Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolcix
Croentuzjasta
Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 28.09.2019 17:58

pääkäyttäjä napisał(a):Został Rab, Krk, Cres no i Istria ;)

a Vis?

Istria, myślę o niej intensywnie, tym bardziej, ze fajna odległość, 1100 km , wiec jest argument za :)

ale chyba jednak wyspy bardziej do mnie przemawiają
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.09.2019 18:16

Mljetu na liście nie widzę.
A warto się tam wybrać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.09.2019 18:26

Wybierz Vis i Komižę. W sam raz na romantyczne wieczory z mężem :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 28.09.2019 18:30

boboo napisał(a):Mljetu na liście nie widzę.
A warto się tam wybrać.

oo, faktycznie, całkowicie zapomniałam , dziękuję, popatrzę :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 28.09.2019 18:31

maslinka napisał(a):Wybierz Vis i Komižę. W sam raz na romantyczne wieczory z mężem :)

właśnie patrzę na Vis, ale myślałam o miejscowości Vis, myślisz, ze Komiza lepsza?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.09.2019 18:34

jolcix napisał(a):
maslinka napisał(a):Wybierz Vis i Komižę. W sam raz na romantyczne wieczory z mężem :)

właśnie patrzę na Vis, ale myślałam o miejscowości Vis, myślisz, ze Komiza lepsza?

Wiesz, my tam byliśmy 17 nocy i bardzo mi się podobało. Mogę być nieobiektywna, bo mieszkałam tam, a nie w Visie ;)
Zerknij na moją relację:
moj-vis-na-ziemi-t52849.html
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 28.09.2019 18:43

maslinka napisał(a):
jolcix napisał(a):

Wiesz, my tam byliśmy 17 nocy i bardzo mi się podobało. Mogę być nieobiektywna, bo mieszkałam tam, a nie w Visie ;)
Zerknij na moją relację:
moj-vis-na-ziemi-t52849.html

czytam wszystkie Twoje relacje :) tą z Visu znam bardzo dobrze :) a jakbyś porównała Vis do Komizy? jakie masz zdanie?
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 28.09.2019 21:10

Peljesac to nie wyspa,
ale nie widzę w spisie, może warto :roll:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 28.09.2019 23:57

jolcix napisał(a):

Oj Komiża cudna....mam nadzieje, że jeszcze tam wrócimy
Michał_P
Autostopowicz
Re: Rezerwacja apartamentów na 2020 r.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał_P » 03.10.2019 15:39

Witam wszystkich.

Jaką miejscowość polecicie na początek przygody z Chorwacją? Szukamy czegoś nie na wyspie, raczej spokojnej miejscowości. Lubimy zwiedzać więc miejsce powinno być dobrą bazą wypadową.

Pozdrawiam
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 03.10.2019 16:39

Michał_P napisał(a):Witam wszystkich.

Jaką miejscowość polecicie na początek przygody z Chorwacją? Szukamy czegoś nie na wyspie, raczej spokojnej miejscowości. Lubimy zwiedzać więc miejsce powinno być dobrą bazą wypadową.

Pozdrawiam

Polecam Hvar.
Spokojna miejscowość to w części zatunelowej - Zavala, Ivan Dolac. Ale jeśli chodzi o zwiedzanie to trzeba by przez tunel codziennie przejeżdżać, bo większość ciekawych bo obejrzenia miejsc jest po drugiej stronie, a właściwie jakichś różnorakich zatoczek. Dla mnie to żaden problem przejechać przez tunel, ale są tacy co z tego powodu na bazę wypadową wybraliby Jelsę.

Ja bym tam mieszkać nie chciał bo moje miejsce na ziemi jest w Ivan Dolac. Ale co kto woli. A w twoim przypadku zależy co ty wolisz.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.10.2019 18:46

Michał_P napisał(a):Jaką miejscowość polecicie na początek przygody z Chorwacją? Szukamy czegoś nie na wyspie, raczej spokojnej miejscowości. Lubimy zwiedzać więc miejsce powinno być dobrą bazą wypadową.

Cześć.
No nie powinno tak być, że sobie muszę sama sprawdzać kto to jest "my". :oczko_usmiech:
Rodzinie z małym dzieckiem poleci się przecież inne miejscowości niż samym dorosłym, prawda?
Szkoda, że nie na wyspie, ale rozumiem.
Skoro tak, poproszę o definicję spokojnej miejscowości, informację co chcecie zwiedzić oraz planowany termin wyjazdu. To chyba podstawowe info, bo rozumiem, że wspomniane gdzie indziej dziecko zabieracie?
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 03.10.2019 19:15

Michał_P napisał(a):Witam wszystkich.

Pozdrawiam

Moge smiało Ci polecić Lokve Rogoznice, nieduża miejscowość, idealne miejsce wypadowe do: Split, Trogir, Mostar, Omis Makarska, Cetina, Imotski itp.
Zobacz Ci Ci lokalizacja pasuje jak tak to odezwij sie na priv, podeśle więcej informacji:)
Dareek87
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dareek87 » 16.10.2019 10:46

Witam wszystkich :D mam prośbę odnośnie przyszłorocznych wakacji,sytuacja wygląda następująco byliśmy z żoną i dwójką dzieci w Chorwacji tylko raz a dokładniej dwa lata temu w Baśka Voda i nie ukrywam że byliśmy bardzo bardzo zadowoleni :D Było tam wszystko czego trzeba piękne plaże,atrakcje ,knajpki,promenady możliwość fish picnicu i bliskość pięknej Breli 8O Byliśmy w połowie czerwca i to był dobry wybór ponieważ nie było aż takiego tłoku jaki jest podobno w ścisłym sezonie. W tym roku zamierzamy jechać na 12 dni (od 20 czerwca) tylko problem polega na tym że nie wiemy gdzie jechać :( Bo z jednej strony ciągnie nas jechać jeszcze raz do Baśki Vody a z drugiej bardzo chcielibyśmy zobaczyć coś innego. Zależy nam na miejscu gdzie są ładne plaże przynajmniej kilka knajpek,możliwość spacerów i najlepiej żeby było połączenie gór,zieleni i morza :) kusząco wygląda Orebić jednym z atutów tego miejsca jest szybka przeprawa na Korcule,myślałem też o jakiejś miejscowości na wyspie Hvar bo słyszałem że jest tam bardzo pięknie :) Proszę was bardzo drodzy forumowicze i cromaniacy o podpowiedź :D :wink: Po Baśce Vodzie poprzeczka jest postawiona wysoko i nie chciałbym jechać gdzieś gdzie się rozczarujemy przyzwyczajeni do piękna Baśki Vody i Breli :( :lol: Wiem że w Chorwacji jest wiele pięknych miejsc więc proszę o odpowiedź :D :papa:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 16.10.2019 11:07

Byłem w podobnej sytuacji co Ty. Po Breli wybrałem Orebic. Jako trzecie miejsce wybrałbym Sutivan, nastepnie Pag, i dalej Jelsę lub Stari Grad ;).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone