Coś podobnego do Podgory, Tucepi w okolicach Trogiru:)
napisał(a) Agulek777 » 18.02.2020 09:43
Witajcie,
powoli zaczynamy planowanie wakacji, byliśmy w Cro już 6 razy, zawsze na Makarskiej Riwierze; raz w Baśka Voda, 2x w Tucepi, 3x Podgora. Wiem, wiem...ktoś powie jak można tyle razy w to samo miejsce, ale z małymi dziećmi w ciemno to zawsze była bezpieczna alternatywa - znaliśmy miejsca, wiadomo było co i gdzie szukać:) W tym roku chcemy pojechać wyżej, gdzieś w okolice Primosten - Trogir - Split. Chodzę chłopkiem po mapach Google i szukam i znaleźć nie mogę:( Chciałabym znaleźć miejsce podobne do Podgory czy Tucepi pod tym względem, że:
- plaża - płaska żwirkowa z łagodnym zejściem, gdzie dzieci mogą się przy brzegu pluskać i stosunkowo długo będzie płytko,
- bliskość promenady - aby dzieciaki mogły wyskoczyć po lody a my na kawkę i nie koniecznie pakować cały majdan, dodatkowo wieczorami można będzie pospacerować, kupić owoce czy rakijkę
- bliskość zabudowań, żeby nie trzeba było dojeżdżać samochodem
- i żeby to nie było całkowite zadu..ie - lubimy spokój umiarkowany na zasadzie Tucepi ok, Makarska już nie
Jak myślicie uda nam się znaleźć podobne miejsce na linii Primosten - Trogir - Split? Możecie nam coś polecić? Będę wdzięczna