Epepa napisał(a):Na mnie plaża zrobiła duże wrażenie! Morze miało przepiękny kolor i do tego te góry na horyzoncie.
Ja zobaczyłem ją taką:
Zero słońca i niezbyt ciepło, to był czerwiec. W sieci rzeczywiście wygląda inaczej
.
Epepa napisał(a):Świetnie się czytało i ładowały się praktycznie wszystkie zdjęcia.
Jedne z najlepszych relacji, na jakie miałam okazję trafić.
Bardzo dziękujemy
.
Epepa napisał(a):Szkoda, że w najbliższym czasie nie planujecie już wyjazdów do Chorwacji, ale z drugiej strony, biorąc pod uwagę Wasz sposób podróżowania, chyba się nie dziwię. W Grecji jest pod tym względem pewnie dużo większa swoboda.
Swoboda to tylko jedna sprawa dla której Grecja bardziej nam odpowiada. Prawdę mówiąc teraz w Chorwacji (a zajrzeliśmy w sumie w dość dużo różnych miejsc) wcale z tą swobodą aż tak źle nie było, choć oczywiście to nie to samo. Kolejne aspekty to po pierwsze - bardzo dla nas ważna sprawa - praktycznie pewna dobra pogoda we wrześniu
, a po drugie ciepłe w tym czasie morze. Poza tym... plaże w Chorwacji bywają oczywiście fajne, drobne kamyczki to my nawet lubimy
, ale te wielkie otoczaki a już nie daj Boże skały
już zupełnie nam nie odpowiadają. W Grecji można znaleźć wszystko
od bałtyckiego piasku po skały, różnorodność barw plaż, puste, niezabudowane zatoki z możliwym dojazdem... Chorwacja choć piękna niewątpliwie, tego co nam potrzebne jednak nie oferuje albo oferuje w znacznie mniejszym stopniu
.
Epepa napisał(a):Ja też szukam plaż, w których mogę poczuć się jak na końcu świata
, więc moje odczucia pewnie byłyby podobne.
To mamy wspólne upodobania
Epepa napisał(a):Tak myślałam, że tym miejscem będzie Pučišća. Faktycznie, pięknie tam.
maslinka napisał(a):Paweł, byłam pewna, że miejscowością nr 1 będzie właśnie Pučišća
No tak
, dobrze nas już znacie jak widać
.
Pučišća okazała się bezkonkurencyjna, choć jak pisałem, ominęliśmy niestety Bol. Mniejszych miejscowości jak Splitska czy Mirca też nie zwiedziliśmy ale tutaj nie mam złudzeń, nie byłyby fajniejsze.
maslinka napisał(a):Ja zachwalałam, nawet dwa razy
Rzeczywiście. Nawet jeśli zaglądałem do tych relacji to bez szczególnego skupienia nad tym co czytam i widzę, w końcu nie planowaliśmy tego że pojedziemy na Brač.
Dzięki za linki. Widzę że kotek pod szkołą rzeźbiarską ma już co najmniej 8 lat
.
Abakus68 napisał(a):Ale było trochę i u mnie o tej Puciscy
Nie tylko trochę ale nawet bardzo sporo
.
Dziękuję również za linki, dzięki Tobie wiem że z tych 13 wież pozostało więcej niż 2 jak mi się wydawało
Abakus68 napisał(a):Crkva Sv. Stjepana – umieszczam jej zdjęcie z sieci, bo być może ktoś zechce ją zobaczyć.
Ja bym chętnie zobaczył
, niestety o jej istnieniu dowiedziałem się wczoraj...
Abakus68 napisał(a):w odcinku 13 Leniwców w Postirze
Tę relację chętnie przejrzę całą, zresztą podobnie jak te poprzednie w całości. W wolnej chwili w najbliższym czasie
.