napisał(a) pasażer » 05.07.2009 12:46
Bocian napisał(a):bluesman napisał(a):Szanowny Panie Bocian to co będę pamietał z pobytu w Chorwacji to będzie mój prywatny bagaż wspomnień Z calym szacunkiem nie uważam by był Pan lepszy ode mnie .........
A czy ja gdzieś napisałem , że jestem lepszy? Dla mnie to możesz sobie pamiętać co tam sobie chcesz... Dla mnie ważniejsze są wspomnienia i informacje jakich się dowiedziałem o miejscu w którym byłem a nie cena piwa co do lipy... Ale każdy robi co lubi ... Ludzie piszą , że wrócili i dzielą się wrażeniami... że to czy tamto kosztowało tyle a tyle... a jak spytasz jakie poznał zabytki, co zobaczył ciekawego to usłyszysz , że karlovacko w butelkach 1,5 l lepiej się opłaca kupować niż w czteropakach po 0,25...
Nikt nie jest gorszy czy lepszy. Znam kilka osób, które w czasie studiów zjechały kawał Europy w stylu "Podróż za jeden uśmiech". Podróżując autostopem zwiedziły miejsca, do których nie docierają goście w wypasionych autach, których stać na każdy apartament. Jeżeli nie mam na wakacje 5 czy 10tys zł to oznacza że nie mam prawa zobaczyć Cro? Muszę chodzić do restauracji i mieszkać w domu blisko morza? W czasach szkolnych jeździliśmy pod namiot. Rozbity na tanim polu namiotowym lub gdzieś na dziko. Na rowerach zwiedziliśmy dużo więcej niż osoby mieszkające w luksusowym ośrodku na których codziennie o tej samej godzinie czekał obiad i z pewnością wakacje nie były mniej udane. Teraz jak by to powiedzieć inne czasy, panie bardziej wymagające... Jeden za jedną pensję pojedzie do Cro i o nic (ceny) nie pyta, drugi odkłada na taką wyprawę kilka miesięcy, pomyśli by zorganizować taniej... a woda w Jadranie jest jedna i taka sama dla wszystkich.
Bocian, myślę iż każdy kto wraca z Cro, rodzinie czy znajomym pokazuje miejsca w których był i opowiada o nich, a ceny schodzą na drugi plan. Mnie w Cro restauracje nie interesują, nie biegam gdzie taniej. Jedzenie tam to dla mnie drugorzędna sprawa. Historię kraju do którego się jedzie należy choć trochę poznać ale cała przyjemność z pobytu w cro to plaża z pięknym widokiem, klimat i to coś...