walp napisał(a):tranquilo napisał(a):Sveti Jure?
Zgadza się.
Napisałem, że łatwe, bo gdzieś w dyskusji napomknąłem o tym.
Po takiej przerwie, nie pamiętam szczegółów z dyskusji
CROberto napisał(a):Route 512 - jest świetna...
Gdy tam byłem w drugiej poł. września, udało mi się przejść spory odcinek i cyknąć kilka fotek .
Magda O. napisał(a):Fajna ta plaża w Tučepi, podobają mi się zwłaszcza te pinie wzdłuż plaży, idealne do schronienia się przed słońcem. Jednak nie mogę się jakoś przekonać do Riviery Makarskiej... na jedną noc jak Wy to może bym się tam zatrzymała, ale nie dałabym rady spędzić tam całych wakacji. Może kiedyś...
walp napisał(a):CROberto napisał(a):Route 512 - jest świetna...
Gdy tam byłem w drugiej poł. września, udało mi się przejść spory odcinek i cyknąć kilka fotek .
Jeśli wędrowałeś pieszo, to była okazja na ciekawe fotki. Z samochodu nie bardzo, a z tego co pamiętam, miejsc do zatrzymania też nie było zbyt dużo.
Warto jednak przejechać winklami drogi nr 512.
Zmierzając na południe Chorwacji albo kierując się dalej, do Czarnogóry, większość podróżujących zwykle jedzie widokową, ale zatłoczoną w sezonie Magistralą Adriatycką. Przejazd ciekawą i znacznie spokojniejszą drogą pomiędzy Makarską a Ravča może być alternatywą.
Habanero napisał(a):Sucuraj zachwycający, jak z folderu
Świetne zdjęcia Waldku
CROberto napisał(a):Ąby nie zaśmiecać wątku podaję link ( droga 512 w niższej części strony)
co-nam-w-duszy-gra-i-jak-to-sie-zaczelo-t35958-570.html
Kapitańska Baba napisał(a):Wspaniała trasa i cudowne widoki
Kapitańska Baba napisał(a):A uśmiech stajennego zwierzaka - bezcenny
piekara114 napisał(a):Podjazd do wejścia jak ta lala.... Fiu fiu... W 2013 r takich luksusów to nie było.... Nie bo też tej makiety, chyba że tam z parkingu nie odbilismy az tak w bok.
walp napisał(a):Pod nami Tučepi...
walp napisał(a): Na prawo Makarska i Brač...
Powrót do Nasze relacje z podróży