Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wrześniowy Hvar - czyli Nadia i Lena na wakacjach:)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.06.2013 11:06

I już wypoczywają na Korculi....ależ Wam zazdroszczę :D

Cudownych wakacji.
MirekZet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekZet » 18.06.2013 09:42

Ale pomyślcie, jaka relacja będzie! :)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 18.06.2013 09:55

czekam na tą relację z niecierpliwością...
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 18.06.2013 10:09

Też chcę poznać Korczulę, zaczekam na relację.

:papa:
eagler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eagler » 18.06.2013 16:44

Witaj

ja też czekam na relację
papryczka79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) papryczka79 » 23.06.2013 20:29

Witaj Nadio i Leno na wakacjach:)
Z uwagą przeczytałam Twój pierwszy post. Szykujemy się do naszej wrześniowej wyprawy (to znaczy ja się szykuje, bo nic nie sprawia mi takiej radochy jak obsesyjne czytanie forum). Zamierzamy także popłynąć z lądu na Hvar. Marzy nam się objazdówka. Trochę na lądzie trochę na Hvarze. Bierzemy ze sobą namioty, ale jeśli udałoby się upolować jakiś niedrogi pokoik byłoby cudnie. Zainteresowały mnie szczególnie mocno kolorowe apartamenty. Pierwsza myśl po zobaczeniu tej ładnej stronki i zdjęć była taka, że to na pewno nie na naszą dziurawą kieszeń. Patrzę a tu ceny śliczne. Cena za apartament żółty i zielony 25e! To tak malutko, że aż zaczęłam podejrzewać, że kwota ta jest od osoby, czyli pokój 50e? Nie no chyba nie. Gdybyśmy wiedzieli dokładnie kiedy będziemy to bym zarezerwowała. Jednak nie wiemy tego jeszcze. Poza tym czytałam w różnych postach, że niechętnie wynajmuje się pokoje na małą liczbę dni (planujemy Hvar 4 lub 5 dni) stąd też pomysł campingu gdzie niczego nie trzeba planować wcześniej.
Pozdrawiam ciepło i idę czytać dalej:)
P.S śliczne te Twoje dziewczyny!
Inkoguto
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inkoguto » 23.06.2013 21:01

A ja wpisuję się z serdecznymi podziękowaniami.
Ta relacja utwierdziła mnie w przekonaniu, że Ivan Dolac (i Villa Conte), to będzie nasza czerwcowa baza wypadowa 8)
I tak też było - szkoda tylko, że wczoraj się skończyło.
Po Waszych śladach trafiłam i do Lucisce (mój absolutny numer 1) i do Dubovicy (nie bez ofiar w samochodzie, niestety) i do Gromin Dolac (a bardziej okolic).

Bardzo, bardzo dziekuję - i ... też czekam na relację z Korculi :lol:
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 24.06.2013 19:56

w oczekiwaniu na Korcule przeczytałem jeszcze raz całą relacje i tak mi się zatęskniło za Hvarem... szkoda że w tym roku żaden wyjazd nie wypali :( :( ... rodzina się powiększyła :D więc w tym roku pas. Ale jak tak czytam te relacje to coraz bliżej jestem przyszłorocznego Hvaru... chyba ze zmieni coś oczekiwana przeze mnie relacja z Korculi :D :D
Pozdrowienia
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 01.07.2013 21:19

Witam

Dziękuję wszystkim za życzenia udanego urlopu, sprawdziło się w 100%:).
Wczoraj wróciliśmy i tak na szybko:

pierwszy raz odwiedziliśmy Chorwację w czerwcu i pogoda była bomba - tydzień upałów jak w lecie - 35 stopni a w drugim tygodniu 27-28 z lekkim wiatrem, w końcówce powiało mocniej i śmialiśmy się, że Ci co zjadą na lipiec mają chłodniejsze morze niż nas przywitało 17 czerwca:).

na cały pobyt codziennie plażowaliśmy, padało raz w nocy ale porządnie, jeszcze takiej ulewy w Chorwacji nie widziałam, rano pogoda żyleta, widoczność najlepsza w całym pobycie...miodzio:)

ludzi jakby wywiało a raczej jeszcze nie przywiało, pustki, w 2 tygodniu systematycznie odczuwaliśmy w innych częściach wyspy zjazd turystów ale w naszej Zavalaticy wieczorem słyszeliśmy tylko szum morza....w apartamentowcu byliśmy tylko my...bosko...

Korcula jest piękną wyspą która zyskuje z bliższym poznaniem dopiero, plaże najpiękniejsze jakie dotąd widziałam, puste, rajskie, łatwiej dostępne..na 12 dni pełnych pobytu i zwiedzeniu kilku zatoczek plażowaliśmy w pełni zadowoleni na 9, 2 plaże powtórzyliśmy:) i na większości bywaliśmy sami całe dnie, jedna tylko nas zmęczyła i rozczarowała ale wybraliśmy ją celowo...ale o tym w swoim czasie;)

Takiego turkusu morza nie spotkałam wcześniej....fajny dostęp do wysepek okolicznych gdzie można czuć się swobodnie...oczywiście skorzystaliśmy i 2 dni były okołowysepkowe.

Jest kilka miejsc z punktami widokowymi gdzie można bez końca podziwiać okolice a są piękne, dużo wysepek rozsianych po okolicy, góry, miasteczka....

Mam do polecenie super apartament, wspaniali właściciele, ceny całkiem ok, z dostępem do domowego wina, smokvicy, rakiji, do łodzi, grilla itd.;)

Rok temu wróciliśmy z Hvaru zachwyceni totalnie, Korcula jest inna, to też jest w niej piękne, doszukaliśmy się wielu pozytywów i wróciliśmy również zauroczeni chociaż ciężko wprost porównać te wyspy, trzeba obie dobrze poznać bo warto.

jedynym minusem jest mała liczba miasteczek z klimatem, owszem z daleka wyglądają uroczo ale zagłębiając się w uliczki nie porywają...ale za to plaże to wynagradzają..

Relacja będzie na 100%, właściwie powstawała w formie pamiętnika w trakcie wyjazdu więc muszę zdjęcia wybrać...jeszcze nawet nie zrzuciłam ich z karty bo przeraża mnie ilość:).

dziękuję szczególnie Marsallahowi i Kulkom za relację o Korculi bo dużo skorzystaliśmy z ich doświadczenia i porad ale też wielu innym osobom które wniosły swoje spostrzeżenia i odbiły się na jakości naszego pobytu:).
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 01.07.2013 21:21

papryczka79 napisał(a):Witaj Nadio i Leno na wakacjach:)
Z uwagą przeczytałam Twój pierwszy post. Szykujemy się do naszej wrześniowej wyprawy (to znaczy ja się szykuje, bo nic nie sprawia mi takiej radochy jak obsesyjne czytanie forum). Zamierzamy także popłynąć z lądu na Hvar. Marzy nam się objazdówka. Trochę na lądzie trochę na Hvarze. Bierzemy ze sobą namioty, ale jeśli udałoby się upolować jakiś niedrogi pokoik byłoby cudnie. Zainteresowały mnie szczególnie mocno kolorowe apartamenty. Pierwsza myśl po zobaczeniu tej ładnej stronki i zdjęć była taka, że to na pewno nie na naszą dziurawą kieszeń. Patrzę a tu ceny śliczne. Cena za apartament żółty i zielony 25e! To tak malutko, że aż zaczęłam podejrzewać, że kwota ta jest od osoby, czyli pokój 50e? Nie no chyba nie. Gdybyśmy wiedzieli dokładnie kiedy będziemy to bym zarezerwowała. Jednak nie wiemy tego jeszcze. Poza tym czytałam w różnych postach, że niechętnie wynajmuje się pokoje na małą liczbę dni (planujemy Hvar 4 lub 5 dni) stąd też pomysł campingu gdzie niczego nie trzeba planować wcześniej.
Pozdrawiam ciepło i idę czytać dalej:)
P.S śliczne te Twoje dziewczyny!

papryczka - tak ceny są za pokój, nie za osobę:). Warto pytać, napisać i dobijać cenę...my na Korculi teraz umówiliśmy się na cenę jak wrześniową, niższą od cennikowej na maila i pierwszy raz zarezerwowałam:)
mariusz_77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz_77 » 01.07.2013 21:39

No to z jeszcze większą niecierpliwością czekam na relacje po tym wstępie...
chętnie zerknę na polecany apartament, proszę o namiary: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ciekawy jestem baaardzo bo zastanawiam się czy w przyszłym roku powrót na hvar czy też może właśnie korcula...
pozdrawiam
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 01.07.2013 22:33

I ja z niecierpliwością już czekam na bliższe poznanie Korculi. ;)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 02.07.2013 13:01

ArliJ - zawsze śledzę z ciekawością Twoje relacje, bo podobnie jak my podróżujecie z dziećmi. Miło popatrzeć na Hvar, mój ukochany Hvar Waszymi oczami. Śliczne dziewczyny :D

Czekam na relację z Korculi - pewnie tam właśnie będziemy wypoczywać w sierpniu :D
eagler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eagler » 02.07.2013 13:14

Ja też nie mogę się doczekać na Twoją relację
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 04.07.2013 21:21

I nie udało się skończyć relacji przed kolejnym wyjazdem ale przynajmniej zakończę przed rozpoczęciem kolejnej relacji :D

pożegnanie z Chorwacją na kilka miesięcy...KONIEC

Dzień 16 (14 na wyspie)

Kolejny dzień zapowiada się pogodny więc do południa planujemy plażę naszą przy miejscówce...niech dziecko na koniec wyjazdu pozna najbliższe rejony :D . Ponieważ to niedziela to jest więcej ludzi ale na krótki wypad i pożegnanie nie przeszkadzają nam inni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pakujemy się, wyjeżdżamy...ostatni raz tym tunelem....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kierunek Sucuraj...mamy nadzieję, że połowa września jest na tyle luźna nawet na Hvarze, że załapiemy się na prom bez problemu...
Obrazek

Tak też się staje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drvenik już blisko...
Obrazek

Obrazek

Szukamy stacji benzynowej...hmmm w niedzielę nieczynne, kolejna nie wiemy jak daleko...my już na rezerwie....chwile grozy...
Obrazek

Na oparach dojeżdżamy do Makarskiej

Obrazek

Podróżujemy dalej już spokojnie;)

Obrazek

Obrazek

Docieramy do Trogiru, spacerujemy ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolacja, pizza...

Obrazek

ostatnie zaciągnięcie powietrza chorwackiego, przebieranka na noc..w Polsce już prawie jesień....

Podróż przebiegła spokojnie, jak zwykle najbardziej ciągnie się Słowacja, w Polsce już poniedziałek więc ruch większy....jedyny odcinek kiedy była awaria to była obwodnica Krakowa....obie ryczały na maksa, jedna ogólnie a druga bo Wc...na szczęście dojechaliśmy cali i zdrowi i płacze zostały zażegnane...a tymczasem zdążyliśmy już poznać Korculę i za czas jakiś zapraszam na relację kolejną:)

Dziękuję wszystkim za uwagę i śledzenie naszej wyprawy, mam nadzieję, że niektórzy skorzystali z wskazówek lub dzięki relacji zdecydowali się poznać bliżej Hvar - warto, polecam:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

wrześniowy Hvar - czyli Nadia i Lena na wakacjach:) - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone