Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2019 18:00

anakin napisał(a):
San.Min. napisał(a):
San.Min. napisał(a):Czy ktoś może coś powiedzieć o Bribir? Chcemy tam mieszkać i jeździć na plaże, wyspy itd. Jest taniej i wyższy standard niż na wyspach. Mam nadzieję, ze tylko datego, że to nie wybrzeże...
W Wyszukiwarce jest tylko wspomniane o tej miejscowości, nie ma opisów...

Ktoś coś? :)

Chyba nikt nic.
Nie słyszałem żeby ktokolwiek z tego forum spędzał wakacje w tej miejscowości.
Raczej będziesz pierwszym, więc sugeruję pochwalić się wrażeniami po powrocie.
Jednak nawet wówczas nie spodziewam się żadnego najazdu na Birbir. :wink:

Skoro najważniejszym wyborem był wypas apartmana o reszcie nie ma sensu dyskutować.
No chyba, że zechcesz się pochwalić co wynająłeś ( i za ile) , bo szczerze powiedziawszy bardzo jestem ciekaw.

Nie da się bez obrażania?

Gdzie napisałam, że jest wypas i to było główne kryterium?

Napisałam, że na wyspach, popularnych, było duzo drożej a warunki gorsze. Nie wiem z jakiego powodu miałoby to mi pasować? Może Ty masz takie zwyczaje. Ja jeśli mam do wyboru taniej i lepiej, wolę taniej i lepiej :) Może dziwna jestem ;)

Będziemy samochodem, więc podjechać nie ma problemu. Zwłaszcza, że nie należymy do osób, dla których super wakacje to leżenie plackiem w tym samym miejscu przez tydzień. A do tego dochodzi jeszcze opłata za prom, która mała nie jest.

Pytałam o miejscowość, bo nie ma o niej tu nic. Ok, nikt nie był. Zobaczymy na miejscu :) nie będziemy tam spędzać całęgo czasu, raczej tylko spać, ale fajnie byłobby wiedzieć co nas czeka.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2019 18:56

San.Min. napisał(a):Nie da się bez obrażania?

Bez czego :?: 8O 8O 8O
A gdzie ja Cię i czym obraziłem :?:
Zapytałem tylko z ciekawosci o apartman i co skłoniło do jego wyboru.
Jak widać niepotrzebnie.
Miłego pobytu w Cro. :papa:

ps. Zbyt wielu odpowiedzi chyba nie dostaniesz, bo sądzę, że każdy będzie miał spore wątpliwosci przed napisaniem czegokolwiek, żeby nie daj buk Cię nie obrazić. :roll:
darkdivinity
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkdivinity » 21.06.2019 17:48

a mi nikt nie podpowiedział :(
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.06.2019 18:06

darkdivinity napisał(a):a mi nikt nie podpowiedział :(

A przeczytałeś choć kilka (5-10) ostatnich stron tego wątku? Na pewno będą odpowiedzi na Twoje pytania... Pytań o konkrety to dostaniesz odpowiedzi, na wkółko powtarzające się pytania, nie chce się w kółko odpowiadać...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.06.2019 18:25

darkdivinity napisał(a):a mi nikt nie podpowiedział :(

miejscowosc-z-deptakiem-t41780-60.html?hilit=star%C3%B3wka
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2019 11:21

anakin napisał(a):
San.Min. napisał(a):Nie da się bez obrażania?

Bez czego :?: 8O 8O 8O
A gdzie ja Cię i czym obraziłem :?:
Zapytałem tylko z ciekawosci o apartman i co skłoniło do jego wyboru.
Jak widać niepotrzebnie.
Miłego pobytu w Cro. :papa:

ps. Zbyt wielu odpowiedzi chyba nie dostaniesz, bo sądzę, że każdy będzie miał spore wątpliwosci przed napisaniem czegokolwiek, żeby nie daj buk Cię nie obrazić. :roll:

Z kimś kto nie ma żadnych refleksji na temat swojego zachowania nie da się rozmawiać, więc co mam tłumaczyć ;)

Nie, nie obraziłeś, byłeś przemiły i pomocny. Tak zapewne to widzisz i niech tak zostanie. Grunt to dobrze myśleć o sobie ;) EOT :) pozdrawiam
Aga88
Plażowicz
Gdzie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga88 » 24.06.2019 15:16

Witam w lipcu wybieram się do Breli będę tam przez tdzień . Drugi tydzień urlopu chcę spędzić w innej miejscowości . Tylko gdzie ? Proszę polecić mi jakieś fajne miejsce od Breli w stronę Dubrownika :)
volka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volka » 24.06.2019 16:22

Ogromna prośba. Popełniłam straszny błąd przy bukowaniu apartamentu wiosną(przez boooing) i teraz coś mnie podkusilo żeby napisać do właściciela i okazało się,że jednak jest jeden pokój za mało (nie pytajcie jakim cudem) i niestety na jednym z 3 dzieci nie damy rady. Szukamy więc na szybcika (wyjazd na początku sierpnia) czegoś w okolicy Omiša. Jaka miejscowosc polecacie dla rodziny z dziećmi? Zależy nam żeby nie była zabita dechami (jakieś place zabaw i knajpki dla rodziców się przydadzą ;)).ale też żeby to nie był Kołobrzeg...
Prosze poratujcie! Mam namiar na jeden apartament w Lokva Rogoźnica a drugi w Dugi Rat.ale do żadnej póki co nie jestem przekonana. Pomożecie?
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 24.06.2019 16:33

volka napisał(a):Ogromna prośba. Popełniłam straszny błąd przy bukowaniu apartamentu wiosną(przez boooing) i teraz coś mnie podkusilo żeby napisać do właściciela i okazało się,że jednak jest jeden pokój za mało (nie pytajcie jakim cudem) i niestety na jednym z 3 dzieci nie damy rady. Szukamy więc na szybcika (wyjazd na początku sierpnia) czegoś w okolicy Omiša. Jaka miejscowosc polecacie dla rodziny z dziećmi? Zależy nam żeby nie była zabita dechami (jakieś place zabaw i knajpki dla rodziców się przydadzą ;)).ale też żeby to nie był Kołobrzeg...
Prosze poratujcie! Mam namiar na jeden apartament w Lokva Rogoźnica a drugi w Dugi Rat.ale do żadnej póki co nie jestem przekonana. Pomożecie?

Jaki masz w Lokvie ?
volka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volka » 24.06.2019 17:33

Pisałam z jedną Panią mailowo i ma coś wolnego 300 m od morza.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 24.06.2019 17:47

volka napisał(a):Pisałam z jedną Panią mailowo i ma coś wolnego 300 m od morza.

Chyba wiem o jakie miejsce chodzi.
Jak dla mnie super miejscówka.
Tylko do plaży najlepiej autem, bo trochę jest pod górę.
Jadę tam drugi raz z rzędu od 24.07.
Przede wszystkim cisza i piękne widoki..
A gospodarz przecudny..
volka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volka » 24.06.2019 20:06

A sama miejscowość? Są jakieś restauracje,sklepiki? No i coś dla dzieci by się przydało...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.06.2019 20:16

volka napisał(a):A sama miejscowość? Są jakieś restauracje,sklepiki? No i coś dla dzieci by się przydało...

Przeczytaj kilka stron tego wątku >>> lokva-rogoznica-t32320-870.html
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 24.06.2019 20:17

volka napisał(a):Ogromna prośba. Popełniłam straszny błąd przy bukowaniu apartamentu wiosną(przez boooing) i teraz coś mnie podkusilo żeby napisać do właściciela i okazało się,że jednak jest jeden pokój za mało (nie pytajcie jakim cudem) i niestety na jednym z 3 dzieci nie damy rady. Szukamy więc na szybcika (wyjazd na początku sierpnia) czegoś w okolicy Omiša. Jaka miejscowosc polecacie dla rodziny z dziećmi? Zależy nam żeby nie była zabita dechami (jakieś place zabaw i knajpki dla rodziców się przydadzą ;)).ale też żeby to nie był Kołobrzeg...

Jeśli chodzi o Twoje wymagania to raczej Dugi Rat gdyż w Lokvie nie ma żadnego deptaka, w miejscowości właściwie nie ma restauracji poza Skalinadą, Kod Mije jest na uboczu , sklepik ( budka blaszana) jest jeden, ma raczej wszystko chodź ceny wyższe niż w marketach. To raczej będzie w Dugi Rat a co placu zabaw to nie wiem, w cro ich wiele nie widziałem, raczej szukałbym cos w Brelii, Baska, Podaca...
Ostatnio edytowano 27.06.2019 21:09 przez amatus1, łącznie edytowano 1 raz
krzysiek.s
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek.s » 27.06.2019 09:30

do "volka"
Tuż przed Omiš-em (od "naszej" strony) jest właściwie jego dzielnica- Duće z piaszczystymi plażami.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone