anakin napisał(a):Nie no rozumiem.
Sam tam byłem z dziećmi ( 11 i 7 lat).
One tez tam nie chcą wracać.
Gdyby wszyscy byli tacy sami, byłoby nudno...
kaeres napisał(a):Mnie się chciało przeczytać cały Twój wpis bo jest ciekawy.
kaeres napisał(a):Wg. mnie niektóre warto zwiedzić / zobaczyć / odhaczyć, a wracać na dłużej tylko do tych które urzekły.
kaeres napisał(a):Ja np. byłem w Plitvickich Jeziorach czy Wodospadach Krka po jednym dniu. NP Krka podobno warto pozwiedzać na kilka dni i rozkoszować się.
kaeres napisał(a):Ja np. z rodziną będziemy w tym roku (tak nadal mam realną nadzieję) na Hvarze po raz 4-ty i nadal mam do zobaczenia tyle, że nie wiem czy mi wystarczą 2 tygodnie.
kaeres napisał(a):Miejscami, które przyciągają warto się rozkoszować i poznawać z przyjemnością, a nie przeznaczać czas i pieniądze na próbie przekonywania się doń.
kaeres napisał(a):Wracając do Twojego problemu to pozostał Ci Pag bo plaże ma jedne z najlepszych w Chorwacji, a blisko jest do kilku ciekawostek, które. wg. mnie trzeba zwiedzić.
kaeres napisał(a):podejrzewam, że takie Szybenik, Krka o Zadarze nie wspominając z łatwo dostępnej wyspy Pag byłby idealnym wyjściem dla Ciebie. Do tego wycieczki na pobliski Rab, Kornati urozmaicą pobyt.
kaeres napisał(a):Zobacz sobie relację Habanero o plażach Pagu (gały wychodzą na wierzch) - plaze-na-hvarze-2019-t55458.html
kaeres napisał(a):PS. zrób sobie filtr tylko na Habanero bo od komentarzy wątek zrobił się bardzo rozległy. Masz tam kompendium najpiękniejszych plaż Pagu.
kaeres napisał(a):Jeżeli masz faktycznie plan na dłuuugi pobyt to same plaże zajmą z miesiąc.
klaudynka4 napisał(a):Hej Szukam jakiejś miejscowości na urlop w czerwcu lub lipcu. Na początek na 4 dni mamy rezerwację w miejscowości Indije w Istrii. Potem ok 7-8 dni chcemy spędzić w Dalmacji
Kilka razy już byliśmy, ostatnio w miejscowości Pakostane której klimat mi odpowiadał. Nie było dużych tłumów, ale fajne plaże w okolicy ("leśne", dla mnie ideał), sporo do zwiedzania.
Potrzebuję czegoś podobnego i niezbyt na południe (powiedzmy maksymalnie na poziomie Szybenika). Ogólnie coś dla kobiety w ciąży tzn. bez hałasu i jakieś lajtowe atrakcje w okolicy. Coś jak Pakostane ale nie Pakostane
rekordarek napisał(a):Drodzy cromaniacy
Proszę o podpowiedź co do miejsca wypoczynku na nadchodzące wakacje.
Wymyśliłem sobie coś na odcinku Zadar-Szybenik ale bez konkretnego powodu, może tyle że tam jeszcze nie byliśmy.
Proszę o jakieś propozycje.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne