napisał(a) Kir » 09.05.2006 11:14
Janusz Pituła napisał(a):W tym roku moja żona mnie zmusiła abyśmy pojechali do CRO.
Twoja żona to wyrafinowana sadystka
Janusz Pituła napisał(a):Do CRO chcemy jechac pod namiot bo chyba taniej.
Tak, ale pamiętaj że spanie to 30-40%procent kosztów.
Janusz Pituła napisał(a):Mam do dyspozycji 2000-3000zł Renault Megane , namiot 4 osobowy .
No to bardzo nie poszalejecie. Koszt przejazdu zależy od trasy ale zakładając ż na miejscu zrobicie trochę km to nie wyjdzie raczej taniej niż 1 tyś tam i z powrotem.
Za nocleg na kempie o średniej cenie i standardzie bez prądu zapłacićie ok 140kun/noc czyli jakieś 85plz/noc
Musicie zabrać jedzienie z Polski i głeboko zastanowić się nad tym co chcecie zwiedzić bo odwiedzenie wielu miejsc kosztuje i to słono
No i mieć na karcie jakąś rezerwę na nieszczęśliwe wypadki trzeba mieć.
Tanie miejsca w Hr to obszar zatoki Kwarner zwłaszcza od Senij na południe, Obszar Nin-Vir-Rażanac (ale jak chcesz nurkować nie polecam, no może Rażanac w ostateczności) obszar od Zadaru do Szibenika czy Primosten, ale nie wszystkie miejsca bo niektóre są modne no i od Cavtatu na południe.
Można też poszukac tańszych przydomowych kempów gdzie zapłacicie za nocleg nieco mniej. mOzna dobrze przemyśleć trasę np pojechac bez autostrad przez Węgry i Bośnię
Na kemp to trzeba troche więcej sprzętu turystycznego, ale to nie majątek
Janusz Pituła napisał(a):Chcemy pojechać około 1 sierpnia i byc w CRO 10-12 dni.
To lepiej pojechac wcześniej bo 1 sierpnia jest istny wysyp turystów i ceny są najwyższe. Jak ma byc ekonomicznie to trzeba rzeczywiście pojechać poza wysokim zezonem czyli w np na przełomie czerwca i lipca, ale wtedy zatokę Kvarner bym odpuścił