Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grom
Plażowicz
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grom » 08.08.2019 22:06

Witam,
Jadę do Poljica koło Trogiru 19.08 (5 raz) z Radomia . Może ktoś się przyłączy na dwa samochody... ???
Pozdrawiam
Karpatka1
Odkrywca
Primosten... i co dalej?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karpatka1 » 19.08.2019 20:05

Pomagaliście przez minione pół roku, pomóżcie i teraz, proszę! :D
Pierwszy pobyt w Cro za nami. Wtopiliśmy po uszy :lol: Na pierwszy raz wybraliśmy Primosten i to był strzał w środek tarczy. A teraz pytanie, co proponujecie na przyszły rok? Wyjazd chcemy podzielić: pierwszy tydzień gdzieś bardziej na południu, potem tydzień w Primostenie. Szukamy równie urokliwej miejscowości. Tak, by wieczorem można było pospacerować wśród ludzi, ale na piechotę bez problemów wrócić na kwaterę w nieco bardziej ustronne miejsce. Równocześnie, by nie był to moloch typu Split czy Makarska. Na lądzie. Primoosten ma klimat i takiego klimatu (oraz łagodnego zejścia do morza) szukamy. A, i żeby było płasko. Schody do plaży, nawet najbardziej malownicze, odpadają z wielu powodów. Podpowiecie coś?
buter
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) buter » 20.08.2019 15:21

Może mnie także nakierujecie - w czerwcu z rodzinką odwiedziliśmy Promajne i bardzo nam się tam spodobało (umiarkowana ilość wczasowiczów + zero schodów na plażę).
Planujemy kolejny wyjazd w pierwszej połowie września, ale tym razem chcielibyśmy zwiedzić coś innego. Wstępny plan zakłada miejscowości przy Makarskiej lub niżej. Czy polecacie coś w stylu Promanji żeby nie było ostrych zejść na plaże ? Myślałem też o Orebicu lub Korculi, ale sam nie jestem co do tego przekonany :)
crk64
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) crk64 » 21.08.2019 16:42

Cześć
Jestem od kilku dni w Dhermi i choć trafiłem na kolejne magiczne miejsca, to nie namierzylem jeszcze ciekawego miejsca do snurkowania, jak Murter, Nugal, czy Buljarice. Czy jestescie w stanie polecic coś w okolicy w zasięgu car-a?
Karpatka1
Odkrywca
Re: Primosten... i co dalej?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karpatka1 » 22.08.2019 21:14

Karpatka1 napisał(a):Pomagaliście przez minione pół roku, pomóżcie i teraz, proszę! :D
Pierwszy pobyt w Cro za nami. Wtopiliśmy po uszy :lol: Na pierwszy raz wybraliśmy Primosten i to był strzał w środek tarczy. A teraz pytanie, co proponujecie na przyszły rok? Wyjazd chcemy podzielić: pierwszy tydzień gdzieś bardziej na południu, potem tydzień w Primostenie. Szukamy równie urokliwej miejscowości. Tak, by wieczorem można było pospacerować wśród ludzi, ale na piechotę bez problemów wrócić na kwaterę w nieco bardziej ustronne miejsce. Równocześnie, by nie był to moloch typu Split czy Makarska. Na lądzie. Primoosten ma klimat i takiego klimatu (oraz łagodnego zejścia do morza) szukamy. A, i żeby było płasko. Schody do plaży, nawet najbardziej malownicze, odpadają z wielu powodów. Podpowiecie coś?

Ok, zawężam pytanie. Celujemy w przyszłym roku w Makarską. Która z miejscowości spełnia powyższe kryteria: Brela, Promajna, Tucepi, Podgora?
Marzy mi się miejscówka ok. 500 m od centrum, w pierwszej linii, z płaskim dojściem i łagodnym zejściem. Może teraz coś komuś wpadnie do głowy... :lol: :)
August
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) August » 22.08.2019 22:11

Ja jestem aktualnie w Tucepi i jest zacnie. Na forum było dużo opinii, że tłok i walka o miejsca na plaży. Fakt, że jest dużo ludzi ale wieczorem jak wszyscy wyleją się na deptak. Tyle, że deptak ma 3km także wszystkich pomieści. Na plaży nigdy nie mieliśmy problemów z miejscem. Mam apartman w pierwszej linii jakieś 150 m od mariny, właśnie jest jakiś festiwal w porcie, fajny klimat. Ja lubię góry, żona i dzieciaki morze, tu mamy jedno i drugie.
Musk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Musk » 22.08.2019 23:16

Witam Cromaniacy :)
Wybieramy sie do chorwacji z 4 letnia córą pod koniec sierpnia, a wiec juz niebawem. Dalej nie możemy sie zdecydowac... Aktualnie na celowniku jest Orebic, wyspa Hvar, wyspa Pag ( zatoka girenica ). Zalezy nam na turkusowej wodzie i przyjaznym dla dziecka wejsciu do wody. Mozecie cos doradzic ???
truedomel
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) truedomel » 23.08.2019 07:45

Musk napisał(a):Witam Cromaniacy :)
Wybieramy sie do chorwacji z 4 letnia córą pod koniec sierpnia, a wiec juz niebawem. Dalej nie możemy sie zdecydowac... Aktualnie na celowniku jest Orebic, wyspa Hvar, wyspa Pag ( zatoka girenica ). Zalezy nam na turkusowej wodzie i przyjaznym dla dziecka wejsciu do wody. Mozecie cos doradzic ???

Jeśli zdecydujesz się na Pag, to zapisz na liście plażę Prnjica, przyjemne dno, daaaleko od brzegu na tyle płytko, że dzieciak będzie miał zabawę, ludzi niewiele a od parkingu minuta spaceru do plaży.
kasik13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasik13 » 23.08.2019 09:40

Witam, w tym roku jedziemy do Chorwacji z chłopakiem sami . To nasz drugi wyjazd , pierwszy był dwa lata temu ze znajomymi w Makarskiej i zwiedziliśmy miasta po drodze do Wenecji . Teraz jedziemy do Dubrownika i południowa Dalmacja . Chcemy jechać pozwiedzać i odpocząć ale tez zasmakować kuchni .dużo czytaliśmy na forum i różne strony . Mamy zapisane na mapie takie większe winiarnie które maja dobra opinie i ogólnie miejsca ale jest tego duuuzo większość się powtarza a czy ktoś był i może polecić jakas miejscową knajpkę jakas winiarnie której raczej nie znajdę nigdzie opisanej a jest na prawdę suoer ? Jedziemy z Łodzi1.09 a wracamy chyba 15.09 ale jeszcze nie mamy dokładnie miejsca może tez ktoś poleca miejsca dla 2 osób które nie lubią się nudzić wieczorami ale tez kochają plaże i nurkowanie ( takie samemu z maskami ) Byłabym wdzięczna za odpowiedzi :) ;)
Ps . Może z kimś się akurat spotkamy? ;)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.08.2019 14:28

Musk napisał(a):Aktualnie na celowniku jest Orebic, wyspa Hvar, wyspa Pag ( zatoka girenica ). Zalezy nam na turkusowej wodzie i przyjaznym dla dziecka wejsciu do wody. Mozecie cos doradzic ???

Macie zamiar mieszkać przy Girenicy?... 8)

Jeśli ma być w miarę "turkusowa" woda (a nie wybieracie się nad morze Jońskie :oczko_usmiech: ) to raczej wyspa Hvar lub półwysep Pelješac. Woda ma szansę być bardziej przejrzysta. Sugeruję południowe strony. Kwestię wyboru miejscowości pozostawiam Waszemu gustowi.

Narzędzia:
klub-milosnikow-wyspy-hvar-t21885.html
klub-milosnikow-polwyspu-peljesac-t38937.html
http://www.beachrex.com/en/croatia
shrek
Croentuzjasta
Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 26.09.2019 13:01

W tym roku niestety nie udało się nam wyjechać do Chorwacji, ale zaczynam dalsze poszukiwania miejsca na następne wakacje.
Przypomnę że szukam miejscowości z deptakiem wzłóż plaży że straganami knajpkani i sklepikami.Tak aby było co robić wieczorami. Byliśmy wcześniej w Tucepi, Podgora, Brela + Baśka Voda, oraz Gradac. Wszystkie te miejscowości spełniały nasze oczekiwania w 100%
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 26.09.2019 13:04

shrek napisał(a):W tym roku niestety nie udało się nam wyjechać do Chorwacji, ale zaczynam dalsze poszukiwania miejsca na następne wakacje.
Przypomnę że szukam miejscowości z deptakiem wzłóż plaży że straganami knajpkani i sklepikami.Tak aby było co robić wieczorami. Byliśmy wcześniej w Tucepi, Podgora, Brela + Baśka Voda, oraz Gradac. Wszystkie te miejscowości spełniały nasze oczekiwania w 100%

Jelsa :mrgreen: Supetar :mrgreen:
:papa:
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 26.09.2019 15:44

Zapomniałem dopisać że plaża musi być na miejscu, nie interezuje mnie dojeżdżanie na plażę autem.
A to na wyspach jest podobno niemożliwe.
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 28.09.2019 16:51

może ktoś podpowie, mam totalny mętlik, a z każdym kolejnym razem coraz trudniej dokonać wyboru

do tej pory byłam:
1. Korcula (Lumbarda)
2. Losnij (Mali Losinj)
3. Pag (Mandre)
4. Pag (Metajna) + Hvar (Vrboska)
5. Solta (Stomorska)
6. Stanici koło Omisia
7. zdrada -Albania
8. Brać (Supetar)

i nie wiem co na 2020,pierwszy raz jadę z mężem , sami :) bez dziecka, wiec fajnie jakby coś, gdzie wieczorami można w knajpach posiedzieć, coś porobić, hmm chyba wysypy, raz byliśmy na lądzie i mimo, że fajne miejsce i mnóstwo rzeczy do zobaczenia w okolicy, to korki nas pokonały :/
jedziemy w ścisłym sezonie,końcówka lipca

i nie wiem co dalej? Vis? Dugi Otok? Rab?

może ktoś coś podpowie, proszę
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2019 17:53

Został Rab, Krk, Cres no i Istria ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 72
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone