Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2019 09:19

lukasz324 napisał(a):3) Gdzie i którędy można wyruszyć dalej znad Balatonu, pod namiot, najlepiej unikając opłat za autostrady w Chorwacji?
4) Czy warto Chorwacji w GM zaznaczać opcję "unikaj opłat" ?

ad 3. Gdzie konkretnie chcesz jechać do Chorwacji. :?:
kaeres
Cromaniak
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 19.06.2019 11:08

Hubert30 napisał(a):Witam
Proszę o pomoc. W Cro byliśmy 2+2 już 5 razy Brela x2, Makarska, Baska, Promajna, szukam innego miejsca, może Omiś może inne miejscowości, jedynie czego szukam to plaży dla dzieci z łagodnym zejściem. Dziękuje za wszystkie sugestie i podpowiedzi, sprawdzone miejsca noclegowe mile widziane :D

Czas na wyspy.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 19.06.2019 11:39

San.Min. napisał(a):Czy ktoś może coś powiedzieć o Bribir? Chcemy tam mieszkać i jeździć na plaże, wyspy itd. Jest taniej i wyższy standard niż na wyspach. Mam nadzieję, ze tylko datego, że to nie wybrzeże...
W Wyszukiwarce jest tylko wspomniane o tej miejscowości, nie ma opisów...

Jak możesz się domyślać, nie jest to popularna miejscowość turystyczna na tym forum.
Szczerze powiedziawszy to nie wiem dlaczego chcesz taką wybrać ?
Można jeszcze głębiej w ląd i może będzie taniej o 5€. Dla mnie to nonsens ale nie chcę Cię przekonywać.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 19.06.2019 11:44

kaeres napisał(a):
San.Min. napisał(a):Czy ktoś może coś powiedzieć o Bribir? Chcemy tam mieszkać i jeździć na plaże, wyspy itd. Jest taniej i wyższy standard niż na wyspach. Mam nadzieję, ze tylko datego, że to nie wybrzeże...

Jak możesz się domyślać, nie jest to popularna miejscowość turystyczna na tym forum.
Szczerze powiedziawszy to nie wiem dlaczego chcesz taką wybrać ?
Można jeszcze głębiej w ląd i może będzie taniej o 5€. Dla mnie to nonsens ale nie chcę Cię przekonywać.

A jakby wybrać Zagrzeb, to standard byłby najwyższy ;)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 19.06.2019 12:01

Wy tu się śmiejecie, a ja przed chwilą z ciekawości wygooglowałem sobie ten Bribir (bo w życiu tam nie byłem, również wolę blisko morza) - i się okazuje, że to musi być popularna miejscowość! Apartmanów gęsto jak w Makarskiej! :D :D
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 19.06.2019 12:17

Nie chodzi o śmianie się z samej miejscowości ale o wybór jej ze względu na wątpliwą "wyższość standardów".
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.06.2019 12:57

San.Min. napisał(a):

Ktoś coś? :)

Chyba nikt nic.
Nie słyszałem żeby ktokolwiek z tego forum spędzał wakacje w tej miejscowości.
Raczej będziesz pierwszym, więc sugeruję pochwalić się wrażeniami po powrocie.
Jednak nawet wówczas nie spodziewam się żadnego najazdu na Birbir. :wink:

Skoro najważniejszym wyborem był wypas apartmana o reszcie nie ma sensu dyskutować.
No chyba, że zechcesz się pochwalić co wynająłeś ( i za ile) , bo szczerze powiedziawszy bardzo jestem ciekaw.
Hubert30
Turysta
Re: Wybór miejscowości - gdzie jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hubert30 » 19.06.2019 13:11

Janusz Bajcer napisał(a):Koniec lipca - początek sierpnia - będzie niestety tłoczno.
więc jak jak nie Brela, Baška Voda, Makarska i Tučepi :idea: .... to może coś między Podgorą a Gradac :idea:

Obrazek

Jak Brela to jak już to dzielnica Jakirusa (chyba dobrze napisałem) troszkę spokojniej
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 19.06.2019 13:58

Mieszkaliśmy w tej dzielnicy.
Rzeczywiście spokojniejsza i mniej zatłoczona dzielnica Breli. Jeżeli już ktoś wybiera tą miejscowość to polecam właśnie dzielnicę Jakirusa.
Krzysiek70
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek70 » 19.06.2019 14:35

lukasz324 napisał(a):Hej! Wybieram się pierwszy raz do Chorwacji z Białegostoku i mam niecały dzień na zorganizowanie wyjazdu, więc proszę o pomoc.
Planuję nocleg na kempingu nad Balatonem. Kupuję winiety na Słowację i Węgry. Powiedzcie proszę:

1) Czy coś zmienić trasie: Białystok, Warszawa, Częstochowa, Żywiec, Zwadroń, Czadca, Żylina, Bratysława i dalej według GM do Carina Camping nad Balaton? Niestety jeszcze nie mogę wysłać linka do GM.
2) Znajomy zawsze jeździł z Białegostoku nad Balaton przez Lublin, Rzeszów, Barwinek, ale odkąd jest ekspresówka do Warszawy, to chyba nie ma sensu?
3) Gdzie i którędy można wyruszyć dalej znad Balatonu, pod namiot, najlepiej unikając opłat za autostrady w Chorwacji?
4) Czy warto Chorwacji w GM zaznaczać opcję "unikaj opłat" ?

Nad Balatonem polecam kemping Arany w Siofok
lukasz324
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz324 » 19.06.2019 15:34

Janusz Bajcer napisał(a):ad 3. Gdzie konkretnie chcesz jechać do Chorwacji. :?:

Bardzo dobre pytanie ;) Po Balatonie planuję 5 noclegów na Chorwackich kempingach i spowrotem nad Balaton.
Nie mam zarezerwowanych miejsc na kempingach, czego się troche obawiam, nie było na to czasu. Chciałbym odwiedzić najciekawsze miejsca: Park Krka i/lub Jeziora Plitwickie, Dubrownik itd.
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

Krzysiek70 napisał(a):Nad Balatonem polecam kemping Arany w Siofok

Dziękuję, wezmę pod uwagę. Balaton traktuję tylko jako przystanek, więc głównie: czas dojazdu, cena i dostępność miejsc gra rolę.
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 19.06.2019 18:31

lukasz324 napisał(a):Chciałbym odwiedzić najciekawsze miejsca: Park Krka i/lub Jeziora Plitwickie, Dubrownik itd.
Będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

Sugestia ode mnie jest taka, żebyś się skupił na jednym regionie. I wierz mi, to wcale nie oznacza konieczności siedzenia na jednym miejscu/na tej samej plaży.
darkdivinity
Podróżnik
jaka miejscowość na wyjazd ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkdivinity » 20.06.2019 14:02

Witam,
Wiem że tematów są dziesiątki, mimo to postanowiłem założyć swój.
Planuję wyjazd na 11 nocy/12 dni pod koniec sierpnia. Zawsze jeździłem w ciemno do Vodic (z 6 razy?), jest to moje ulubione miasto. W tym roku żona ciągnie mnie gdzie indziej i chyba muszę się poddać. Proszę pomóżcie w wyborze przy następujących kryteriach:
-stare miasto
-deptak, promenada
-konoby i chociaż jeden market
-względnie duża plaża z możliwością zakotwiczenia się na jakiejś małej dzikiej w pobliżu miejscowości
-noclegi, dostępność najlepiej w ciemno do 40 euro za dwoje dorosłych i jedno dziecko
-bardzo mi zależy żeby nie było dzikich tłumów i jakiś mega wielkich dyskotek które zakłócają spacer wieczorny z dzieckiem.
Myślę nad Brelą, ale może ktoś poleci coś innego, fajnego ?
W Vodicach zawsze znalazłem fajny nocleg za 35 E-40 E w ciemno. Jak ktoś nie był to od siebie mega polecam - uwaga, dzikie tłumy :(
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: jaka miejscowość na wyjazd ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2019 15:50

darkdivinity napisał(a):Witam,

Witam.
Zupełnie niepotrzebnie.
Ten wątek jest w sam raz.
darkdivinity
Podróżnik
Re: jaka miejscowość na wyjazd ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkdivinity » 20.06.2019 16:13

anakin napisał(a):
darkdivinity napisał(a):Witam,

Witam.
Zupełnie niepotrzebnie.
Ten wątek jest w sam raz.

Wręcz perfekcyjny, pod warunkiem że ktoś tutaj zaglądnie ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone