D1ALVARO napisał(a):Witold P. - musiałbyś popytać właścicieli tych silników którzy je dość intensywnie pływają w końcu te Parsuny, Sea Kingi itp to stosunkowo młode silniki więc od razu pewnie się nie zepsują
, na Twoim miejscu zobaczyłbym pod czapki tych silników i porównał bebechy z markowymi to może można było by coś więcej powiedzieć , osobiście pływałem tylko na Yamaha , Honda i Tohatsu, i te silniki sprawowały mi się zawsze bardzo dobrze z innymi nie miałem doczynienia.
Właśnie znowu pokazał się ekspert od sprzętu pływającego - zwłaszcza od silników wiekszej mocy używanych w słonej wodzie Jardanu .....
Ja bym zaproponował aby poczytać pierwsze 60 postów D1ALWARO - potem zrobić sobie przerwę ,i poczytac jak to kupuje wielgachnego riba .... , potem znów odczekać i poczytać ostatnie 20 postów - wtedy można wyraźnie zrozumieć jak Was robi w wała , powielając co mądrzejsze wypowiedzi - cytując między innymi FUX,a Morskiego , Mottoma, Samarta, Daisykf,a, Terenowca ,i wielu innych , którzy mieli tą przyjemność przetestować sprzęt w Jardanie.
Ja bym się powstrzymał od udzielania rad , po popływaniu w dętce po kałuży , lub w jakimś gumiaku po stawie ...... może kiedyś Trolowaty zrozumie , że żeby udzielać porad trzeba samemu najpierw spróbować , a nie wystarczy poczytać troszkę literatury ,aby być super ?
Niestety forum dopuszcza ,aby pewnego typu osobnicy , wpuszczali w maliny pytających ..... - z tego co pisałeś D1ALVARO to miasz jeden jedyny silnik i zawsze go używałeś , więc nie ściemniaj na ilu to silnikach nie pływałeś - po kiego kłamiesz i innym oczy mydlisz? Czerpiesz przyjemność z tego jaki jesteś na forum WIELGI ?
przestałbyś wreszczie ściemniać i popływaj może trochę w warunkach morskich , zamiast świrować , bo wszystkie porady jakie do tej pory udzieliłeś , są nie Twojego pomysłu !!!
Jestem bardzo ciekawy , jak zaglądając pod czapę silnika poznasz czy to markowy sprzęt czy nie , i czy się zepsuje hehehehehe
( oczywiście nie patrząc na oznaczenia ) bo na czapie już pisze czy to Honda czy Parsun hehehehehehehehe
A moim zdaniem dobry silnik to taki silnik , który jest opływany i przez jakiś czas niezawodny , i nie ważne czy to Yamaha .... ma być sprawny ....to tak jak z kompem - czasami nowy się pójdzie pierd... ić po pierwszysch 10 godzinach ... a czasami taki sam działa dobrze już 2 lata i jest super .... ale Kolega D1ALWARO ma inne kryteria - Poczytajcie posty poprzednie .....
Szkoda gadać .......