Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wybieram sie do Trogiru --Ciovo

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
balon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balon » 15.06.2004 20:07

Witam wszystkich!!!
W sierpniu wybieram sie do Trogiru a konkretnie do CIOVO wiec szukam ludzi ktorzy spedzali tam wakacjie lub zamierzaja spedzic. SZukam jak najwiecej informacji jak dojechac , co zwiedzic i generalnie jak milo spedzic 2 tygodnie wakacji.
Pozdrawiam wszystkich
:D :D :D
Fender
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 21.06.2004 14:17

Wybieram sie od 01.08 też w okolice Trogiru na Ciovo,poszukam jakiegoś campu bo jadę pod namiot.
Ja z racji tego że jestem spod Poznania to na 90% pojadę tak:
Cieszyn-Żilina(Sl)-Bratysława-Wiedeń-Graz-Maribor-Karlowac a potem nowymi odcinkami autostrad w kierunku Splitu.Oczywiście kimniemy gdzieś po drodze na autobanie.
Co do zwiedzania to oczywiście spacerki po Trogirze,jak da radę to napewno chciałbym zobaczyć Split a poza tym to L.B.(leżenie bykiem i moczenie do oporu).No jak bedą chęci to może wodospady Krk,trudno tak jednoznacznie powiedzieć bo zależy od pogody i od chęci.
Generalnie chcemy poleniuchować i poupajać sie czystym morzem i słońcem.Chorwacja jest bajeczna !!! Byłem tam dwa roki temu i od tego czasu nie mogę się "wyleczyć" .
balon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balon » 21.06.2004 20:15

Fender napisał(a):Wybieram sie od 01.08 też w okolice Trogiru na Ciovo,poszukam jakiegoś campu bo jadę pod namiot.
Cieszyn-Żilina(Sl)-Bratysława-Wiedeń-Graz-Maribor-Karlowac a potem nowymi odcinkami autostrad w kierunku Splitu.Oczywiście kimniemy gdzieś po drodze na autobanie.
Co do zwiedzania to oczywiście spacerki po Trogirze,jak da radę to napewno chciałbym zobaczyć Split a poza tym to L.B.(leżenie bykiem i moczenie do oporu).No jak bedą chęci to może wodospady Krk,trudno tak jednoznacznie powiedzieć bo zależy od pogody i od chęci.
Generalnie chcemy poleniuchować i poupajać sie czystym morzem i słońcem.Chorwacja jest bajeczna !!! Byłem tam dwa roki temu i od tego czasu nie mogę się "wyleczyć" .

Czesc FENDER
Ta droga ktora wybrales tez wydaje mi sie optymalna (zastanawiam sie ile tam bedzie km )Ja wybieram sie do chorwacji poraz pierwszy i to jeszcze z 3 letnim synkiem ale tyle sie naczytalem na tym forum o crov ze mam nadzieje ze to beda niezapomniane wakacjie. moze bedzie szansa ze gdzies tam sie spotkamy jedziemy z kolesiem dwoma PEUGOTAMI 307 combi szarymi z carnymi szybami na numerach SB....
jAK GDZIES NAS WYPATRZYSZ TO APRASZAM NA BROWARKA :P :D :D
POZDRAWIAM BALON
Fender
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 22.06.2004 13:55

SB - ale chyba nie to SB ...???
Ja bede czerwoną Renault thalia na poznańskich numerach jak się gdzies spotkamy to można "oprzeć sprawę o bufet".
Myślę że nie powinno być więcej jak około 1600 km,ale za to autostrdkami jak sie patrzy 8) 8) 8)
Ja też mam syna,ale ja już z nim mogę piwko pić (19 wiosen pacholę sobie liczy).
Powodzenia w drodze i być może do zobaczyska w Croatii !!!
balon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balon » 22.06.2004 18:25

SB jak najbardziej ale tylko na tablicach a nie w czynnej sluzbie...hahaha :lol:
ok bede wypatrywal czerwonej thali.......
Ktos mnie dzisiaj przestraszyl i powiedzial ze to jest pora deszczowa w chorwacji!!!! Czy ty wiesz cos o tym (ponoc jak zacznie padac to pada tygodniami)...jakos w to nie wierze??????
pozdrawiam
Fender
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 22.06.2004 19:46

Chyba pomyliło się cuś ... z Afryką :P :P :P
Wprawdzie daleko mi do ekspertów któży odwiedzali Cro już kilka razy ale możesz być pewien że napewno nie przydadzą się Wam żadne "ciuchy"pt.
Kurtki,kalosze,panterki,dresy,swetry itp. to nie Bałtyckie klimaty !!!
Ja byłem dwa lata temu i w życiu nie byłem tak opalony jak wtedy a byliśmy na północy Cro(Krk-Baśka)-zero deszczu,jeden wietrzny ale b.ciepły dzień,reszta "patelnia" :P :P :P
Moi znajomi byli w zeszłym roku właśnie w Trogirze i tam jest jeszcze lepiej,toż to Dalmacja.Wogóle nie bierzcie pod uwagę pogody takiej jak bywa u nas np.w Ustce,to inny klimat,inny świat.
Jeżeli spadnie jakaś woda co jest mało prawdopodobne to za chwile i tak będzie "gar" :D :D :D
Ja w każdym razie biorę sporo "gaci" i T.shirty+ sandały i klapki no i sprzęt do nurkowania ABC.
Szykujcie się spokojnie i wytrwale na chorwacką przygodę :papa: :papa: :papa: :papa:
A-A jeszcze mi się przypomniało że jak jechaliśmy już za granicą Słoweni z Chorwacją to rzeczywiście padało i miałem trochę skwaszoną minę że tyle się "tłukłem" aby poopalać się w deszczu ale im bliżej wybrzeża ,tym coraz jaśniej i cieplej a na wybrzeżu j.w PATELNIA :P :P :P
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 22.06.2004 19:59

Fender napisał(a):Wybieram sie od 01.08 też w okolice Trogiru na Ciovo,poszukam jakiegoś campu bo jadę pod namiot.

Witam Fender
Co do wodospadów w parku Kyrka to koniecznie bo warto !!!!! :D :papa:
Fender
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fender » 22.06.2004 20:40

Zapomniałem o wodospadach - dzięki !!!
Napewno będziemy chcieli zobaczyć to "cudo"
Pozdrawiam 8)
balon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balon » 22.06.2004 22:01

Dzieki FENDER a wyczerpujaca wypowied teraz nie mam zadnych obaw co do spedzenia tam urlopu!!!!!!!!!! :D
Powiem nawet ze nie moge sie doczekac kiedy zaczne pakowac mojego "rumaka" i w droge.
Wracajac do tych opadow to moe ten koles co mi to mowil siedzial caly wyjazd pod wodospadami KRKA i tam mu padało....Hihi
Jak bys mial jeszcze jakies praktyczne rady zwiazane z dojazdem to bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
Gajus.ems
Cromaniak
Trogir Ok

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 22.06.2004 22:39

Hej BALON !
Dobrze wybrałeś, rejon TROGIRU i okolic/CIOVO/ jest naprawdę fantastyczny ! Wspaniałe widoki, czysta woda/może faktycznie w samym Trogirze nie, ale na Ciovo napewno !!!./ A sam TROGIR to ... zresztą zobaczysz sam, nie przejmuj sie opiniamii, że tłoczno, będziesz tam do południa i prawie nikogo nie ma. Proponuje wejść na wieżę kościoła i wieże twierdzy/ obydwa wstepy płatne chyba 5 kn od osoby dorosłej/ ale naprawde warto dla widoków. Ja najbardziej lubię patrzeć na TROGIR będąc juz na CIOVO zaraz za mostem.
GAJUS
arnika
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) arnika » 23.06.2004 20:01

Hej, ja też wybieram się na wyspę Ciovo. Ale czemu jedziesz przez Cieszyn -Bratysławę, nie lepiej przez Międzylesie-Brno-Wiedeń. Wydaje mi sie że ta droga jest krótsza.
bamir
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bamir » 26.06.2004 11:59

Jedziemy 02.07.2004 na Ciovo jak wrócimy to napiszę jak było.Jedziemy w 15 osób na 4 auta powinno być super!!!!
W zeszłym roku byliśmy na Istrii - Pula Medulin a jeszcze rok wcześniej w Dalmacji - miejscowość Sv.Jakob i Filip - jeżeli ktoś potrzebuje jakiś wiadomości to chętnie udzielę.
CROATIA JEST WSPANIAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jacekN
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekN » 27.06.2004 13:53

Witam

Kilka postow obok już napisalem, ale potwierdze, aby wszystkich uspokoic. Wlasnie siedze sobie na Ciovo (wspaniale), a z nieba od tygodnia leje sie zar.
W te strone jechalem przez Wegry, wracam nowa autostrada i przez Austrie. Po powrocie (ok. 09.07) podam Wam troche szczegolow.

Pozdrawiam
Jacek
djgacek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) djgacek » 27.06.2004 14:25

jacekN napisał(a):Kilka postow obok już napisalem, ale potwierdze, aby wszystkich uspokoic. Wlasnie siedze sobie na Ciovo (wspaniale), a z nieba od tygodnia leje sie zar.
W te strone jechalem przez Wegry, wracam nowa autostrada i przez Austrie. Po powrocie (ok. 09.07) podam Wam troche szczegolow.

kurde, marsz do wody, taka hica, a ty na necie siedzisz :))) Ale swoją drogą dobrze mieć info z pierwszej ręki...

Pozdrawiam,

PS. Moze przy okazji napiszesz ile kosztuje obuwie gumowe w Croatii, bo szukam po Katowicach i jak na razie tylko GoSport ma za 40zł :)))
balon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balon » 27.06.2004 16:17

Witaj Arinko!!!!
Bardzo sie ciesze ze wybierasz sie na ciovo , moze sie gdzies zobaczymy ale napisz w jakim terminie jedziesz??
tak naprawde ostatecznej drogi jeszcze nie wybralem i jestem nowiciuszem jesli chodzi o podrozowanie po chorwacji wiec zbieram jak najwiecej informacji i wiadomosci zeby umilic sobie wakacjie
Pozdrawiam Balon :D :D :D
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone