Niestety to jest tak ze my Polacy dziadowsko zarabiamy....
Pozdr
michalk napisał(a):Jadę w terminie 18.06 - 02.07.05 i mam ok 1000EUR + 3000KUN i 1500zł na drogę w obie strony (paliwo+2 noclegi w Mikulov) - czy to MI WYSTARCZY? Wiem, że można żyć jak pustelnik,
Michalk
Łukasz napisał(a):Porównywać trzeba sklepik w miejscowości turystycznej z takim samym sklepikiem w Polsce wtedy rówżnica nie jest tak szokująca ale jest. jeżeli chodzi o ceny w sklepach to nie zgodze się , że w Istri są wyższe. A zanim ktoś zapłacze nad losem Chorwatów, którzy mają tak drogą żywność to niech się zapozna jaka jest u nich przeciętna pensja. Po prostu my jesteśmy biedni i tyle.
asikx napisał(a):Łukasz napisał(a):Porównywać trzeba sklepik w miejscowości turystycznej z takim samym sklepikiem w Polsce wtedy rówżnica nie jest tak szokująca ale jest. jeżeli chodzi o ceny w sklepach to nie zgodze się , że w Istri są wyższe. A zanim ktoś zapłacze nad losem Chorwatów, którzy mają tak drogą żywność to niech się zapozna jaka jest u nich przeciętna pensja. Po prostu my jesteśmy biedni i tyle.
A zapoznałes sie z rozpiętością zarobków w HR?
75% czynnej zawodowo ludności zarabia przeciętnie ok. 3000 hrk.
Reszta to milionerzy, albo jak nazywaja ich autochtoni, "kombinatorzy". To oni zawyżają średnią.
I tak nieźle jak na nieco ponad 4400000 ogółu ludności z czego czynnych zawodowo jest około 45%.
Pozdrawiam
Rafał
Piotr Lutynski napisał(a):Niestety to jest tak ze my Polacy dziadowsko zarabiamy....
Pozdr
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne