Na plaży jest całkowity zakaz puszczania muzyki, wyprowadzania psów oraz grania w piłkę, więc mimo dużej ilości osób można tu przyjemnie spędzić czas.
O. To mi się podoba bo muzyki i psów na żadnej plaży nie toleruję!
Na plaży jest całkowity zakaz puszczania muzyki, wyprowadzania psów oraz grania w piłkę, więc mimo dużej ilości osób można tu przyjemnie spędzić czas.
piekara114 napisał(a):4 listopada 2024, poniedziałek c.d.
Chmury szybko się poruszają raz zasłaniając widok, raz go odsłaniając….
Cała wycieczka była genialna.Kapitańska Baba napisał(a):Ale czad te góry! Super wycieczka z genialnymi widokami
O ile spokojna dyskretna muzyka w tle mi nie przeszkadza to psów na plażach nie znoszę, zwłaszcza luźno puszczonych.Kapitańska Baba napisał(a):O. To mi się podoba bo muzyki i psów na żadnej plaży nie toleruję!
U mnie już wiosennie się zrobiło... To u Ciebie na pewno jest jeszcze bardziej wiosennie... Odliczasz już dni do wylotu?mysza73 napisał(a):Byle do wiosny
Tam tak szybko te chmury przelatywały, że żadnego skojarzenia nie miałam...ziemniak napisał(a):Sceneria przypomina mi film Avatar. Czy odnoszę dobre wrażenie, że to wyspa dużych kontrastów przyrodniczych i turystycznych?
Zdecydowanie tak Gran Canaria nazywana jest kontynentem w miniaturze. Występuje tu kilka typów krajobrazu, kilka stref klimatycznych oraz mocno zróżnicowana flora i fauna. Są piaszczyste złociste wydmy oraz kamienne, skalne czarne wybrzeże, wulkaniczne góry i wąskie długie wąwozy. Na wybrzeżu jest 30 stopni, a na Pico de Las Nieves można trafić na śnieg (sporadycznie, i tylko w tym miejscu, ale się trafia). Na wybrzeżu uprawia się banany, a przy drogach rosną dzikie sukulenty (np. ogromne wilczomlecze), a 10 km w głąb wyspy uprawia się zboże i ziemniaki i rosną sosny. Na południu wyspy deszczowych dni jest kilkanaście w roku (choć ostatnio było totalne jednodniowe załamanie nawet tu), a w głębi wyspy są pojedyncze wodospady. Pod względem kontrastów prawie jak Cypr czy Kreta, z tą różnicą, że pogoda jest w miarę stabilna przez cały rok.ziemniak napisał(a):Czy odnoszę dobre wrażenie, że to wyspa dużych kontrastów przyrodniczych i turystycznych?
Amfiteatr? na to nie wpadłam, ale coś w tym jest.megidh napisał(a):Wygląda jak amfiteatr. Te miejsca z leżakami kojarzą mi się z sektorami na widowni.