Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
welna
Cromaniak
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 17.06.2019 19:04

Hubert30 napisał(a):Witam
Proszę o pomoc. W Cro byliśmy 2+2 już 5 razy Brela x2, Makarska, Baska, Promajna, szukam innego miejsca, może Omiś może inne miejscowości, jedynie czego szukam to plaży dla dzieci z łagodnym zejściem. Dziękuje za wszystkie sugestie i podpowiedzi, sprawdzone miejsca noclegowe mile widziane :D
Może Nin. Płytkie morze, woda ciepła, piasek. Na Pagu też jest parę takich, i żwirkowych.
Ostatnio edytowano 17.06.2019 19:13 przez welna, łącznie edytowano 1 raz
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 17.06.2019 19:13

welna napisał(a):
Proszę o pomoc. W Cro byliśmy 2+2 już 5 razy Brela x2, Makarska, Baska, Promajna, szukam innego miejsca, może Omiś może inne miejscowości, jedynie czego szukam to plaży dla dzieci z łagodnym zejściem. Dziękuje za wszystkie sugestie i podpowiedzi, sprawdzone miejsca noclegowe mile widziane :D
Może Nin. Płytkie morze, woda ciepła, piasek,

Jak dla mnie Nin to bajorko, nie Chorwacja ;)
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 17.06.2019 19:17

arturescu napisał(a):
welna napisał(a):

To może zamiast krytykować, doradz coś. Przepraszam, to nie krytyka tylko wyrażanie swojej opinii. Mi się tam podobało.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 17.06.2019 19:25

welna napisał(a):
arturescu napisał(a):
welna napisał(a):

To może zamiast krytykować, doradz coś. Przepraszam, to nie krytyka tylko wyrażanie swojej opinii. Mi się tam podobało.

Przecież napisałem parę postów wyżej, radzę czytać uważniej :papa:

Jednak jak bajorko

Obrazek

Dla dzieci wybrałbym to:

Obrazek
Justynka133
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justynka133 » 17.06.2019 19:44

My jedziemy do Omis wlasnie ze wzgledu dzieci 16 lat i 1.5 :lol: bedziemy tak drugi raz poerwszy w 2013. Mnie ta miejscowosc urzekla. Bedziemy mieszkac w starym miescie. Ja polecam Omis :papa:
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 17.06.2019 19:58

W Pakostane w stronę campu masz łagodne zejście do wody, Sv Duh na Pagu też jest płyciutki.
Generalnie, warto pojeździć w różne regiony CRO, bo każdy ma swój klimat. Makarska jest ładna ale zbyt zatłoczona.
Na wyspie Murter też masz dość płytko i jest piasek, ale tam raczej będzie tłok.
góralchcemorza
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) góralchcemorza » 17.06.2019 20:11

A gdzie się przenieść spod Lokvy (Omisia)? W Trogirze i Splicie byliśmy
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2019 20:15

góralchcemorza napisał(a):A gdzie się przenieść spod Lokvy (Omisia)? W Trogirze i Splicie byliśmy

Np. do Primošten.
Będziesz miał trochę otwartego morza :wink:
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 17.06.2019 20:17

Janusz Bajcer napisał(a):
góralchcemorza napisał(a):A gdzie się przenieść spod Lokvy (Omisia)? W Trogirze i Splicie byliśmy

Np. do Primošten.
Będziesz miał trochę otwartego morza :wink:

Primosten fajny, ale w sezonie na głównych plażach straszny tłum. Warto mieszkać na przedmieściu np. w kierunku Tepli Bok, ale tam głęboka woda i zejścia z drabinek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2019 20:32

...
Ostatnio edytowano 22.06.2019 11:24 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 17.06.2019 20:48

San.Min. napisał(a):
San.Min. napisał(a):Czy ktoś może coś powiedzieć o Bribir? Chcemy tam mieszkać i jeździć na plaże, wyspy itd. Jest taniej i wyższy standard niż na wyspach. Mam nadzieję, ze tylko datego, że to nie wybrzeże...
W Wyszukiwarce jest tylko wspomniane o tej miejscowości, nie ma opisów...

Ktoś coś? :)

A co to jest "wyższy standard"? Na Hvarze i Korculi miałem pełny wypas.
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 17.06.2019 21:36

arturescu napisał(a):
welna napisał(a):
arturescu napisał(a):
welna napisał(a):

Przecież napisałem parę postów wyżej, radzę czytać uważniej :papa:

Jednak jak bajorko

Obrazek

Dla dzieci wybrałbym to:

Obrazek
Jeden pije Warke, inny Karlovacko. Każdy ma swoje zdanie i upodobania. Ta druga fotka fajna, mimo że taka troche pusta. Ciekawe gdzie zrobiona? :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2019 09:03

arturescu napisał(a):
San.Min. napisał(a):
San.Min. napisał(a):Czy ktoś może coś powiedzieć o Bribir? Chcemy tam mieszkać i jeździć na plaże, wyspy itd. Jest taniej i wyższy standard niż na wyspach. Mam nadzieję, ze tylko datego, że to nie wybrzeże...
W Wyszukiwarce jest tylko wspomniane o tej miejscowości, nie ma opisów...

Ktoś coś? :)

A co to jest "wyższy standard"? Na Hvarze i Korculi miałem pełny wypas.

Wyższy niż niższy ;) może żle szukałam, ale wśród obecnych ofert na wyspach znalazłam mało ciekawe, w porównaniu do tych dalej od morza...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2019 10:42

San.Min. napisał(a):Wyższy niż niższy ;) może żle szukałam, ale wśród obecnych ofert na wyspach znalazłam mało ciekawe, w porównaniu do tych dalej od morza...

Wolę niższy 10-50 metrów od morza na wyspach, niż wyższy 5 km od morza w głębi lądu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.06.2019 21:36

Janusz Bajcer napisał(a):
San.Min. napisał(a):Wyższy niż niższy ;) może żle szukałam, ale wśród obecnych ofert na wyspach znalazłam mało ciekawe, w porównaniu do tych dalej od morza...

Wolę niższy 10-50 metrów od morza na wyspach, niż wyższy 5 km od morza w głębi lądu.

I fntastycznie :D ja odwrotnie, ale nie o tym chciałam rozmawiać ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 68
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone