ruwado napisał(a):Czekam na Jerolim - już mam ściągę z Twojej relacji - szykują się na początek lipca
a Jerolim już był w jednym z odcinków, zapraszam do przejrzenia wstecz, teraz czas na drugi raz ale również udany:)
ArliJ napisał(a):suprnowa napisał(a):Mogłabys napisać coś wiecej o apartamencie w którym nocowaliscie w drugim tygodniu?Czy blisko jest do plazy,jak warunki i czy jest widok na morze i coś wiecej o tym miejscu.Czy warto tam sie udać.
Wybieramy sie tam w połowie czerwca.
Polecam z czystym sumieniem, bardzo gościnni gospodarze, sympatyczni, profesjonalni, apartamenty czyste, zadbane, ładnie urządzone. My dostaliśmy na parterze taki 3 pokojowy dla 8 nawet osób ale te 4 osobowe są wystarczające dla takiej rodzinki jak my:). Wszystkie mają widok na stronę od morza, parter jest z racji drzew mniej otwarty na pełne morze ale z piętra widać więcej.
Polecam - http://www.conte-hvar.com/
My też jedziemy w połowie czerwca ale na Korculę
Bosm@n napisał(a):Stety niestety w lipcu na ten prom sobote:-) Cale szczescie ze plywaja do 22, 30 co 1 1/2h. Moze nie bedIe tak zle, bede jechal z Wenecji, jak wyjaxe rano i w Italii nie bedzie korkow to juz w Cro powinno byc luz . Razem ok 650 km, jak rusze o 9, 00 tp ok 17 powinienem byc przy promie.
ArliJ napisał(a):dziękuję bardzo:), my dla odmiany w tym roku Korcula;)...może jakieś porady co warto itd.?
ruwado napisał(a):ArliJ
możesz podać wskazówkę dojazdu na Sv. nikola samochodem?
eystrasalt napisał(a):ArliJ napisał(a):dziękuję bardzo:), my dla odmiany w tym roku Korcula;)...może jakieś porady co warto itd.?
Może moja zeszłoroczna, choć niezbyt szczegółowa relacja coś podpowie. Ogólnie: Korcula jest na tyle mała, że można zobaczyć wszystkie miejscowości i na tyle duża, żeby czuć się niemal jak na stałym lądzie. Mnie urzekły Blato i Smokvica (mieszkałem w Prizbie). Miasto Korcula totalnie zatłoczone, problem z parkowaniem samochodu, ale zdecydowanie polecam się tam wybrać. Byłem w sierpniu (poza sezonem jest pewnie lepiej). Udanego wypoczynku i smacznego Posipu
ARTUR_KOLNICA napisał(a):ArliJ świetna relacja!
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):ruwado napisał(a):ArliJ
możesz podać wskazówkę dojazdu na Sv. nikola samochodem?
klik
Z tą tylko poprawką, że w tej chwili tablica gospodarstwa "Kolumbić" już nie biała, a brązowa
CROberto napisał(a):Przepadam za Twoimi fotkami ArliJ.....
Takie klimatyczne......."swojskie"
Podziwiam również, za wakacyjny chart ducha na wszystkich drogach i szlakach z maluszkiem
CROberto napisał(a):Przepadam za Twoimi fotkami ArliJ.....
Takie klimatyczne......."swojskie"
Podziwiam również, za wakacyjny chart ducha na wszystkich drogach i szlakach z maluszkiem
Powrót do Nasze relacje z podróży