W ostatnich tygodniach zauważyłem na forum kolejną falę wzmożonego zainteresowanie muzyką chorwacką. Ja także uległem jej czarowi, dlatego chciałbym zaproponować nastepującą zabawę: wybierzmy muzyczny przebój forum cro.pl. Powiedzmy... edycja 2004/2005. Zasady bardzo proste: do końca marca każdy może zaproponować 10 utworów przydzielając każdemu od 1 do 10 punktów. Tak więc miejsce pierwsze to 10 pkt, ostatnie 1 pkt. Można głosować tylko raz. Proszę nie zmieniać postów. Po podliczeniu głosów wybrana będzie "złota dziesiątka".
To koniec pierwszego etapu. Drugi etap to głosowanie na najlepszy utwór z owej listy 10 najlepszych. Będzie to w formie ograniczonej czasowo ankiety, a więc na bieżąco będzie można śledzić wyniki głosowania. Powiedzmy, że na ten etap przeznaczę dwa tygodnie.
Wśród uczestników zabawy rozlosuję nagrody. Losowanie na zlocie. A i może płyty ze "złotą dziesiątką" bedą...
Bardzo proszę nie zaśmiecać wątku postami nie na temat. Ale komentarze przy swoich głosach mile widziane.
Zapraszam.
Jak zabawa się spodoba, na jesień druga edycja.
Oto moje typy:
MPT - Rosa - 10 pkt.
MPT - Reci, Brate moj - 9 pkt.
MPT - Necu izdat ja - 8 pkt.
MPT - Radost S`Visina - 7 pkt.
Tiho Orlic - Daleko je - 6 pkt.
MPT - Ne Varaj Me - 5 pkt.
MPT - Lijepa li si - 4 pkt.
Severina - Dalmatinka - 3 pkt.
MPT - Zeleno je bilo polje - 2 pkt.
Dalmatino - Molitva za Ribara - 1 pkt.
Jak widać mocno monotematyczne Cóż... nie tylko ja uległem fascynacji Marko...
Zmiany poczynione w poście:
Poniewaz utworzyłem osobny wątek poświęcony dyskusji na temat głosowania podaję link http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=6294