Jestem i ja.
Również mam sentyment do Bieszczadów (co one w sobie mają? )
W 2006 przeżyliśmy tam najgorszą burzę w moim życiu (na Połoninie Caryńskiej). Było ostro i straszno!
Czekam na więcej bieszczadzkich widoczków
longtom napisał(a): Rano głodni prawie zbiegliśmy do Wetliny a tam jedyny czynny zimą sklepik był akurat zamknięty.
Crayfish napisał(a):Ale wspaniale pusto ...
marze_na napisał(a):Witam serdecznie wszystkich nowych wędrowców.Crayfish napisał(a):Ale wspaniale pusto ...
W tym roku na szlakach było wyjątkowo pusto. Wprawdzie nigdy nie ma tam takich tłumów jak w Karkonoszach czy Tatrach, no może poza Tarnicą .Obiektywnie patrząc Bieszczady oferują turystom tylko przyrodę i widoki. Nie ma SPA, aquaparków, rynien saneczkowych, lunaparków, western citów itp. atrakcji. Chociaż podobno w Lesku budują już McDonald'sa. Mnie nie potrzebne, innym widocznie tak.
Podsumowując, ja zachęcam i zapraszam w Bieszczady.
marze_na napisał(a):Witam serdecznie wszystkich nowych wędrowców.Crayfish napisał(a):Ale wspaniale pusto ...
W tym roku na szlakach było wyjątkowo pusto. Wprawdzie nigdy nie ma tam takich tłumów jak w Karkonoszach czy Tatrach, no może poza Tarnicą i Wetlińską, ale tegoroczne pustki mnie zaskoczyły.
"Jutro" pójdziemy na Rawki. Trudno uwierzyć, ale nie spotkaliśmy tam żywej duszy. A spędziliśmy na nich jakieś 1,5 godziny. Podobnie było na Szerokim Wierchu, gdzie minęła nas dosłownie jedna para.
Nawet się z małżonkiem zastanawialiśmy co jest przyczyną. Może to pora, bo wybraliśmy pierwszy tydzień wakacji, może kiepskie prognozy pogody na przełom czerwca i lipca, a może jak sugerują wpisy miejscowych na bieszczadzkich forach te góry faktycznie przeżywają spadek zainteresowania ze strony turystów.
Obiektywnie patrząc Bieszczady oferują turystom tylko przyrodę i widoki. Nie ma SPA, aquaparków, rynien saneczkowych, lunaparków, western citów itp. atrakcji. Chociaż podobno w Lesku budują już McDonald'sa. Mnie nie potrzebne, innym widocznie tak.
Podsumowując, ja zachęcam i zapraszam w Bieszczady.
woka napisał(a): .... zachciało się ludziom Bieszczady zwiedzać. Czynią to z czystej próżności.
woka napisał(a):Niech se ludzie jadą gdzie indziej a Bieszczady zostawią takie jakie były i jakimi zostać chcą.