Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bieszczadzkie wędrowanie

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.03.2015 09:26

Pierwsze zdjęcia są niesamowite !! No i sam atak szczytowy :mrgreen: wyposażenie super potężne zęby raków, chociaż rakiety by się chyba przydały ? Ciekawe jak szło się tym, którzy przecierali szlak :papa:

P.S. Koniecznie musimy się wybrać kiedy jeszcze jest śnieg w takiej ilości :) Najbardziej lubimy wejścia w zimie :)
Dzisiaj wyjazd do Łysej Polany jutro "piątka" i podejdziemy pod Zawrat zobaczymy przy okazji po drodze gdzie niestety zginęli nasi krajanie :(
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 06.03.2015 09:43

Pięknie, cudnie, fantastycznie... :) . Aż trudno znaleźć słowa, które byłyby stosowne do prezentowanych widoków. :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.03.2015 10:42

Właśnie o tych widokach wspominałem :D Wspaniałe :D

Za pierwszym razem myślałem , że mi lornetka do brwi "przyrośnie" . . .
. . . kilkanaście lat później oczywistym było postanowienie , że trzeba te góry zobaczyć z bliska :P

Bardzo się cieszę , że trafiliście na dobrą widoczność

Pozdrawiam
Piotr
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 06.03.2015 15:46

marze_na napisał(a):Obrazek

Zarąbiste :oczko_usmiech: 8)
nie wiem, skąd mi się to słowo napatoczyło
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 06.03.2015 19:23

Utalentowany fotograf, super fotki, nawet my się na jednej załapaliśmy w tle :) Widoczność była rewelacyjna - góry ukraińskie i nasze Taterki nawet, które pokazałaś wcześniej. Marzenia się spełniają :) Marzenko
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 06.03.2015 19:27

piotrf napisał(a):Właśnie o tych widokach wspominałem :D Wspaniałe :D

Za pierwszym razem myślałem , że mi lornetka do brwi "przyrośnie" . . .
. . . kilkanaście lat później oczywistym było postanowienie , że trzeba te góry zobaczyć z bliska :P

Bardzo się cieszę , że trafiliście na dobrą widoczność

Pozdrawiam
Piotr

właśnie my żałowaliśmy, że nie zabraliśmy lornetki
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 07.03.2015 09:07

bluesman napisał(a):chociaż rakiety by się chyba przydały ? Ciekawe jak szło się tym, którzy przecierali szlak

Na szczęście rakiety były zupełnie niepotrzebne i idąc przetartym szlakiem czułam autentyczną wdzięczność dla tych, którzy szli tędy przede mną :D. Ale przyznaję, że to mogłoby być fajne doświadczenie być pionierem wytyczającym ścieżki :lol:.

bluesman napisał(a):Najbardziej lubimy wejścia w zimie :)
Dzisiaj wyjazd do Łysej Polany jutro "piątka" i podejdziemy pod Zawrat zobaczymy przy okazji po drodze gdzie niestety zginęli nasi krajanie :(

Trochę zazdroszczę. Właśnie przez te częste doniesienia o ofiarach tatrzańskich szlaków mam duży respekt przed tymi górami i zwyczajnie się ich zimą boję.

Nefer napisał(a):Pięknie, cudnie, fantastycznie... :) .

:D

piotrf napisał(a):Za pierwszym razem myślałem , że mi lornetka do brwi "przyrośnie" . . .

Nawet nie pomyśleliśmy o lornetce. Nie spodziwałam się, że Bieszczady uraczą nas taką widocznością.
A jak zaczniemy chodzić z lornetką to się już pewnie nie powtórzy :lol: .

Jak teraz patrzę na zdjęcia to sobie myślę, ze gdyby wytyczono szlak na Kińczyk to ten dopiero byłby widokowy.

tercja napisał(a):nawet my się na jednej załapaliśmy w tle :)

A to niespodzianka :D .
Ostatnio edytowano 07.03.2015 13:41 przez marze_na, łącznie edytowano 1 raz
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 07.03.2015 10:54

Skądś znam ten widoczek :).

006-IMG_0540.jpg

DSCF9444.JPG

Fantastyczne warunki, świetne zdjęcia! Pozdrawiam
tercja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tercja » 07.03.2015 18:05

zieleń z błękitem i biel z błękitem .... co wybieracie?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 07.03.2015 18:31

hej ... cepry.
Widzicie że Bieszczady są cudowne. :?: :!: zapewne niektórzy nie byli i nie będą. :mrgreen: :wink: ... za daleko. :wink:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 08.03.2015 07:38

tercja napisał(a):Marzenia się spełniają :) Marzenko

A ja się z tym nie zgadzam....bo marzenia się spełnia...... :papa:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 08.03.2015 07:47

A relacja świetna, zdjęcia fantastyczne, choć powiem szczerze wiosna w takich miejscach też mnie nie zachęca do wędrowania. To chyba najgorszy czas właśnie ze względu na roztopy i błotko... :roll:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.03.2015 09:11

pięknie zaprezentowana zima w Bieszczadach, gdyby był zimowy konkurs foto, na pewno dałyby miejsce na pudle, baaardzo zachęcająco pomimo zapewne chłodu;
słońce, widoki tudzież wietrzne rzeźbienia w śniegu wynagradzają trudy wędrówki, szczególnie te z Tarnicy;
fajne butki macie - dobre wyposażenie to podstawa...

Krzychooo napisał(a):Skądś znam ten widoczek :).

ładnie przedstawiłeś Krzychooo porównanie
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.03.2015 15:19

marze_na napisał(a):Jak teraz patrzę na zdjęcia to sobie myślę, ze gdyby wytyczono szlak na Kińczyk to ten dopiero byłby widokowy.

Szlak był wytyczony : żródła Sanu , graniczny , Opołonek , Kińczyk Bukowski , schron nad Negrylowym .

Teraz "dostępny" tylko dla wybranych , za pozwoleniem :wink:

Pozdrawiam
Piotr
basiunia1968
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiunia1968 » 08.03.2015 21:28

Piękne zdjęcia, jeszcze piękniejsze widoki.Zazdroszczę ale tak pozytywnie.
Mała sugestia autostrada kończy się już w Rzeszowie(jest to "kilka" kilometrów dalej niż do Tarnowa.
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polska