Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrześniowy Sutivan czyli wakacje z kudłaczem :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 18:55

Witam , tym razem zabrałam się za pisanie relacji z wakacji w Sutivanie.
Przeczytałam wszystkie relacje jakie były dostępne na forum i zauroczona postanowiłam że nadszedł czas na zwiedzanie wyspy z miejscówką w Sutivanie.
Zawsze chciałam poczuć klimat dalmatyńskich , kamiennych uliczek i życia jakie toczy sie po wysokim sezonie.
Nie zawiodłam się ...
Mam nadzieję że i Wy się nie zawiedziecie ,oglądając piękne widoki poprzeplatane krótkimi opowiastkami.
Zapraszam do mojej bajkowej wyprawy ....
Ostatnio edytowano 15.04.2014 09:51 przez anusiek, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran
Re: Wrześniowy Sutivan

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.02.2014 19:01

Brač to jedna z moich dwóch ulubionych chorwackich wysp ;) Chętnie poczytam i pooglądam :mrgreen:
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 19:31

Nasza przygoda rozpoczęła się 5 września 2013 . W składzie : rodzice i dwójka niemałych dzieci - 18 i 9 lat plus pies Pan Golden .
Kwaterę rezerwowałam wcześniej , po sezonie nie było żadnych problemów. Cena bardzo przystępna za 3 pokojowy apartament.
Trasa autostradami przez Czechy, Austrię, Słowenie (objazd płatnej autostrady) aż do Splitu ...Potem tylko niecała godzinka przeprawy promowej i już jesteśmy w Supetarze. Do Sutivanu dosłownie rzut beretem ... Widoki zachwycające

003.JPG

005.JPG

A tu już naszym oczom ukazał sie Supetar ..

025.JPG

024.JPG
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 25.02.2014 19:46

anusiek napisał(a):Zapraszam do mojej bajkowej wyprawy ....

Bardzo chętnie skorzystam z zaproszenia
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 19:52

Miło że zaproszenie zostało odebrane ...
Pozdrawiam Maslinkę , zaczytywałam się w Twoich relacjach ...
wiolkasz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolkasz » 25.02.2014 20:31

Tam mnie jeszcze nie było więc z przyjemnością będę czytać i oglądać :-)
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 20:40

Sutivan nas oczarował i zaczarował na zawsze. To piękne kameralne miasteczko z białymi kamiennymi domami , wąskimi uliczkami i bardzo sympatycznymi mieszkańcami. Życie po sezonie toczy się tam leniwie . Rano starsi mieszkańcy siadaja sobie na ławeczkach , piją kawę , co poniektórzy łowią rybki za pomocą zmyślnej żyłki i haczyka. Po prostu bajka . Atmosfera tego miejsca jest magiczna. Wiem że to co piszę brzmi banalnie ale naprawdę klimat jest niesamowity.
Kwaterkę tez mieliśmy świetną , położona we wschodniej części Sutivanu w drugiej lini od morza. Właścicielka Marija przywitała nas bardzo serdecznie . Miałam obawy co do psa ale nie było żadnego problemu. Wręcz wszyscy sie nim zachwycali , głaskali. Wszedzie go zabieraliśmy , nikomu nie przeszkadzał .

A to droga z naszego królestwa nad morze

027.JPG

I nasz szczęśliwy po pierwszej kąpieli pies Axel

032.JPG
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 20:47

Ponieważ po dość długiej nocnej podróży byliśmy zmęczeni i głodni udaliśmy się do knajpki na pizzę. Ale najważniejsze było to że cały rok czekaliśmy aby zamówić to :

028.JPG

I w ten oto sposób wakacje uważam za przypieczętowane :D
Ostatnio edytowano 25.02.2014 20:48 przez anusiek, łącznie edytowano 1 raz
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 25.02.2014 20:48

I ja dołączam :) Brač to dla mnie rejony jeszcze nieodkryte, lecz Muliness w swej relacji (Bitwa o Sutivan na wyspie Brač) zauroczyła mnie nim... Pozdrav!
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 20:50

Muliness to moja wielka inspiracja. I dlatego nasz wybór padł właśnie na Sutivan.
Dziękuję Muliness.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2014 21:02

Czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg. Brać to moje ukochane :lol: miejsce w Chorwacji.:lol:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 25.02.2014 21:04

I ja się z chęcią dołączę do "pasażerów na gapę". Czekam na rozwój relacji :papa:
anusiek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiek » 25.02.2014 21:45

Wszystkim rzekomym gapowiczom daje bilety ....relacja się rozwinie ...pozdrawiam ...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 26.02.2014 01:06

Z biletem , czy bez , z przyjemnością jadę z Wami 8)

Pozdrawiam
Piotr
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.02.2014 01:34

...zapowiada się ciekawie :wink:

Domniemam, że na pewno nie będę rzekomym i pozornym gapowiczem :lol:

Czekam na ciąg dalszy :D
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies