Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrześniowy Hvar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.11.2016 19:54

Mr hepik napisał(a):O ile się nie mylę,to Kasia kiedyś wspominała,że to była własność jakiejś byłej jugosłowiańskiej firmy(sloweńskie Gorenje?) czyli nieuregulowane stosunki własnościowe i ruina naturalna. :)

Być może. :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.11.2016 08:53

15 września: czwartek- Jaki tu spokój...

Czy Wy też tak czasami macie, że brak Wam zdjęć z jakiegoś dnia? Że tego dnia chcecie trochę pobyć sami ze sobą i każdy wtedy zajmuje się swoimi sprawami? My tak czasami mamy.
Dlatego właśnie ja praktycznie cały dzień spędziłam na czytaniu książki (Archiwum burzowego światła potrafi wciągnąć do reszty ;) ), najpierw trochę na plaży, później w barze i na koniec w hamaku. ;) Arturo w tym czasie czyścił samochodowe szyby z żywicy ;), zrobił mały serwis Uninurka i zajął się sprawami służbowymi.
Tak nam przeleciał dzień... można powiedzieć nudy, ale takiego dnia właśnie potrzebowaliśmy. :)

Wieczorem pojechaliśmy do Bojanić Bad na umówioną kolację z Cromaniakami. :oczko_usmiech: Wiadomo... na początku było trochę stresu, ale już po chwili atmosfera się rozluźniła i było baaaaardzo sympatycznie. :mrgreen: Rozmowie i śmiechom nie było końca. ;)

Obrazek

A jedzenie? Coś niesamowitego! Winko? Pyszne i co chwilę dolewane. Gospodarz? Nie dało się go nie polubić od pierwszej rozmowy. :mrgreen:

I po czwartku. :)

W następnym odcinku dwa nurkowania w grotkach i nurkowanie nocne. Zapraszam. :)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 16.11.2016 11:26

Roxi napisał(a):Czy Wy też tak czasami macie, że brak Wam zdjęć z jakiegoś dnia?

Żeby tylko z jakiegoś :wink:
Mi brakuje zdjęć z wielu dni , czego dowodem jest moja relacja :wink:
...może dlatego , że znowu byliśmy na Hvarze i sporo już popstrykaliśmy, ale Wy też znowu na Hvarze a fotek macie naprawdę dużo :roll: 8)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 16.11.2016 20:27

Niebieska strzała ,super zabawa ,chciałabym spróbować kiedyś :) Do Kokota rok temu niestety nie dojechaliśmy ,zabrakło czasu ,a pamiętałam o nim z poprzedniej Twojej relacji ,może uda się tam jeszcze kiedyś zajrzeć :)
Czekam na nurkowanie w grotach ...
maranka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maranka » 16.11.2016 21:28

A przed przeczytaniem i obejrzeniem ostatnich trzech stron byłam już prawie pewna, że za rok jednak Korcula :D. Fajne te Scedro, o jedzeniu w Kokocie nie wspomne...
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.11.2016 07:57

Roxi napisał(a): Że tego dnia chcecie trochę pobyć sami ze sobą i każdy wtedy zajmuje się swoimi sprawami? My tak czasami mamy.

tak potwierdzam, mamy zawsze taki jeden dzień lub co najmniej jedno dłuższe popołudnie, zwykle przy słabszej pogodzie lub odpoczynku od żaru z nieba ;
btw: bardzo zachęcający półmisek :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.11.2016 08:34

Rafał78 napisał(a):Żeby tylko z jakiegoś :wink:

:)

Rafał78 napisał(a):Mi brakuje zdjęć z wielu dni , czego dowodem jest moja relacja :wink:
...może dlatego , że znowu byliśmy na Hvarze i sporo już popstrykaliśmy, ale Wy też znowu na Hvarze a fotek macie naprawdę dużo :roll: 8)

My w tym roku zaliczyliśmy sporo nowych miejsc, więc może dlatego tyle zdjęć się uzbierało. :)

andeo napisał(a):Do Kokota rok temu niestety nie dojechaliśmy ,zabrakło czasu ,a pamiętałam o nim z poprzedniej Twojej relacji ,może uda się tam jeszcze kiedyś zajrzeć :)
Czekam na nurkowanie w grotach ...

Wiadomo, że gusta są rózna, ale mi baaaardzo ta konoba odpowiada. :)

maranka napisał(a): A przed przeczytaniem i obejrzeniem ostatnich trzech stron byłam już prawie pewna, że za rok jednak Korcula :D. Fajne te Scedro, o jedzeniu w Kokocie nie wspomne...

Scedro to dla nas taka totalne odskocznia. Uwielbiamy tam plażować. :)
Tak się ostatnio zaczęłam zastanawiać, czy właśnie za rok nie skoczyć na Korcule, ale... gdzie by nam było tak dobrze jak na Lili? Baza nurkowa na miejscu, piękne krajobrazy i super atmosfera. :hearts:

te kiero napisał(a):tak potwierdzam, mamy zawsze taki jeden dzień lub co najmniej jedno dłuższe popołudnie, zwykle przy słabszej pogodzie lub odpoczynku od żaru z nieba ;

Ufff czyli wyrzuty sumienia z powodu nic nie robienia są niepotrzebne. :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.11.2016 09:27

16 września: piątek- Długi dzień nurkowy.

W planach wypłynięcie na nurkowanie w Jaskiniach Mikołaja. Skąd taka nazwa? O tym pisałam już w relacji rok temu, więc nie będę się powtarzała. :)
Lubimy to miejsce nurkowe, bo po pierwsze jest blisko ( okolice Zavali i ID) i fajnie jest ponurkować w grotkach, gdzie woda nie jest zmącona i na ścianach są piękne kolory.

Ubieramy się w pianeczki i w drogę. ;)

Obrazek

W Jaskiniach Mikołaja zrobiliśmy dwa krótkie, półgodzinne nurkowania. Mam nadzieję, że zdjęcia chociaż trochę oddadzą te wspaniałe widoki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ściany w grotach mają nieziemskie kolory.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zwiedzamy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze trochę kolorowych ścian.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nawet wieloszczep się załapał. ;)

Obrazek

I ośmiornica. :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czasami było trochę ciasno i ciemno. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dopłynęliśmy do miejsca, gdzie można wyjąć automat z buzi i odetchnąć jaskiniowym powietrzem. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I koniec nurkowań na dziś.... ale tylko tych w trakcie dnia. Przed nami jeszcze nasz ulubiony rodzaj nurkowania, czyli nocne. :)

Obrazek

Obrazek

Wracamy. ;)

Obrazek

W kolejnym odcinku zapraszam na nocnego nura. :)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 17.11.2016 09:34

Roxi napisał(a):Mam nadzieję, że zdjęcia chociaż trochę oddadzą te wspaniałe widoki.

Fantastycznie :!:
Świat, którego sama raczej nigdy nie poznam dlatego duży ukłon za to, że dzielisz się tu swoją pasją :D .
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.11.2016 10:05

Wow 8O
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 17.11.2016 12:16

marze_na napisał(a):Fantastycznie :!:
Świat, którego sama raczej nigdy nie poznam dlatego duży ukłon za to, że dzielisz się tu swoją pasją :D .

Dzięki. :)
Cro pod wodą jest piękna... to trzeba przyznać, a Hvar to jedno z takich miejsc, które daje nurkom najwięcej. :)

CROnikiCROpka napisał(a):Wow 8O

:)
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 17.11.2016 12:34

Wow nocne nurkowanie, bałabym się :-)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 17.11.2016 12:41

Roxi napisał(a):W Jaskiniach Mikołaja zrobiliśmy dwa krótkie, półgodzinne nurkowania. Mam nadzieję, że zdjęcia chociaż trochę oddadzą te wspaniałe widoki.

Obrazek
Piękna fota :!:

pzdr :wink:
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 17.11.2016 14:31

W Waszym wykonaniu to Cro jest piękna i pod wodą i nad wodą i ...... w sercu :D
Brawo Roxi, brawo!!!
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 17.11.2016 15:12

świetne fotki...w ciekawy sposób pokazujesz to, co niedostępne dla przeciętnego turysty...czekam na nocne zwiedzanie :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wrześniowy Hvar - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone