Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cropidło
Croentuzjasta
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 16.09.2020 14:11

Kornatska 11 tam gdzie byliśmy w sierpniu.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.09.2020 17:53

Jak tam jest z parkowaniem? Miałam z tego regionu fajną ofertę z pięknym widokiem, ale plaża nie dla nas i wybraliśmy kierunek Vodice. I potem na miejscu zastanawiałam się jak z parkowaniem tam, bo wjeżdża się w płatną strefę....
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 16.09.2020 18:10

Nasz apartament miał 4 miejsca parkingowe,a wokół plaży wszystkie miejsca raczej płatne
kars
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kars » 08.01.2021 10:47

Zastanawiam sie już nad zabukowaniem sobie czegoś w Chorwacji w tym roku. Gdzie konkretnie się wybieracie czy jednak jeszcze nie planujcie wypadów? Licze na to ,ze wiosną już coś się poruszy w temacie podrózy oraz przynajmniej częściowo te wszystkie lock downy zostaną poluzowane.

Jakies opinie na temat wyspy Korcula? Ktoś był? Pytam się głównie pod katem sportowych aktywności, interesuje mnie nurkowanie w okolicy jak rowniez kajaki.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 09.02.2021 18:16

W zeszłym roku tu pytałem. Polecany przez kaeresa Pag okazał się strzałem w dziesiątkę.
Tym razem planujemy wyjazd na ok 15dni na 2 rodziny (my 5x do Chorwacji, współtowarzysze pierwszy raz) i rodzina lobbuje na okolice riwiery makarskiej + ewentualnie drugie miejsce (wstępnie wyspa Hvar).
Priorytety dla mnie zawsze są te same: plaże do snoorkowania, najlepiej niezatłoczone (nie muszą być pod nosem, możemy dojeżdżać) oraz klimatyczne miasteczko z uroczą starówką np. w stylu Rovinj, Hvar, Pag, Zadar (ale takich pewnie nie ma za wile w tym rejonie).
Odwiedzić chcemy na dłużej Dubrownik i Trogir bo mamy duży niedosyt po wcześniejszych wypadach. Być może Mostar i Omiś. Miasta typu Makarska nam nie leżą.
Da się coś ciekawego znaleźć bliżej Makarskiej (Omiś i Trogir to chyba za daleko)?
Jeśli nie to raczej coś spokojniejszego poszukamy.
Co do Hvaru to chodzi mi po głowie Jelsa. Wydaje mi się że miasteczko ma fajny klimat. No i dookoła wyspy jest dużo plaż spokojnych i dobrych do snoorkowania.
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 09.02.2021 18:45

empire13 napisał(a):Co do Hvaru to chodzi mi po głowie Jelsa. Wydaje mi się że miasteczko ma fajny klimat. No i dookoła wyspy jest dużo plaż spokojnych i dobrych do snoorkowania.

Byłem w zeszłym roku na ulicy Vitarnja, łączy ona Jelsę z Vrboską. Spacerkiem deptakiem wzdłuż morza do centrum Jelsy około 20 minut. Do Vrboskiej nieco dłużej. 2-3 plaże w zasięgu 5 minut. Cisza, spokój. Jak będziesz zainteresowany, mogę podać namiar na fajną kwaterkę. Właściciel ma w centrum znaną restaurację Pelago.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 09.02.2021 19:13

niuniek napisał(a):
empire13 napisał(a):Co do Hvaru to chodzi mi po głowie Jelsa. Wydaje mi się że miasteczko ma fajny klimat. No i dookoła wyspy jest dużo plaż spokojnych i dobrych do snoorkowania.

Byłem w zeszłym roku na ulicy Vitarnja, łączy ona Jelsę z Vrboską. Spacerkiem deptakiem wzdłuż morza do centrum Jelsy około 20 minut. Do Vrboskiej nieco dłużej. 2-3 plaże w zasięgu 5 minut. Cisza, spokój. Jak będziesz zainteresowany, mogę podać namiar na fajną kwaterkę. Właściciel ma w centrum znaną restaurację Pelago.

Pewnie że jestem zainteresowany. Podaj tu lub na priva namiary.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 09.02.2021 20:20

kars napisał(a):Zastanawiam sie już nad zabukowaniem sobie czegoś w Chorwacji w tym roku. Gdzie konkretnie się wybieracie czy jednak jeszcze nie planujcie wypadów? Licze na to ,ze wiosną już coś się poruszy w temacie podrózy oraz przynajmniej częściowo te wszystkie lock downy zostaną poluzowane.

Jakies opinie na temat wyspy Korcula? Ktoś był? Pytam się głównie pod katem sportowych aktywności, interesuje mnie nurkowanie w okolicy jak rowniez kajaki.

Nie liczyłbym na szybkie luzowanie niestety :?
Obstawiam, że będzie tak jak w zeszłym roku - z początkiem lata coś będzie się ruszać w kwestiach wakacyjnych
Ale obym się mylił, i było lepiej już wcześniej :)
Z drugiej strony, nie mogę narzekać bo udało mi się dwa razy pojechać i było świetnie :mrgreen:
A i na ten rok plany już są wykrystalizowane.

Korcula jest fajna, byłem dwa razy. Ale na Hvarze też dwa razy, i na pewno jeszcze bym chciał się tam wybrać.
Sam nie nurkuję, ale z tego co wiem to Hvar jest polecany jeśli chodzi o taki sposób wypoczynku.
Do tego Jelsa, Vrboska, S. Grad wieczorami, i jestem wakacyjnie ustawiony :mrgreen:
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 09.02.2021 20:27

empire13 napisał(a):Pewnie że jestem zainteresowany. Podaj tu lub na priva namiary.

Poszło na pw
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 09.02.2021 21:23

niuniek napisał(a):
empire13 napisał(a):Pewnie że jestem zainteresowany. Podaj tu lub na priva namiary.

Poszło na pw

thx
pamix
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pamix » 11.02.2021 13:53

niuniek napisał(a):

Byłem w zeszłym roku na ulicy Vitarnja, łączy ona Jelsę z Vrboską. Spacerkiem deptakiem wzdłuż morza do centrum Jelsy około 20 minut. .

Ja byłem w Vrboska w 2019r. Uważam, że jest to jedna z najlepszych lokalizacji na wyspie. Miałem balkon na miasteczko, nocami przesiadywaliśmy do oporu. Mega piękne miejsce. Vrboska jest zdecydowanie mniejszą miejscowością co Jelsa lecz tu bym wrócił i chyba wrócę.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 11.02.2021 14:17

empire13 napisał(a):
niuniek napisał(a):

Ja również proszę o namiary - właśnie szukam czegoś na Vitarnja :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.02.2021 14:24

empire13 napisał(a):
niuniek napisał(a):

Bardzo dobra lokalizacja. Polecam :!:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 11.02.2021 14:26

pamix napisał(a):
niuniek napisał(a):

Byłem w zeszłym roku na ulicy Vitarnja, łączy ona Jelsę z Vrboską. Spacerkiem deptakiem wzdłuż morza do centrum Jelsy około 20 minut. .

Ja byłem w Vrboska w 2019r. Uważam, że jest to jedna z najlepszych lokalizacji na wyspie. Miałem balkon na miasteczko, nocami przesiadywaliśmy do oporu. Mega piękne miejsce. Vrboska jest zdecydowanie mniejszą miejscowością co Jelsa lecz tu bym wrócił i chyba wrócę.

Nie reklamuj tak, nie reklamuj :wink:
niuniek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niuniek » 11.02.2021 15:17

Magda O. napisał(a):
Ja również proszę o namiary - właśnie szukam czegoś na Vitarnja :D

Poszło na pw
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone