Witam i pozdrawiam wszystkich Cro-forumowiczów ,postanowiłem i ja spróbować coś skrobnąć na temat moich wyjazdów do Chorwacji.
Dzisiaj wieczorem wyruszamy z Rybnika przez Czechy,Słowację i przez Węgry polubioną od pierwszego wyjazdu * Rote86* pomimo że było wtedy wiele wahadeł na tej drodze mnie ona przypadła do gustu .Potem kawałek Słowenia i przez Mursko Srediśce Chorwacja.
Jedziemy na 3 auta a nasz dwu tygodniowy wypoczynek dzielimy na dwa etapy.Tydzień w Posedarje - wybrałem to miejsce bo jest w miarę blisko do Plitvickich Jezior i Krka a i Zadar oraz Park Paklenicki i Pag też są warte zwiedzenia.
Potem zjeżdżamy na sam dół za Dubrovnik do Mlini do znanego tu na forum Vlaha.
Jak co roku organizacja wyprawy należała do mnie. A kłopotów i problemów miałem co nie miara .Początkowo mieliśmy jechać w 4 rodziny i rezerwacja była zrobiona już w październiku w zeszłym roku, potem okazało się że jedna rodzina rezygnuje a 3 tygodnie temu kolejna rodzina powiadomiła mnie że pojadą tylko na tydzień.
Jako że nie lubię takich sytuacji od razu mail do Vlaha bo może uda mu się kogoś w ich miejsce znaleźć.
Forumowicz @przybyła zaczął pisać w temacie -Posedarje - cudowne wakacje nad Novigradsko More ale nie doczekałem się przybliżenia tej miejscowości przed moim wyjazdem i jeśli szanowne grono będzie chętne czytania moich wypocin i czy w ogóle da się to czytać to w miarę możliwości i czasu postaram się opisać moje wakacje.
Za błędy i formę pisania przepraszam bo jestem tylko zwykłym górnikiem i rdzennym hanysem który na żywo tylko godo a nie mówi i bardziej obytym z kombajnem chodnikowym niż z klawiaturą .
A tak wygląda ta wysłużona bo już 12 letnia Fabia w tym roku zaopatrzona w naklejkę z loginem którą osobiście odbierałem u naszego forumowicza który je robi Piter_M.
Pozdrawiam wojana który podobną mi sprezentował w zeszłym roku u Vlaha.