Kapitańska Baba napisał(a):Godzinne wycieczki po Splicie chyba w modzie - ostatnio też naszej Załodze tyle czasu tam daliśmy
Godzina w Splicie, to w sumie tyle co nic, ale kilka lat temu spędziliśmy tam dzień.
CROberto napisał(a):Widok z tarasu fantastyczny - aż tak , że na plażę nie trzeba się spiszyć,lub...
Taki komfort sobie zapewniliśmy.
anakin napisał(a):Sporo tych samochodów na promie.
Nigdy nie byłem we wrześniu, więc się dziwię.
Pokład samochodowy był pełen, ale to były pierwsze dni września, więc ciągle sezon, chociaż już nie wysoki.
Epepa napisał(a):Dla nas to był pierwszy rejs promem w Chorwacji i od razu trafiła się piwnica. Pamiętam te widoki na Brac i Soltę. Coś pięknego. Tak zaczynała się nasza podróż poślubna.
Widzę, że na tarasie już stoi plavac? Piękny jest zatunelowy Hvar.
Pięknie zaczynała się Wasza podróż.
Na załączonym zdjęciu to było akurat inne wino, ale równie dobrze smakowało przy tym zachodzie słońca.
gusia-s napisał(a):My zrobiliśmy odwrotnie, Drvenik-Jelsa-Stari Grad-Split
W naszym przypadku taka kolejność była uzasadniona logistycznie, w związku z pierwszą przygodą na lądzie.
piekara114 napisał(a):Super, że moja relacja choć nie dokończona Ci się przydała....
W różnych relacjach staram się znaleźć inspirację, nawet w tych niedokończonych...
kaeres napisał(a):To jest genialne.
100km i różnica temperatur 2x.
W PL przejedziesz 650km i temp. taka sama albo i nawet gorsza nad morzem :/
Wszystko dzięki temu, że zmieniamy strefy klimatyczne. Dalmacja to już klimat śródziemnomorski.
Janusz Bajcer napisał(a):walp napisał(a):...i wysepkę Mrduja...
Wysepka znana z Regat ... jest o niej piosenka
Wiem, wiem, Janusz, ale postanowiłem nie rozpisywać się aż tak bardzo, jak w mojej włoskiej relacji.
Odbywają się "Mrdujska regata" - podobno najstarsza tego typu impreza w Europie oraz słynna walka polegająca na "przeciąganiu" wyspy.
maslinka napisał(a):Piękny widok z tarasu Zwłaszcza z tym, co na pierwszym planie
Fajnie, że już jesteście na miejscu
Niesamowite uczucie, kiedy po miesiącach oczekiwania, tygodniach planowania, siadasz i możesz powiedzieć: i to jest to!
khml napisał(a):Może jeszcze znajdzie się miejsce na piętrze a nie w piwnicy
Oczywiście, że tak. Zapraszam na taras i piękne widoki.
robertms napisał(a):To i ja zajrze, bo wybieram sie na Hvar po raz pierwszy...
Cześć. Mam nadzieję, że skorzystasz.