Może i wyczytał, ale nie chciał się ze mną podzielić wyczytaną treścią.aga_stella napisał(a):megidh napisał(a):Waldek dorwał chińską gazetę.
No i co wyczytał ? Pewnie jakieś ciekawostki były, a tu pominięte milczeniem
No może przesadziłam z tym oblatywaniem. Po prostu doszliśmy do Katedry od tyłu i żeby do niej wejść musieliśmy się przemieścić na jej front, a jak już tutaj dotarliśmy, to poszliśmy jeszcze kawałek obejrzeć ją z drugiej strony, ale faktycznie pełnego koła nie zrobiliśmy.aga_stella napisał(a):megidh napisał(a):Monumentalna romańsko-gotycka katedra św. Albanaaga_stella napisał(a):Faktycznie monumentalna. Że też chciało Wam się oblatywać to dookoła.
Choć sama często też tak robię.
aga_stella napisał(a):Lubię architekturę, a gotyk jakoś bardzo mi pasuje, więc podoba mi się.
Faktycznie jest przepiękna. Ta z Yorku ma trochę wyższe wieże i jest szersza, więc z tego powodu wygląda na większą.tony montana napisał(a):Katedra "Dr Albana" przepięknie angielsko fantastyczna!
Kawał budowli, rozmiarami chyba podobna do tej z Yorku
Ale rozmiarem katedry w St. Albans się specjalnie nie zachwycałam, ale nie dlatego, żeby nie była duża, lecz z powodu tego, że w moim rodzinnym mieście Częstochowie stoi sobie sporej wielkości Bazylika archikatedralna Świętej Rodziny, która należy do jednych z największych w Polsce, więc do wielkich rozmiarów jestem przyzwyczajona. Notabene w tej katedrze odbyła się ceremonia mojej pierwszej komunii świętej.
Natomiast zawsze zachwycam się wiekowymi budowlami sakralnymi i w tym wypadku byłam w pełni ukontentowana.