Jadąc nad chorwackie wybrzeże większość z nas omija Zagrzeb jadąc obwodnicami
I oto mamy jego "kawałeczek" w relacji Ładne miasto
MWN napisał(a):Byliśmy w tym roku w Zagrzebiu 2 pełne dni, ale muszę powiedzeć, że bardziej podobały mi się okolice: Medvednica, Slijemie. Ale sam Zagrzeb nie jest taki ładny jak Wrocław. Porażką jest plac Bana Jelacica, po którym jeżdżą tramwaje a na scenie trwa koncert.
JacYamaha napisał(a):Dla mnie odwrotnie: każde zadupie ma coś pięknego do pokazania.
To takie małe OT na dziś.
Pozdrawiam
Jacek
kulka53 napisał(a):Sam główny plac Jelacica tak naprawdę rozczarował mnie w Zagrzebiu najbardziej. Do naszego Rynku nie ma porównania choć szkoda, że w obu miastach tak mało uwagi poświęca się odnawianiu starych kamienic.
PAP napisał(a):kulka53 napisał(a):Sam główny plac Jelacica tak naprawdę rozczarował mnie w Zagrzebiu najbardziej. Do naszego Rynku nie ma porównania choć szkoda, że w obu miastach tak mało uwagi poświęca się odnawianiu starych kamienic.
Kulka i MWN,
Sorki, że nie w temacie wątku, ale sami żeście na to zeszli, więc sobie pozwolę małą dygresję popełnić ... Wrocław to faktycznie ma rynek i najbliższą okolicę rynku prima sort na poziomie EU, i tyle, ale reszta wkoło, włączajac w to stan nawierzchni, to przy całym szacunku, wygląda jakby wojna się tam u Was skończyła parę dni temu ... aż wstyd, bo Niemcy przyjeżdżają i śmieją się, że jakby oni tam rządzili, to by takiego syfu tam nie było .. acz domyślam się, że to nie wasza wina ani zasługa, że tak jest ... i tylko proszę, nie bierzcie tego zbyt osobiści ...
Pozdrawiam,
PAP
kulka53 napisał(a):końcu nikt nam nie zagwarantuje, że jutro tu będzie piękna pogoda i jeżeli będzie tak jak dziś
dangol napisał(a):my - oglądając prognozy pogody - byliśmy lekko przerażeni na samą myśl o tym, co nas czeka na wodzie za dni kilka
dangol napisał(a):Podoba mi się pokazywanie Waszej w relacji obok siebie zdjęć z wyjazdu wrześniowego i czerwcowego, takie fajne porównanie tych samych miejsc w różnych warunkach pogodowych i porach roku
plavac napisał(a):Jejku - mam wejść na Dinarę w 2009
helen napisał(a):Czytam i ja...
MWN napisał(a):Będę jednak bronił uroków Wrocławia
MWN napisał(a):Ale Zagrzeb wart jest wizyty...chętnie tu jeszcze raz przyjadę