Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrześniowy Hvar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MikeR
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MikeR » 19.10.2016 12:04

Roxi napisał(a):8 września- czwartek: Krótki, plażowy odcinek.

Rozkładamy się na jednej ze skalnych półek i tak zaczynają mijać długie godziny lenistwa.

Obrazek

Mam pytanie o ten namioto / daszek. Gdzie można nabyć coś takiego? Mogłabyś podać jakiś link lub nazwę, bo próbowałem znaleźć ale bez sukcesu. A może jest to wyposażenie pontonu chociaż na zadaszenie pontonu jakoś mi nie pasuje :).

P.S. Jak zwykle super relacja (kolejna Twoja, którą czytam). Nurkowanie i widoki podwodne - coś niesamowitego.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.10.2016 12:21

Ale rozrabiacie tam pod wodą ,murena się schowała ,ośmiornica puszcza farbę i panowie staniki na pianki zakładają ,a potem się dziwią ,że krewetek nie ma :mrgreen:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.10.2016 12:30

ajdadi napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):C-U-D-O-W-N-I-E :!: :hearts:

Trudno się nie zgodzić... :papa:

:mrgreen:

_Piotrek_ napisał(a):W Twoich relacjach fajne jest to, że pokazujesz też miejsca, których sam na żywo nie zobaczę. Dla mnie podwodny świat kończy się na tym co można zobaczyć pływając blisko brzegu z maską i rurką. Pozdrowionka.

Z maską i fajką też można trafić w bardzo fajne miejsce, ale Cro pod wodą naprawdę zachwyca. :)

MikeR napisał(a):Mam pytanie o ten namioto / daszek. Gdzie można nabyć coś takiego? Mogłabyś podać jakiś link lub nazwę, bo próbowałem znaleźć ale bez sukcesu. A może jest to wyposażenie pontonu chociaż na zadaszenie pontonu jakoś mi nie pasuje :).

Arturo znalazł go kiedyś na allegro. Poszpera w aukcjach i dam znać co i jak.

MikeR napisał(a):P.S. Jak zwykle super relacja (kolejna Twoja, którą czytam). Nurkowanie i widoki podwodne - coś niesamowitego.

Dzięki. :)

andeo napisał(a):Ale rozrabiacie tam pod wodą ,murena się schowała ,ośmiornica puszcza farbę i panowie staniki na pianki zakładają ,a potem się dziwią ,że krewetek nie ma :mrgreen:

I to też jest fajne w nurkowaniu... ludzie bawią się jak dzieci. :)
A krewetki się pochowały... tym razem. ;)
No nocnym trafiliśmy kilka takich byków, mam nadzieję, że będzie je fajne widać na zdjęciach.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.10.2016 13:05

To ja na nocne czekam :)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 19.10.2016 17:54

Hej Roxi

Mam pytanie odnośnie tego ukwiału...to chyba Vlasulja czy jakoś tak
Czytałem , że może dotkliwie poparzyć
Prawda to :?:

...sam nie miałem odwagi żeby sprawdzić :oczko_usmiech:

Obrazek
maranka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maranka » 19.10.2016 20:23

Cześć Roxi,

w końcu muszę się u Ciebie ujawnić. Relacje śledzę prawie od początku, świetne miejsca częściowo mi już znane. Zazdroszczę tak małej fali. My przed miesiącem wróciliśmy z południowej strony wyspy Brac z zestawem pływającym podobnym do Waszego. Nieststy fala prawie każdego dnia była tak duża, że pływanie przestawało być frajdą. Jak patrzę na Twoje zdjęcia to za rok chyba znowu południowa strona Hvaru będzie.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.10.2016 05:40

andeo napisał(a):To ja na nocne czekam :)

Mam nadzieję, że spełnię oczekiwania. ;)

Rafał78 napisał(a):...sam nie miałem odwagi żeby sprawdzić :oczko_usmiech:

A wiesz... że nie wiem?
Jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy żeby to sprawdzić, a poza tym zawsze mam pod wodą rękawiczki, więc i tak by mnie nie poparzył, ha! ;)
Ale... trzeba taką informację sprawdzić i popytać ludzi. :)

maranka napisał(a):w końcu muszę się u Ciebie ujawnić. Relacje śledzę prawie od początku, świetne miejsca częściowo mi już znane. Zazdroszczę tak małej fali. My przed miesiącem wróciliśmy z południowej strony wyspy Brac z zestawem pływającym podobnym do Waszego. Nieststy fala prawie każdego dnia była tak duża, że pływanie przestawało być frajdą. Jak patrzę na Twoje zdjęcia to za rok chyba znowu południowa strona Hvaru będzie

Hej. :)
W tym roku jakoś i Jadran i pogoda grymasiły.
Było kilka takich dni, że musieliśmy odpuścić pontonowanie (dlatego nie udało się zaliczyć kilku planowanych wycieczek), było też kilka takich, kiedy podczas wypłynięcia było spoko, a podczas powrotu ledwo w ślizg wchodziliśmy. Trochę szkoda, ale takie to właśnie było lato w tym roku... ogólnie chyba trochę zimniejsze i bardziej kapryśne.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.10.2016 09:29

Niedziela ciąg dalszy- Szutrówka i St. Grad.

Na początku plan przewidywał wyjazd do Twierdzy Napoleona i podziwianie zachodu słońca, ale podczas jazdy zaczęło się chmurzyć i zrezygnowaliśmy. W ogóle to jakoś w tym roku mieliśmy dużo chmur i deszczyku. Podczas pobytu właściwie się tego nie zauważało.... są chmury?... zmieniamy plan i robimy coś innego, trochę pada?... zmieniamy plan i pijemy winko :twisted: , ale w trakcie pisania widzę, że trochę ta pogoda była nie taka do jakiej się przyzwyczaiłam.

Nie chce nam się tłuc do St. Gradu przez Pitve, więc wybieramy krótszą i ładniejszą drogę... słynną szutrówkę Św. Niedziela- Hvar. Doszły mnie słuchy, że to była chyba ostatnia szansa na taki przejazd, bo mają uczynić ją normalną drogą przejazdową.
Dla mieszkańców to pewnie byłoby spore ułatwienie, dla mieszkańców i właścicieli samochodów, które nie mieszą się w tunelu Pitve, ale dla takich przeciętnych turystów jak my... to chyba szkoda. ;) Ot takie plotki usłyszałam, ile w nich prawdy to się dopiero okaże.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drodze wyprzedzają nas tylko dwa samochody na miejscowych blachach. Jeżeli byłaby to zwykła przejazdowa droga, ruch pewnie będzie większy i trudno będzie się zatrzymać, żeby porobić pamiątkowe zdjęcia. Korzystamy puki możemy. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Św. Niedziela w przybliżeniu...

Obrazek

... i w oddali. ;)

Obrazek

Podczas jazdy można zauważyć mnóstwo poskręcanych po pożarze drzew.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale nowe, zieloniutkie też są. :)

Obrazek

Obrazek

Po chwilowym postoju, jedziemy dalej.

Obrazek

Obrazek

Mijamy ule.

Obrazek

Piekielne Wyspy w prawie zachodzącym słońcu. ;)

Obrazek

Obrazek

I wiadome miejsce:

Obrazek

Obrazek

Myślę, że Stary Grad wrzucę do następnego odcinka. :)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.10.2016 10:47

Widzę, że szutrówka, ale chyba nienajgorsza jest jej jakość. Jak oceniacie samą nawierzchnię?

Pytam, bo jak się żeśmy w tym roku na Korculi wypuścili.... :roll: to już teraz wiem, że szuter szutrowi nierówny :wink:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 20.10.2016 13:36

CROnikiCROpka napisał(a):Widzę, że szutrówka, ale chyba nienajgorsza jest jej jakość. Jak oceniacie samą nawierzchnię?

Pytam, bo jak się żeśmy w tym roku na Korculi wypuścili.... :roll: to już teraz wiem, że szuter szutrowi nierówny :wink:

Ciekawa jestem, gdzie się tak zapuściliście na tej Korčuli :D dla mnie po Albanii to tam szuter był miodzio :lool:
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 20.10.2016 14:22

Super kolejne focie!!! Jak Wasze wszystkie zresztą :D
A poza tym to trochę mnie wystraszyłaś :wink: tą ewentualną "cywilizowaną" szutrówką.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku jeszcze nie zaczną, bo już tak się wkręciłem w ten HVAR, a szczególnie zatunelony i camp Lili, że już się nie mogę doczekać wyjazdu. Myślę, że swoim takim pływadłem też choć troszkę cudownych zatoczek zrobię, bo już na Scedro to pewnie strach.
Pzdr :D
Załączniki:
DSC_0271.JPG
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 20.10.2016 15:21

Trochę musiałam nadrobic, ale już jestem na bieżąco! Zdjęcia pod wodą jak zwykle extra :D
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 20.10.2016 15:26

Roxi napisał(a):Piekielne Wyspy w prawie zachodzącym słońcu. ;)

Takie widoczki to bardzo lubię... :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.10.2016 16:43

CROnikiCROpka napisał(a):Widzę, że szutrówka, ale chyba nienajgorsza jest jej jakość. Jak oceniacie samą nawierzchnię?

Szutrówka jest dobrej jakości. :)
Spokojnie można jechać, na Lili nawet podjechała rodzinka, która jechała tą drogą nocą i to sporym kamperem :)

tyniolek napisał(a):dla mnie po Albanii to tam szuter był miodzio :lool:

No... strachu tam za bardzo nie ma. ;) Widoczki ładne, więc warto się przejechać. :)

007man napisał(a):Mam nadzieję, że w przyszłym roku jeszcze nie zaczną, bo już tak się wkręciłem w ten HVAR, a szczególnie zatunelony i camp Lili, że już się nie mogę doczekać wyjazdu.

Mam nadzieję, że Ci się spodoba. :)

007man napisał(a):Myślę, że swoim takim pływadłem też choć troszkę cudownych zatoczek zrobię, bo już na Scedro to pewnie strach.

Na Scedro to trochę za daleko jak na deskę, ale kilka fajnych zatoczek w okolicy znajdziesz na pewno!

agata26061 napisał(a):Trochę musiałam nadrobic, ale już jestem na bieżąco! Zdjęcia pod wodą jak zwykle extra :D

Dzięki. :oczko_usmiech:

ajdadi napisał(a):Takie widoczki to bardzo lubię... :papa:

Trochę szkoda tych chmur, ale i tak było bardzo przyjemnie. :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.10.2016 17:55

Roxi napisał(a):I wiadome miejsce

Lodzio miodzio. :D

Pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży