Piękny wrześniowy Stari Grad.
Udało Ci się uchwycić jego niepowtarzalny klimat.
Waldku, super stronkę podlinkowałeś
Niesamowite są powiększenia tych zdjęć z lotu ptaka ( wszystko można znaleźć ).
Kapitańska Baba napisał(a):Przemiły spacer. Patrzę, patrzę i niewiele pamiętam z tego miasta. Dawno w nim nie byliśmy, ostatni raz w 2014r
Katerina napisał(a):Stari Grad - byłam nim zachwycona gdy pierwszy raz do niego trafiłam i mimo, że od tamtej pory widziałam już wiele pięknych chorwackich miasteczek, to zajmuje on niezachwianą pozycję na mojej liście " tops of the tops"
Epepa napisał(a):Mam podobne odczucia. Stari Grad to chyba moje ulubione miasteczko na wyspie. To tam spędzaliśmy najczęściej wieczory. Bardzo klimatyczne miejsce.
mchrob napisał(a):walp napisał(a):Na uwagę zasługuje barokowy kościół sv. Roka, patrona Starego Miasta, którego dzień
obchodzony jest 16 sierpnia, a obchodom towarzyszy procesja oraz festyn. Może ktoś miał bądź będzie miał okazję.
Piękne miasto - znam go tylko z tutejszych relacji. Na szczęście w tym roku już będę miał swój osąd.
Zapewniam że relacja z festynu będzie.
Habanero napisał(a):Piękny wrześniowy Stari Grad.
Udało Ci się uchwycić jego niepowtarzalny klimat.
Habanero napisał(a):Waldku, super stronkę podlinkowałeś
Niesamowite są powiększenia tych zdjęć z lotu ptaka ( wszystko można znaleźć ).
Katerina napisał(a):Z jednym będę polemizować..
... by bronić statusu Visu (Issy) jako najstarszego
Ale oczywiście, źródła mogą się mylić
te kiero napisał(a):Oj Waldku, ale nie musiałeś się tak obnosić z tym swoim dłuuugim jachtem
te kiero napisał(a):Jest ładnie.
piotrf napisał(a): ......miejsce duchów jest ( moim zdaniem ) zupełnie gdzieś daleko od Hvaru ,
Łukasz789 napisał(a):Piękne zdjęcia, z chęcią zasiadam...
Epepa napisał(a):Z zewnątrz faktycznie nie wygląda jakoś imponująco, ale w środku... Bardzo mi się podoba! Świetnie udało Ci się uchwycić i pokazać klimat tego miejsca na zdjęciach.
Epepa napisał(a):Chciałam poczytać jakieś wiersze Hektorovica, ale niestety w internecie nie udało mi się znaleźć niczego w polskim przekładzie. Za to tutaj można przeczytać opis jego wyprawy z rybakami: https://gohvarblog.com/2011/10/31/on-fishing-and-fishermans-tales/ Może kogoś zainteresuje.
CROberto napisał(a):Stari Grad niezmiennie urzekający
agata26061 napisał(a):OOOO QQQrka wodna!!!! Przepraszam, że dopiero teraz dotarłam
Ale jak się cieszę, że widzę nasze lokum z 2018 roku Aż mi się łezka w oku zakręciła, bo nie spotkałam na forum, żeby ktoś w nich stacjonował... Maja właścicielka bardzo sympatyczna, jej mąż również... Synek miał pół roczku w 2018, ale w 2019 pewnie już biegał na własnych nóżkach. Wi-fi nadal było po nazwach ich piesków Saba Gea Gigi? Oczywiście plus jakieś tam cyferki...
maslinka napisał(a):Pałac Hektorovića to dla mnie wyjątkowo urokliwe miejsce. Bardzo ładne zdjęcia
Tych inskrypcji rzeczywiście trochę tam jest. Jedna z tych, które udało mi się "ustrzelić":
mchrob napisał(a):Piękne zdjęcia, wcześniej mając w głowie obraz z innych relacji i zdjęć pałac wydawał mi się nieciekawy. Dzięki Tobie zmieniło mi się jego wyobrażenie i już z niecierpliwością czekam aż samemu uda mi się go odwiedzić.
mchrob napisał(a):Czy wejście na teren pałacu jest biletowane?
Też miałam te godziny spisane i idę do Pałacu przed godz. 19 (lipiec 2017), a tam informacja, że otwarte do godz. 19. Ale się wkurzyłam....walp napisał(a):Tak. W ubiegłym roku cena biletu wynosiła 20kn. Godziny otwarcia obiektu w sezonie: cały tydzień 10:00 – 14:00, oraz 17:30 – 20:00 .
Proszę pamiętać o przerwie i o tym, że poza sezonem wysokim, godziny otwarcia ulegają zmianie.
Powrót do Nasze relacje z podróży