Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wysłużoną Fabią po raz 6 w Dalmacji.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 14.07.2014 10:31

maluszek napisał(a):no tak... dobrze byłoby wyprać po wakacjach.... :mrgreen:

No a jest tego trocha.Na szczęście w Posedarje na wyposażeniu apartamentu była pralka więc dziennie po plaży się małe pranko robiło.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 14.07.2014 12:13

Dalse fotki wciepuja :D
Załączniki:
DSCF0345.JPG
DSCF0344.JPG
DSCF0283.JPG
DSCF0269.JPG
DSCF0268.JPG
DSCF0261.JPG
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 15.07.2014 10:46

[list=][/list]Na koniec mojej relacji wizyta w Dubrovniku.
Załączniki:
DSCF0101.JPG
DSCF0086.JPG
DSCF0078.JPG
DSCF0075.JPG
DSCF0070.JPG
DSCF0052.JPG
DSCF0046.JPG
DSCF0045.JPG
DSCF0024.JPG
DSCF0022.JPG
DSCF0013.JPG
DSCF0009.JPG
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.07.2014 10:51

wieczorny widoczek wyspowy ze Srdu bezcenny
a Polskie "akcenty" zawsze miło widziane :D
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 15.07.2014 10:51

Droga na zod bez problemów na bramkach w Lućko w Zagrzebiu pojechali my w lewo kaj sie płaci kartą i bez kolejek zaś ci co walili prosto jak my zagladali to mieli mono co najmij godzina stonio.Polecom kierować się tam kaj jo wciepuje sie bilet z autostrady do jednego czytnika i potem karta do drugigo i w migu je zapłacone i bramki sie otwierają.
W Szombatehely zrobili my jeszcze zakupy w Tesco Salami i Tokaju i potem już cisli my do chałpy.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 15.07.2014 10:56

te kiero napisał(a):wieczorny widoczek wyspowy ze Srdu bezcenny

To było przi jednej restauracji kelner zachwaloł Legia ale jo ich nie cierpia przede wszystkim że nom robia gańba kajkolwiek pojadą jak je mecz.Mom szacunek ale nie zapomnia jak nom ukradli majstra i sędziego Redzińskiego kiery pomógł im wtedy majstra zrobić.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.07.2014 11:08

czekor68 napisał(a):
te kiero napisał(a):wieczorny widoczek wyspowy ze Srdu bezcenny

To było przi jednej restauracji

wim tyż tam byłech, ino kupa chopa stoło i cykali foty :D
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 16.07.2014 12:57

Czesiek, ja miałem podobnie w 2012 bodajże.
Przed wyjazdem popsuła się lodówka (tzn. ja popsułem) i po przyjeździe w ten sam dzień leciałem do sklepu po nową :)

To zdjęcie z polem na tle gór i adriatyku - zdecydowanie porusza wyobraźnię.

PS. Zdecydowanie na zdjęciach brakuje uśmiechniętych twarzy. Byliście w raj !.
Czego jeszcze trzeba ? :D

PS2. Opisz jak tam po Bośni jeździłeś i skąd te problemy z dojechaniem do Blagaj ?
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 17.07.2014 07:53

Po prostu żle oznakowane za lotniskiem my trzymaliśmy się głównej drogi zamiast pojechać prosto to zjechaliśmy w lewo i zaczęliśmy się wspińać w górę po przejachaniu jakiegoś zamku zawrócili my i po zaciągnieciu języka u miejscowych trafili my ma właściwy szlak.A mina nie usmiechnieto yno z tego ze nie mógł zech wygodzić innym bo ich Blagaj nie zachwycioł ale Konzum w Medjugore ja .
Następny rok musi być selekcjo w doborze wczasowiczów bo jo mimo że wleja w siebie rakija to mum dusza odkrywcy i zwiedzić chca jak najwiecej bo przez te 6 lot co jeżdza mijało sie tela miejsc tylko przejazdym że pryndzyj czy póżnij i tak tam wdepna .Choćby ta trasa do Mostaru po drodze je Trebinje ,Monastyr Tvardosz itp. ale na to cza mieć więcej czasu acha są jaskinie Vjetarnica to je do zaliczynio i nie byda musioł już tak daleko jechać od Vlaha.Co do drog to nic sie nie zmieniło z poprzednim rokiem w tych rejonach powodzi nie było a bośnia je atrakcyjno choćby z powodu zatankowanio do full baku.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 17.07.2014 07:56

:D :D To już ponad 12 dni na wczasach a wieczory to nie rekolekcje tylko poważne rozmowy :evil: :oops: :oops:
Ostatnio edytowano 19.01.2015 19:09 przez czekor68, łącznie edytowano 1 raz
Jarek Drzewo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek Drzewo » 20.07.2014 19:03

Witam.Jest to mój pierwszy post.Do tej pory byłem tylko czytelnikiem tego forum.Właśnie wróciłem z dwutygodniowego popytu z Chorwacji(między innymi Mlini )Mnóstwo rad czerpałem z tego miejsca za co wszystkim wielkie dzięki.Pragnę tylko skorygować cenę jaką podaje Czekor68 odnośnie cen w hotelu Astarea.Ja za trzyosobowy pokój z HB na 7 dni płaciłem 715funtów.Oferta zakupiona przez stronę Travel Republic.
Pozdrawiam
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 21.07.2014 08:03

Jarek Drzewo napisał(a):Witam.Jest to mój pierwszy post.Do tej pory byłem tylko czytelnikiem tego forum.Właśnie wróciłem z dwutygodniowego popytu z Chorwacji(między innymi Mlini )Mnóstwo rad czerpałem z tego miejsca za co wszystkim wielkie dzięki.Pragnę tylko skorygować cenę jaką podaje Czekor68 odnośnie cen w hotelu Astarea.Ja za trzyosobowy pokój z HB na 7 dni płaciłem 715funtów.Oferta zakupiona przez stronę Travel Republic.
Pozdrawiam

Ja podałem cenę jaka była dokładnie w tym dniu na stronie tego hotelu.Nie wiem czy wcześniej kupowałeś i może napisz ile trwał twój pobyt bo odbieram twój wpis jak bym coś cyganił.Ty piszesz że miałeś pokój a ja pisałem o cenie rozsianych dookoła bungalowów.Specjalnie po spacerze jak wróciłem sprawdziłem tą cenę i podałem w zaokrągleniu.
Jarek Drzewo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek Drzewo » 21.07.2014 16:14

Witam.
W tym hotelu sprawdzałem w internecie pokój 2os. na tydzień ze śniadaniem jedyne 7000 PLN (15000 kn) - taki opis znajduje się pod zdjęciem więc tylko podałem cenę jaką ja zapłaciłem.Nic więcej.
Pozdrawiam
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 21.07.2014 17:47

Jarek Drzewo napisał(a):Witam.
W tym hotelu sprawdzałem w internecie pokój 2os. na tydzień ze śniadaniem jedyne 7000 PLN (15000 kn) - taki opis znajduje się pod zdjęciem więc tylko podałem cenę jaką ja zapłaciłem.Nic więcej.
Pozdrawiam

A powiedz czy warto było dać te 7000? bo dla górnika jakim ja jestem to horrendalna cena bo poza tym jednym basenem i drugim krytym niczym więcej mnie nie zachwycił bo jakieś tam wieczorki z muzyką to jest standard na całym świecie.Może masz jakieś foty z środka? Takie jest moje zdanie bo za te pieniądze to w Egipcie dwa tygodnie można spędzić a nie tydzień.
Pozdrawiam.
Jarek Drzewo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek Drzewo » 21.07.2014 22:49

Napisałem że zapłaciłem 715 funtów na złotówki wyszło około 3600 (dwie dorosłe osoby i dziecko
13lat) za 7dni z HB (śniadanie i lunch lub obiadokolacja do wyboru)Byliśmy w 3 małżeństwa z piątką dzieci w wieku od 5 do 13 lat.Kompleks z basenami był ze względu na nasze pociechy głównym kryterium wyboru.Co do Egiptu i innych krajów z tego regionu masz rację.Jednak nie mają do zaoferowania tylu co Chorwacja.Był to nasz pierwszy wyjazd do tego kraju i na pewno nie ostatni.Korzystając z rad zamieszczonych na tym forum udało nam się zobaczyć kawałek tego pięknego kraju plus kawałek Czarnogóry.Co do zdjęć z Astarei to na ich stronie znajdują się realne fotki.Nie miałem zamiaru Ciebie w żaden sposób urazić.Chodziło mi tylko o to że trochę szperając w internecie idzie"trochę" zaoszczędzić.Porównując kwotę którą Ty podałeś a jaką ja zapłaciłem daje to około 2400pln w kieszeni.Jest to nie mała kwota którą można spożytkować w inny sposób.
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wysłużoną Fabią po raz 6 w Dalmacji. - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone