Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrześniowy Hvar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 06.10.2016 17:56

Mikromir napisał(a):Podwodny świat: cuuudny!!! 8O :D

CroAna napisał(a):Ławica powala,no nie :?:

Te ławice były cudne i ryb naprawdę było mnóstwo. Gdzie by się człowiek nie obrócił tam były "śledzie", a tu jeszcze trzeba było na gorgonie patrzeć. :)

piekara114 napisał(a):8O 8O 8O Aż musiałam się poszukać, co Ty na co dzień robisz 8O
Wziełaś ciepłe ciuchy?? I na śnieg uważaj :mrgreen:

Nooo takie rzeczy se robię właśnie. :)
A co do śniegu... wczoraj padał cały dzień, dziś tylko pół. :roll: Zima jak nic.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 07.10.2016 15:01

Podwodne zdjecia POWALAJĄCE!!!
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 07.10.2016 20:01

Wow ,ekstra pod wodą !brawo :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.10.2016 14:03

Tyle rybek aż...zgłodniałem.

;)

Pzdr
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 09.10.2016 02:11

Witaj Roxi.
Jestem tu nowy. Jest to dopiero mój drugi post.
Pierwszy napisałem przed chwilą witając się ze wszystkimi, a drugi postanowiłem przez szacunek napisać do Ciebie.
Dlaczego? Gdyż szukając info na temat Hvaru trafiłem na dwie Twoje relacje tj. Pontonowy... i Wrześniowy..., które "połknąłem" za jednym razem od deski do deski jak jakąś fajną książkę przygodową (oczywiście zdjęcia i filmy również). Oczywiście przeczytam Twoje wcześniejsze i będę czekał na kolejne. Na pewno będę miał 1000 pytań do Ciebie, ale póki co nie chciałbym Cię zanudzić.
Jesteście oboje super pozytywnie zakręceni i trzymam za Was kciuki i jeszcze raz gorąco pozdrawiam :D
Ps. Udanego szkolenia
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 09.10.2016 10:34

Roxi napisał(a):A co do śniegu... wczoraj padał cały dzień, dziś tylko pół. :roll: Zima jak nic.

Śnieg :idea: ...w takim razie przestaję na deszcz u mnie narzekać... :wink: :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.10.2016 10:56

CinnamonGirl napisał(a):Podwodne zdjecia POWALAJĄCE!!!

Dzięki ;) Przekażę fotografowi, na pewno się ucieszy. :mrgreen:

andeo napisał(a):Wow ,ekstra pod wodą !brawo :)

Oj pod wodą jest pięknie nawet jak dookoła nie ma tylu rybek, a jak są to już bajka. :)

Vjetar napisał(a):Tyle rybek aż...zgłodniałem.
;)

Smacznego! :)

007man napisał(a):Witaj Roxi.

Witam. :)

007man napisał(a):Dlaczego? Gdyż szukając info na temat Hvaru trafiłem na dwie Twoje relacje tj. Pontonowy... i Wrześniowy..., które "połknąłem" za jednym razem od deski do deski jak jakąś fajną książkę przygodową (oczywiście zdjęcia i filmy również). Oczywiście przeczytam Twoje wcześniejsze i będę czekał na kolejne. Na pewno będę miał 1000 pytań do Ciebie, ale póki co nie chciałbym Cię zanudzić.

Aż mi się trochę głupio zrobiło. :oops: Baaaardzo dziękuję za takie słowa, motywują do pisania kolejnych odcinków relacji. Cieszę się, że potrafimy kogoś zarazić pozytywną chorwacką energią. :)
Jeżeli pojawią się jakieś pytania, to wal śmiało... to jest przecież najodpowiedniejsze miejsce na takie pytania. ;)

ajdadi napisał(a):Śnieg :idea: ...w takim razie przestaję na deszcz u mnie narzekać... :wink: :papa:

Jest już lepiej, ale to już chyba po złotej jesieni. :roll:

W Korbielowie siedzę do środy, więc bardzo proszę jeszcze o trochę cierpliwości. ;)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 12.10.2016 11:42

Co do podwodnego świata,powiem tylko jedno,
to co ja widziałem własnym wzrokiem,to pestka w porównaniu do Twoich/Waszych wyczynów.
Szacun Roxi :!:

I te widoki :D
...ech szybciej niech leci ten czas do kolejnych wakacij :lol:

Pozdrawiam Rafał :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.10.2016 16:45

ajdadi napisał(a):
Roxi napisał(a):A co do śniegu... wczoraj padał cały dzień, dziś tylko pół. :roll: Zima jak nic.

Śnieg :idea: ...w takim razie przestaję na deszcz u mnie narzekać... :wink: :papa:

Moi koledzy to auta musieli odśnieżać :D Ja w mieście :lol: :lol: już nie :lol: :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.10.2016 18:31

Jestem pod ogromnym wrażeniem twoich podwodnych wojaży , piękne zdjęcia , piękne i bajeczne kolory , boska relacja ....wielkie brawa! :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 13.10.2016 18:04

Rafał78 napisał(a):I te widoki :D
...ech szybciej niech leci ten czas do kolejnych wakacij :lol:

Oj tak, zdecydowanie tak! :)

piekara114 napisał(a):Moi koledzy to auta musieli odśnieżać :D Ja w mieście :lol: :lol: już nie :lol: :lol:

;)
Może będzie jeszcze trochę złotej jesieni... :roll:

maniust napisał(a):Jestem pod ogromnym wrażeniem twoich podwodnych wojaży , piękne zdjęcia , piękne i bajeczne kolory , boska relacja ....wielkie brawa! :D

Dziękuję bardzo.
:)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.10.2016 20:06

Szkolenie skończyłaś, więc czekamy na kolejny odcinek...
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 13.10.2016 20:12

piekara114 napisał(a):Szkolenie skończyłaś, więc czekamy na kolejny odcinek...

No właśnie - czekamy!!! :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.10.2016 07:36

Sara76 napisał(a):
piekara114 napisał(a):Szkolenie skończyłaś, więc czekamy na kolejny odcinek...

No właśnie - czekamy!!! :papa:

No właśnie dziś będzie. :)
Zdjęcia załadowane, jedziem z koksem. :mrgreen:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.10.2016 08:50

10 września:sobota- Deszczowe pontonowanie i Šćedro prawie o zachodzie słońca.

Wczoraj nurkowanie, dziś ruszamy na pontonową wycieczkę.
Pogoda niby ładna, ale wydaje się być niepewna, więc wybieramy krótką wycieczkę- pokręcimy się trochę przy Piekielnych.

Idziemy na przystań. ;)
(Zdjęcia drogi zrobione są popołudniu, co zresztą widać po położeniu słońca ;) ).

Obrazek

Obrazek

Rok temu trochę na nią narzekaliśmy, głównie podczas powrotów, bo jest mocno pod górkę, ale w tym roku było jakoś bezboleśnie... nawet nie zauważaliśmy tego spaceru. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To w drogę.
Szkoda, że zapomniałam wziąć ze sobą telefonu, i nie będzie trasy wycieczki. :roll:
Za brak telefonu oczywiście dostałam ochrzan, bo jak ja mogę nie zabrać na statek! telefonu, a jak coś się stanie i trzeba będzie wzywać pomocy? ... to nic, że mamy ze sobą krótkofalówkę i dwa inne telefony. :twisted:

Na wysokości Hvaru cumował byczy wycieczkowiec, a w przeciwną stronę płynęła Jadrolinija...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... muszę przyznać, że trochę mnie ta mijanka zestresowała. ;)

Obrazek

Mijamy Hvar...

Obrazek

... i zaczynamy się plątać przy Piekielnych Wyspach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie zajmuje nam to jednak zbyt dużo czasu, bo pogoda zaczyna się psuć. Nadciągają ciemne i nie wróżące niczego dobrego chmury. Dlatego też zawracamy w kierunku lądu, ale nie odpuszczamy tak łatwo. Płyniemy powolutku i sprawdzamy, gdzie turyści z miasta Hvar mogą poplażować. :)
Znajdujemy kilka hotelowych zatoczek. W sumie nic specjalnego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Płyniemy jeszcze na stację benzynową, ale wtedy zaczyna już kropić...

Obrazek

... a później lać. :roll:
Całe szczęście, że morze było płaskie jak stół i trasę z Hvaru do Jagodnej zrobiliśmy w trochę ponad 20 minut. Jednak nawet te kilkadziesiąt minut wystarczyło, żebyśmy przemokli do suchej nitki. Teraz wspominam to z uśmiechem, ale wtedy bez kija nie podchodź. :twisted:

Popadało i jak to w Cro bywa przestało. :)
Popołudnie spędziłam w hamaku z książką, ale za mało nam było pontonowana, więc postanowiliśmy zrobić poprawkę.

Cel: dookoła Šćedro.
Od strony Korculi, chmury wyglądały trochę groźnie, ale postanowiliśmy zaryzykować, w końcu pierwszy deszcz na wodzie mamy już za sobą. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Korcula wygląda trochę ponuro,

Obrazek

, ale nasza strona jest jeszcze całkiem ładna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oprócz naszej zatoczki, jest jeszcze kilka fajnych miejsc na tej wyspie, gdzie można spędzić długie godziny lenistwa. Na przykład coś takiego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nieciekawe chmury. ;)

Obrazek

Obrazek

Zauważyliśmy, że pojawiło się sporo dróg, które przecinają wyspę. Ciekawe co planują z tym zrobić...

Obrazek

Zawracamy w stronę Hvaru.

Obrazek

To miejsce pewnie jest znane kajakarzom. :)

Obrazek

Wracamy do Jagodnej... ale powolutku... chcemy zaliczyć zachód słońca. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia z zachodu w następnym odcinku i tak jest tutaj już za dużo tych z wody. :oczko_usmiech:

Trasa z wycieczki dookoła Šćedro ( tym razem wzięłam telefon ;) ).

Obrazek
Ostatnio edytowano 14.10.2016 09:20 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży