ma i brać to co ładniej wygląda na zdjęciach. :lol:

Dingac Borak ;)
Daniel1017
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel1017 » 13.05.2021 19:50

Hej może znajdę u was mala podpowiedź :) myślimy z zona i dzieckiem 4lata, wyjechać na wakacje w chorwacji. Rok temu byliśmy na Pagu było cudownie, mala "dzika" plaża ok 4-5rodzin na plaży, goraco, bez wiatru odpoczęliśmy na maksa. I w tym roku myślimy o Breli ? Czy też jest podobnie? Czy są tłumy na plaży? Jak nie Brela to jakieś miasteczko male w jej pobliżu? Zależy nam na spokoju i ciszy :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.05.2021 20:24

Daniel1017 napisał(a):Hej może znajdę u was mala podpowiedź :) myślimy z zona i dzieckiem 4lata, wyjechać na wakacje w chorwacji. Rok temu byliśmy na Pagu było cudownie, mala "dzika" plaża ok 4-5rodzin na plaży, goraco, bez wiatru odpoczęliśmy na maksa. I w tym roku myślimy o Breli ? Czy też jest podobnie? Czy są tłumy na plaży? Jak nie Brela to jakieś miasteczko male w jej pobliżu? Zależy nam na spokoju i ciszy :D

Brela ładna :lol: ale to "inna bajka" niż Pag :wink:
klub-milosnikow-breli-t53169.html
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 13.05.2021 20:41

Daniel1017 napisał(a): Jak nie Brela to jakieś miasteczko male w jej pobliżu? Zależy nam na spokoju i ciszy :D

Pisak
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 13.05.2021 21:45

naszastruga napisał(a):

Tak sobie upatrzyłem dwie wioski na Pelješac i nie wiem którą wybrać, ktoś pomoże? A konkretniej chodzi o Źuliane i Trstenik. Chyba że wielkiej różnicy nie ma i brać to co ładniej wygląda na zdjęciach. :lol:

Dingac Borak ;)

Dziękuje za propozycję, pięknie tam i chętnie to miejsce odwiedzę ale chyba jednak trochę za małe, obowiązkowo jakaś restauracja i sklep na miejscu. :hut:
Daniel1017
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel1017 » 14.05.2021 09:34

A to breli bardzo tłoczno jest? Mam do odstąpienia Villa Vanja na tydzień w lipcu w Breli jak ktoś by potrzebowal. Bo mi.byl potrzebny urlop na sierpień. Bez żadnych zaliczek :)
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 14.05.2021 10:15

kosik86 napisał(a):Do tej pory byłem jedynie na Istrii(Rabac). Polecam przy okazji.

Byłem w Chorwacji z 15 razy, nie tak dawno również w Rabac i jest to najgorsza miejscówka w jakiej byłem. Zero klimatu. Kicz i tandeta na każdym kroku, z kilkoma malutkimi wyjątkami. A był to wrzesień, nie wyobrażam sobie tego miejsca w środku wakacji.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 14.05.2021 10:30

Daniel1017 napisał(a):A to breli bardzo tłoczno jest? Mam do odstąpienia Villa Vanja na tydzień w lipcu w Breli jak ktoś by potrzebowal. Bo mi.byl potrzebny urlop na sierpień. Bez żadnych zaliczek :)

Na pewno nie jest to w sezonie oaza spokoju ;)
Na Riwierze Makarskiej jedna z najpopularniejszych miejscowości.
naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 14.05.2021 10:38

lukasz22i napisał(a):
naszastruga napisał(a):

Dingac Borak ;)

Dziękuje za propozycję, pięknie tam i chętnie to miejsce odwiedzę ale chyba jednak trochę za małe, obowiązkowo jakaś restauracja i sklep na miejscu. :hut:

W Dingac jest restauracja. A do normalnego marketu trzeba jechać do Orebica, także z Trstenika i Zuljany. No i w Dingac nie ma "promenady" i ulicy na zapleczu plaży.
qwertylian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) qwertylian » 16.05.2021 14:31

dids76 napisał(a):Tu masz trochę do poczytania: chorwacja-pobyt-z-psem-t18763.html?hilit=psem
My od kilku lat jeździmy z psem na Brač. Nawet w okolicy apartamentu znajdujemy zacienioną plażę a w razie czego mamy awsze ze sobą namiot.
Ps. W tym roku dzielimy wyjazd pomiędzy Brač i Pag. Zobaczymy gdzie nam się bardziej spodoba :wink:

Dziękuję, rozważaliśmy Brač, a stanęło finalnie na Hvarze i apartamencie przy zatoce Basina nad Vrboską. Jak pies dobrze zniesie temperatury, i przekona się w końcu do wody to w przyszłym roku powrót na Pag :)

anab napisał(a):A Simuni? Jedna z ładniejszych plaż gdzie można wypoczywać z psem a i cienia jest pod dostatkiem.

Trochę szkoda jechać nam na Pag dla samego Simuni.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 16.05.2021 16:27

qwertylian napisał(a):Dziękuję, rozważaliśmy Brač, a stanęło finalnie na Hvarze i apartamencie przy zatoce Basina nad Vrboską. Jak pies dobrze zniesie temperatury, i przekona się w końcu do wody to w przyszłym roku powrót na Pag :)
...

Z psem na Hvar 8O :o :o
Będzie bosko :P :papa:
20200713_150356.jpg
20200714_123227.jpg
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 17.05.2021 11:17

naszastruga napisał(a):
lukasz22i napisał(a):
naszastruga napisał(a):

Dingac Borak ;)

W Dingac jest restauracja. A do normalnego marketu trzeba jechać do Orebica, także z Trstenika i Zuljany. No i w Dingac nie ma "promenady" i ulicy na zapleczu plaży.

Dziękuję. To sam już nie wiem :lol: Nastawiłem się na Peljesac aczkolwiek nie wykluczam innej lokalizacji, wiem jedno - miejsce bez "mafii" leżakowej bo te skutecznie psują widok i odcinają moją szanowną pupę od swobodnego dostępu do Adriatyku :P
Skupiłem się na czymś małym ale z odrobiną komfortu w postaci piekarni czy konoby, wszak gotować w czasie urlopu nie zamierzam ale też nie chcę jechać na obiad czy lody samochodem, dzieci też jadą na wakacje :papa:
Kruszynka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kruszynka » 18.05.2021 22:28

Witam, proszę doradzcie gdzie jechać w sierpniu. Tłumów się nie boje, jednak szukam miejsca gdzie nie trzeba iść z plazy pod górę/maż ma problemy z chodzeniem/.Myślałam żeby szukać między zadarem a szybenikiem, czy to dobry pomysł?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2021 22:32

Między Zadarem a Šibenikiem - dobry pomysł.
baltic91
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baltic91 » 21.05.2021 08:27

Witam, gdzie polecacie pojechać na przełomie sierpnia i września z 10 miesięcznym dzieckiem? :)

Osobiście byliśmy już dwa razy w Dalmacji: Makarska/Baśka Voda.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 85
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone