Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

WrocŁaw-piĄtek-tragedia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
WrocŁaw-piĄtek-tragedia

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.06.2006 19:06

Pomimo, że jestem związany z Dolnym Śląskiem, kategorycznie odradzam podróżującym przejazd przez w Wrocław w piątki w godzinach popołudniowych.
JEST TRAGICZNIE. :evil: :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: :!:
Z okolic wylotu na autostradę WROCŁAW WSCHÓD do wylotu na Poznań (pomijam wypadek koło Trzebnicy i korek prawie do Psar), jechałem dzisiaj 2,5 godziny i to kanałami, które znam! Dodatkowo od jutra zamykają kolejny kawałek ulicy w osi północ południe (Powstańców Śląskich przy Pilsudskiego). Popatrzcie na mapy i róbcie szeroki unik przez Legnicę Strzegom lub Oleśnicę Brzeg. Dalej, ale przynajmniej się jedzie.

FUX
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 30.06.2006 19:16

Popieram FUXa. Miasto jest sparaliżowane. Ja dziś do Oławy jechałem prawie godzinę dłużej niż zwykle, do tego korki trwają coraz dłużej- miasto robi się przejezdne dopiero po godzinie 19
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 30.06.2006 19:30

Zgadzam się z wypowiedziami Fuxa i Kira. Jeśli ktoś nie zna Wrocławia to naprawdę ciężko ominąć korki.
OloK
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) OloK » 30.06.2006 20:02

tak jak FUX pisal najlepiej przez Legnice. Jest tam obwodnica i mija sie miasto w 10 min, nawirzchnia jest bardzo dobra, niektorych miejscach 2 pasmowa do zjazdu na A4
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.06.2006 20:21

wogóle w piątki są korki ,dziś ze Śląska do Warszawy jechało się bagatela 9 godzin :D rekord świata 320km w 9 godzin w środku Europy :wink:
ArekOpole@30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArekOpole@30 » 30.06.2006 20:25

Oj robaczki ;) Opole się nie korkuje - max korek to 30 minut :D (sory ale już mam atmosferę wyjazdową .... :D
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 30.06.2006 21:42

Kir napisał(a):Popieram FUXa. Miasto jest sparaliżowane. Ja dziś do Oławy jechałem prawie godzinę dłużej niż zwykle, do tego korki trwają coraz dłużej- miasto robi się przejezdne dopiero po godzinie 19

Witam

Tylko autostrada. Polecam 30 min.
JasioJasio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JasioJasio » 30.06.2006 23:37

OloK napisał(a):tak jak FUX pisal najlepiej przez Legnice. Jest tam obwodnica i mija sie miasto w 10 min, nawirzchnia jest bardzo dobra, niektorych miejscach 2 pasmowa do zjazdu na A4

Wszystko to prawda, tylko trzeba uważać na policmajstrów. Na nowowybudowanej, pięknej dojazdówce do A4 z Legnicy jakiś nadgorliwiec postawił "50". Mnie to kosztowało 300 złotych. A tylko nie miałem ŻADNYCH papierów (zostawiłem w pracy) i przekroczyłem prędkość o 30 km/h
A! Zapomniałbym - bordowy Ford Mondeo, DL chyba 34... cośtam. Panowie z telewizorem nim jeżdżą.
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 03.07.2006 22:50

archie napisał(a):
Kir napisał(a):Popieram FUXa. Miasto jest sparaliżowane. Ja dziś do Oławy jechałem prawie godzinę dłużej niż zwykle, do tego korki trwają coraz dłużej- miasto robi się przejezdne dopiero po godzinie 19

Witam

Tylko autostrada. Polecam 30 min.

POTWIERDZAM! Omijajcie Wrocław przez co najmniej 3 miesiące, tyle będzie modernizowane skrzyżowanie ul. ul. Powst. Śląskich i Swobodnej (paraliż na osi północ-południe).
Pozdr.
Jacek
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 04.07.2006 23:29

potwierdzam, Wrocław w te wakacje bede omijał szeeerokim łukiem i życze to każdemu, kto nie chce sie denerwować.

a co do policmajstrow na autobanie - na calej dlugosci od Legnicy po Gliwice, a nawet bramki na Kraków krążą trzy (zidentyfikowane przeze mnie) patrole. Wszystkie wozy to Mondeo. Jezeli ktos dokladnie i czesto zerka w lusterka, mozna ich wychwycic. Charakteryzuja sie spora antena na lewym tyle. Oprocz wspomnianego bordowego zauwazylem ciemnosiwy i zgnila zielen. Strzezcie sie, niech Wasze portfele beda pelne i aby wyproznily sie w CRO, a nie na 'betonce' :wink:
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 05.07.2006 08:44

Mam pytanie: czy przejeżdżając przez Wrocek ok. 6 rano da się jakoś sprawnie przejechać, czy o tej godzinie już mogą być korki? Będę wjeżdżał od strony Poznania, jadę w poniedziałek lub wtorek.

Pzdr.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2006 08:48

romanb napisał(a):Mam pytanie: czy przejeżdżając przez Wrocek ok. 6 rano da się jakoś sprawnie przejechać, czy o tej godzinie już mogą być korki? Będę wjeżdżał od strony Poznania, jadę w poniedziałek lub wtorek.

Pzdr.

Teoretycznie nie. Możesz być wcześniej. Jubel zaczyna się przed 7-ą do 9-ej. Jedź na pierwszych światłach w prawo, przed Odrą w prawo na most Milenijny. Dalej poprowadzą Cię znaki.

FUX
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 05.07.2006 08:50

Dzięki :)
Fatboy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatboy » 05.07.2006 08:59

a pozniej caly czas prosto taka 3pasmówką aż dojedziesz do nowego i duzego mostu, na nim MUSISZ skrecic w prawo (zjazd z mostu) i pozniej kierowac sie ze znakami na LOTNISKO, kiedy dotrzesz juz do skretu na litnisko, JEDZIESZ PROSTO, mijasz stacje Shell po lewej i Biedronke po prawej :wink: Jedziesz caly czas prosto az do ronda, na ktorym skrecasz w 3 w prawo i dalej caly czas prosto główną ulicą, która po pewnym czasie łukiem skreca w prawo (ale caly czas główna). pozniej jest naprawde dluga prosta (w jej polowie przejezdzasz przez przejazd kolejowy). Dojezdzajac do konca nie kieruj sie znakami i nie skrecaj przypadkiem w lewo. Jest nowa obwodnica Karmelkowej, wiec skrec w prawo, jadac mijasz duza hurtownie komputerowa INCOM i po 300-400 metrach skrecasz w lewo. Napewno zauwazysz skret, bo jest dluuuuga i nowa droga z oswietleniem. Jedziesz nia caly czas prosto az do sporego ronda, za ktorym na wprost widzisz centrum handlowe Auchan, na rondzie skrecasz jednak pierwsza w prawo. Jadac pod mostem (autostrada A4), mijasz po prawej TESCO i dojezdzasz do swiatel, na ktorych skrecasz w LEWO, pozniej droga juz prosta, 300 metrow i odbijasz obok nowego hotelu w prawo na Kudowe. Pamietaj o tym zjezdzie, bo pozniej bedziesz mial problem z wroceniem na ten kierunek. pozdro i powodzenia :)
Niestety trzeba sobie radzic we Wrocku - ta droga, ktora podalem przyspieszy Ci trase nawet o godzine w tym terminie, w ktorym zamierzasz jechac.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2006 09:02

Ten skrót Fatboya jest ok.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi